Száraz bőr – segítség a bőrszárazság elleni harcban

Nemsokára beköszöntenek a meleg nyári napok, a szeles tavaszi időjárás elmúltával mégsem mindenki inthet búcsút a bőrszárazság okozta kellemetlenségeknek. Sokan egész évben szenvednek a hámló, irritált, durva tapintású, repedezettségre hajlamos bőrüktől. Mi állhat a háttérben? Mire érdemes figyelni? A száraz bőr problémáját nem oldja meg pusztán az, ha több vizet fogyasztunk. De akkor mit tehetünk ellene?

Az okok és megoldások megismerése segít a száraz bőr ápolásában. Szakorvos bevonásával és a ZO® Skin Health termékcsalád alkalmazásával ez az állapot szinte bármely életkorban hatékonyan kezelhető.

Mik lehetnek a bőrszárazság legfőbb okai?

  • Ekcéma – az ekcémás bőr viszketéssel, hámlással, kipirosodással jár.
  • Környezeti faktorok – hideg, szeles időjárás, napkárosodás.
  • Bőrgomba – a bőrfertőzéseket makacs hámlás, bőrszárazság kísérheti.
  • Allergia – krónikus táplálékallergia is okozhat bőrszárazságot.
  • Nem megfelelő táplálkozás – leggyakrabban az elégtelen B-vitamin-bevitel, vagy a túlzásba vitt A-vitamin

Mit tehetünk ellene?

Bőrünk védelme kiemelt jelentőséggel bír, hiszen a bőr az elsődleges védelmi vonal, ami elválasztja és védi a környezettől a szervezetünket. Fontos tehát elkerülni azokat a tényezőket, amelyek szerepet játszhatnak a száraz bőr kialakulásában. Ezek segíthetnek csökkenteni a bőrszárazság okozta problémákat.

Száraz bőr

  • Csökkentsük a forró vízben eltöltött időt úgy, hogy a hosszas fürdőzés helyett a gyors zuhanyzást választjuk.
  • Használjunk kesztyűt mosogatáskor, vagy takarítás során, ez segít elkerülni a forró víz és az erős tisztítószerek bőrszárító hatását.
  • Kerüljük az erős szappanok használatát, mivel ezek lemossák a természetes lipideket.
  • Egész évben elengedhetetlen, hogy olyan ruhát viseljünk, ami nem irritálja a bőrt.
  • Párásítsunk! A túl száraz levegő tovább ronthatja bőrünk állapotát.Fokozottan figyeljünk a szükséges vitaminok pótlására. Kiszáradást, viszkető és érzékeny bőrt okozhat például az E-, vagy a D-vitamin hiánya, de a szép, egészséges bőrhöz a C- és -ahogyan azt már fentebb említettük – B- vitaminok is elengedhetetlenül szükségesek.

Száraz bőr

Hogyan ápoljuk?

Bőrünk állapotát a belülről hidratáló ételek fogyasztásával és a megfelelő mennyiségű vízbevitellel javíthatjuk. Száraz bőr ellen együnk gyakran dióféléket, magvakat, omega-3 tartalmú ételeket, avokádót. Mindez önmagában azonban közel sem elegendő.

Védekezzünk a napsugárzás káros hatásai ellen az év minden napján.
A napkárosodás könnyen lehet a bőrszárazság elsődleges kiváltó okainak egyike. Az egyre erősödő napsütés elleni védelem nem opcionális a bőrápolás tekintetében. Lépjen túl a hagyományos fényvédőkön, és biztosítson hármas spektrumú védelmet bőrének. Ön is egyre többet tartózkodik a szabadban? A ZO® Skin Health Daily Sheer fényvédő krém mindennapos használatra ajánlott, mélyhidratáló hatásának köszönhetően segít megelőzni a napsugárzásnak kitett bőr kiszáradását.

Támogassuk bőrünk védekező képességét a különböző káros anyagok okozta irritációkkal szemben.
Bőrünk legfontosabb feladata, hogy védőréteget képezzen a káros anyagokkal szemben. Amikor a bőr rétegei sérülnek, érzékenység, bőrszárazság, gyulladás jelentkezhet. A helyreállító összetevőket tartalmazó készítmények – például a ZO® Skin Health Daily Power Defense – segíti megóvni a bőr barrier funkcióját és támogatja, hogy tökéletesen láthassa el a feladatát. 

Használjunk professzionális hidratáló krémet bőrünk megnyugtatására.
Talán nem is sejtjük, de könnyen problémát okozhat, ha nem a megfelelő hidratálót használjuk. A ZO® hidratálók olyan kulcsösszetevőket tartalmaznak, amelyek képesek sejtszinten regenerálni bőrünket, hogy még a legszárazabb, legirritáltabb bőr számára is megnyugvást hozzanak. A ZO® Skin Health Hydrating Crème hámosító és bőrregeneráló krém a száraz bőr megmentője. Habkönnyű és sejtmegújító formulája biztosítja a súlyosan száraz bőr intenzív hidratálását. Ekcémára – a legfőbb kiváltó okok egyikére – is kifejezetten ajánlott.

A fent leírtak mellett a bőrszárazság kiváltó okai között szerepelhetnek még különböző gyógyszerek, vagy akár hormonális változások is. A probléma feltárása, és ezáltal az Ön számára legmegfelelőbb protokoll beállítása érdekében keresse fel a tartózkodási helyéhez legközelebb található ZO® Skin Health partnerorvosunkat, és kérje szakember segítségét! KATTINTSON IDE!

A ZO® Skin Health termékek használatával bőrproblémától és kortól függetlenül, rövid idő alatt látványos bőrminőség javulás érhető el. Egyeztessen konzultációs időpontot, hogy partner orvosaink elkészíthessék Önnek a személyre szabott javaslatukat.
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfirsebb tartalmainkról!
Copyright ©

site by meraki

Lépjen velünk kapcsolatba


Kérjük adja meg elérhetőségeit, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot és mielőbb lefoglalhassuk az ön számára alkalmas időpontot.

ZO® Skin Health
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.

H
í
r
l
e
v
é
l
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfrissebb tartalmainkról!