Érzékeny bőr

Bőrünk akár már kisebb irritáció hatására is kiszáradhat, viszkethet, éghet vagy csíphet. Ezt a kellemetlen tünetegyüttest akkor tapasztalhatjuk, ha a bőrrétegünk védő (barrier) funkciója károsodott, emiatt pedig az átlagosnál érzékenyebb felhámmal rendelkezünk. A kiváltó okok között időjárási hatások, bizonyos ruhadarabok vagy akár kozmetikai termékek is szerepelhetnek, az általuk előidézett panaszokkal viszont nem kell együtt élnünk.

SPECIFIKUS TERMÉKEK ÉRZÉKENY BŐRRE A ZO®-TÓL!

A termékek speciálisan segítik megerősíteni a gyenge, szenzitív, intoleráns és reaktív arcbőrt. A bőrünk érzékenysége nem veleszületett, hanem szerzett eltérés, melynek fő kiváltója a nem megfelelő bőrápolás, a hidratáló krémek túlzott, helytelen használata. A bőr védőrétegének megerősítése, a saját természetes hidratáltság visszaállítása a kezelések elsődleges célja.

Érzékeny bőr

A bőrünk érzékenysége számtalan okból kifolyólag megtapasztalható életünk során csecsemőkortól egészen az idősebb korig, bármely életszakaszban. Az érzékeny bőr esete akkor áll fenn, amikor annak védőrétege megsérül és a külső hatások így könnyebben kárt tehetnek benne. Ezek közé a hatások közé soroljuk a szennyeződéseket, a különféle kémiai anyagokat, stresszt, éghajlati tényezőket és baktériumokat, kórokozókat is.

A panaszok sokszor a teljes testet érintik, a fejbőrtől indulva az arcunkon át egészen a testünkig. Pirosság, fájdalom, duzzanat, hámlás – mind az igen gyakran jelentkező tünetek közé tartoznak. Sokan tisztában vannak bőrük érzékenységével, de ugyanilyen sokakat teljes hirtelenséggel érhet ez a probléma, így fontos tisztában lennünk, hogy milyen tényezőkre hogyan reagál, hogy megelőzéssel elkerülhessük a kellemetlen panaszokat. A cél tehát a külső káros behatások minimalizálása és kontroll alatt tartása.

Milyenek az érzékeny bőr jelei?

A bőrünk rendelkezik egy természetes védőréteggel, amely segíti a baktériumok és kórokozók távoltartását és a vízveszteség minimalizálását. A sértetlen, ép legfelső bőrréteg tehát hidratált, rugalmas és feszes bőrt eredményez, irritáció tünetei nélkül.
 
Amennyiben ez a réteg a fent már említett okok miatt nem tudja megfelelő módon ellátni feladatát, az alábbi panaszok segíthetnek a probléma felismerésében:

  • látható tünetek, mint pirosság, kiütés, hámlás, duzzanat, esetleg érdesség
  • viszkető, feszülő, szúró vagy égető érzetek

A tünetek sokszor a bőrszárazsághoz hasonlítanak, de a két panasz nem kapcsolható egyértelműen össze és kezelésükben is másfajta módszereket igényelnek. Panasz esetén tehát érdemes szakértőhöz fordulni, hogy megfelelő módon, célzott kezeléssel vehessük fel a harcot a problémával szemben.

DR. ZEIN OBAGI

„A bőr szárazsága, érzékenysége, a viszkető, égető érzés a bőr krónikus gyulladásának tünetei lehetnek. Hasonló állapotra utal az egyenetlen bőrszín és a bőr szerkezeti durvasága. A sejtek szintjén kell serkentenünk a bőrt, hogy a gyulladásos állapotot visszafordítsuk és a bőr újra ragyogóvá váljon!”
A ZO® Skin Health termékek használatával bőrproblémától és kortól függetlenül, rövid idő alatt látványos bőrminőség javulás érhető el. Egyeztessen konzultációs időpontot, hogy partner orvosaink elkészíthessék Önnek a személyre szabott javaslatukat.
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfirsebb tartalmainkról!
Copyright ©

site by meraki

Lépjen velünk kapcsolatba


Kérjük adja meg elérhetőségeit, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot és mielőbb lefoglalhassuk az ön számára alkalmas időpontot.

ZO® Skin Health
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.

H
í
r
l
e
v
é
l
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfrissebb tartalmainkról!