Rozácea

A rozácea egy krónikus gyulladásos bőrbetegség, amely genetikai alapú, de számos környezeti, életmódbeli és hormonális faktor ronthatja a gyulladt bőr állapotát. Elsősorban a világos felhámmal rendelkező embereket érinti, és felmérések szerint a felnőttek 5-10 százalékánál jelentkeznek a betegség tünetei. A rozáceát meggyógyítani nem lehet, de terápiás hatóanyagokkal a gyulladásos állapot kontroll alatt tartható.

SPECIFIKUS KÉSZÍTMÉNYEK A ROZÁCEA TÜNETEI ELLEN!

A termékek célja azoknak a folyamatoknak a csökkentése, mely a gyulladásos állapot kialakulását segítik elő. A készítmények nyugtatják, kisimítják, stabilizálják a gyulladt bőrt. A ZO®Skin Health terápiás kezeléssel elért gyulladáskontroll hosszútávon fenntartható specifikus termékeinkkel.

Rozácea

A rosacea a felnőtt népesség csaknem 5-8%-át érintő bőrbetegség. Leginkább az arc középső területén jelentkezik, melyet bizonyos hatások (forró vagy fűszeres ételek, alkohol, koffein) vagy környezeti tényezők (szél, erős hideg, napfény) fokoznak, esetleg hirtelen jövő, heves érzelmek reakcióiként.
 
Mindkét nemet érintheti, életkor vonatkozásában pedig a 30-60 év közöttiek a legfokozottabban kitettek a betegségnek. Nemek tekintetében a nők sokkal inkább érintettek, viszont a férfiaknál súlyosabb tünetek kísérik.
 
A rosacea nem gyógyítható bőrbetegség, ám a megfelelő bőrápolási rutin kialakításával a panaszok és a tünetek gyakorlatilag nullára redukálhatóak.

Milyen okai lehetnek?

A rosacea pontos okai még most sem ismertek, a bőrgyógyászok és a kutatóorvosok egyik sokat vitatott témája ez, melyre folyamatosan keresik a válaszokat. A szakmai álláspont alapján a bőrbetegségben meghatározó jelentőségű az erek nem megfelelő vegetatív beidegzése, melyet a rosacea és a migrén kapcsolata is megerősít.

A fent említettek mellett vannak olyan egyértelműnek tekinthető okok, amelyeket a rosacea kapcsán megemlít a szakirodalom. Ezek a következők:

  • intenzív, stresszes élethelyzetek
  • túlzott, erős testmozgás
  • időjárási tényezők, mint az erős napsütés vagy a fokozott szél
  • örökletes, genetikai tényezők
  • a gyomor- és bélrendszer gasztroenterológiai panaszai
  • a petefészek hormontermelésében bekövetkező változások
  • értágulatot okozó étel- és italtípusok, mint az alkohol, a koffein, a forró és fűszeres ételek
  • bőrflórát érintő fertőzés
  • vérnyomás-problémák
  • kozmetikumok bizonyos fajtái

A tényezők minden esetben egyediek a pácienseknél, így érdemes a provokáló faktorokat a beazonosításuk után mihamarabb kiiktatni.

A diagnózis felállítása a megfelelő segítség igénybevételével kell történjen. Mivel a rosacea sok szempontból egyező tüneteket mutathat az akneval összehasonlítva, a pontos állapotmeghatározás kardinális, hiszen a két panasz kezelésekor más módszereket és hatóanyagokat kell alkalmazni.
 

DR. ZEIN OBAGI

„A rozácea a bőr krónikus gyulladt állapota. A gyulladás nem szüntethető meg teljesen, de a betegség kontroll alatt tartható helyi hatású készítményekkel, melynek köszönhetően a bőr sokkal egészségesebb kinézetűvé válik. A rozáceás bőr napi bőrápolása során nagy hangsúlyt kell helyezni a tökéletes tisztításra, a faggyútermelés kontrolljára és a gyulladt bőr nyugtatására.”
A ZO® Skin Health termékek használatával bőrproblémától és kortól függetlenül, rövid idő alatt látványos bőrminőség javulás érhető el. Egyeztessen konzultációs időpontot, hogy partner orvosaink elkészíthessék Önnek a személyre szabott javaslatukat.
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfirsebb tartalmainkról!
Copyright ©

site by meraki

Lépjen velünk kapcsolatba


Kérjük adja meg elérhetőségeit, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot és mielőbb lefoglalhassuk az ön számára alkalmas időpontot.

ZO® Skin Health
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.

H
í
r
l
e
v
é
l
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfrissebb tartalmainkról!