Egy makacs bőrprobléma: a rosacea

A rosacea a bőrgyógyászat egyik legrejtélyesebb betegsége, kialakulásának okairól nem sokat tudunk. A szakorvosok álláspontja szerint a probléma gyökere az erek nem megfelelő vegetatív beidegződése. A fokozott értágulattal járó megjelenés jellemzően az arc középső területén jelentkezik, melyet környezeti tényezők – napfény, szél, hideg időjárás -, illetve különféle ételek és italok – forró és fűszeres fogások, alkohol és koffein – élénkíthetnek. Érdemes még megemlíteni az érzelmi faktort is, mint provokáló tényező: az erős, az egyén számára megterhelő emocionális változások szintén hatással lehetnek a betegségre.

Rosacea

A felnőtt lakosságnak nagyjából 5-10%-a érintett benne valamilyen mértékig. Jellemzőbben fordul elő a világos bőrszínű személyeknél, mely olyannyira jellemző a rosaceara, hogy az északi országok lakóinál ez a leggyakrabban diagnosztizált bőrgyógyászati panasz, a lakosság arányait figyelembe véve. A mindkét nemet érintő betegség a nők esetében fordul elő gyakrabban, ám a férfiaknál okoz komolyabb és súlyosabb elváltozásokat.

Fontos megjegyezni, hogy az akne és a rosacea tünetei könnyen összetéveszthetők, viszont terápiás kezelésükben más hatóanyagokat kell alkalmazni. Amíg az akne esetében könnyen észlelhető a faggyúmirigyek nyílásainak eltömődése komedók formájában, addig a rosacea esetében ilyen tünetekről nem beszélhetünk.

A rosaceanak négy stádiuma ismert, melyek a következők:

  1. Eritematoid-teleangiektatikus rosacea: a rosacea ebben a fázisban bőrpír és kisebb foltok formájában jelentkezik az arc különböző területein, melyekre jellemző a szimmetria. A hirtelen jelentkező kipirosodást égő, szúró érzés is kísérheti.
  1. Papulopusztuláris rosacea: a következő fázisban megjelenik a faggyúmirigyek gyulladása és pattanásra emlékeztető csomók jelennek meg az arcon, illetve bizonyos esetekben a mellkason és a nyakon is.
  1. Fimatózus rosacea: a betegségnek ez a vizuálisan legsúlyosabb fázisa, melyben már evidensen megjelennek a panaszok a háton és a mellkason is. A gennyes csomók olykor összefolyhatnak és összefüggő csoportokban jelennek meg az említett érintett területeken.
  1. Okuláris rosacea: a rosaceanak ez a típusa kevésbé ismert. Az okuláris rosacea a szemet érinti, szemvörösség, szárazság és égő érzés jelentkezik a betegség hatására a látószervben.

A ZO® SkinHealth bőrterápiás termékei közt külön termékfejlesztéssel gondoltak a rosaceas panaszokkal küzdőkre. A Rozatrol® egy specifikus szérum, melynek előnye a következőkben rejlik:

  • komplex aminosav összetételének köszönhetően segít visszaállítani a bőr ragyogóbb megjelenését
  • papain tartalma révén gyengéd, enzimatikus hámlasztást idéz elő, mellyel hozzásegíti a bőrt az egyenletesebb textúrához és bőrszínhez
  • antioxidáns tartalma segíti a gyulladások és az oxidatív stressz okozta károk minimalizálását az exkluzív növényi őssejt-komplex tartalma révén
  • támogatja a bőr egészséges védelmét és megfelelő hidratáltságot biztosít

ZO® terápiás szakértőink már országszerte elérhetők. Válaszd a hozzád legközelebb esőt és adj esélyt a ragyogó, makulátlan arcbőrnek!

A ZO® Skin Health termékek használatával bőrproblémától és kortól függetlenül, rövid idő alatt látványos bőrminőség javulás érhető el. Egyeztessen konzultációs időpontot, hogy partner orvosaink elkészíthessék Önnek a személyre szabott javaslatukat.
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfirsebb tartalmainkról!
Copyright ©

site by meraki

Lépjen velünk kapcsolatba


Kérjük adja meg elérhetőségeit, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot és mielőbb lefoglalhassuk az ön számára alkalmas időpontot.

ZO® Skin Health
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.

H
í
r
l
e
v
é
l
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfrissebb tartalmainkról!