Az örök fiatalság titka: időben kell cselekedni!

Mindannyian hosszú életre vágyunk, de egyikőnk sem szeretné, hogy az idő múlása a bőrünkön is nyomot hagyjon. Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen nem kell ölbe tett kézzel néznünk, ahogy a bőron és a dermális szövetekben bekövetkeznek a korral járó elváltozások. Egy kis odafigyeléssel megálljt parancsolhatunk a nemkívánatos folyamatoknak.

A kulcs az idejében megkezdett anti-aging bőrápolásban rejlik. Hogy ez mit is takar pontosan? Már az első ráncok megjelenése előtt, a 20-as évek környékén érdemes figyelmet fordítanunk bőrünk megóvására – például azzal is nagyon sokat tehetünk, ha nemet mondunk a szoláriumra és a napozásra.

„Az UV-fénynek kitettség nem csak a bőrrák kialakulásának az esélyét növeli, hanem a bőr öregedésének folyamatait – a ráncosodást, az öregségi foltok megjelenését vagy a szárazság kialakulását – is drasztikusan felgyorsítja” – magyarázza Dr. Sameer Bashey, bőrgyógyász.

Gondoskodjunk a megfelelő fényvédelemről!

A bőrtípusunknak megfelelő fényvédő készítmények rendszeres használatával elkerülhetjük az imént említett problémákat és veszélyeket. A széles spektrumú ZO® Skin Health 30 faktoros színezett fényvédő krém alkalmazásával kivédhetővé válnak az UVA- és UVB-sugarak, valamint a nagy energiájú látható (HEV) fényekkel – számítógépek és különböző digitális eszközök sugaraival – szemben is védelmet biztosíthatunk a szervezetünk számára.

"Ne csak olyankor gondoskodjunk fényvédelemről, ha strandra készülünk. Figyeljünk oda, hogy a sugárzásnak kitett felületeket minden nap egyenletesen fedjük be."

– javasolja a bőrgyógyász.

A bőrtisztításról sem szabad megfeledkezni!

A mindennapos tisztálkodás (fürdés, zuhanyzás, arcmosás) nem csak higiéniai szempontok miatt fontos. A megfelelő készítmények alkalmazásával ahhoz is hozzájárulhatunk, hogy bőrünk megkapja a szükséges tápanyagokat. A ZO® Skin Health hidratáló arctisztító alkalmazásával anélkül hidratálhatjuk és fiatalíthatjuk meg a bőrot, hogy kárt tennénk bőrünk barrier funkciójában.

"Esténként helyezzünk fel egy kis adagot az arcunkra és a nyakunkra, körülbelül egy percen keresztül masszírozzuk be, majd alaposan öblítsük le."

– tanácsolja Dr. Bashey. Így biztosíthatjuk, hogy a napközben felhalmozódott szennyeződések eltávolítása mellett bőrünk megkapja a szükséges tisztítást és hidratálást.

Intsünk búcsút az önpusztító életvitelnek!

A fényvédelem biztosítása és a rendszeres tisztálkodás mellett az egészséges életmód alapelveinek szem előtt tartásával is sokat tehetünk annak érdekében, hogy bőrünkön minél később jelentkezzenek az öregedés jelei.

1. Szokjunk le a káros szenvedélyekről!

Már 30 éves korunk előtt láthatóvá válhatnak annak a rombolásnak a jelei, amit a nikotin és az alkohol tehet a bőrünkkel – lelassul a vér áramlása, kevesebb kollagén termelődik, szárazzá és petyhüdtté válik a bőr, eltömődnek a pórusok. A jó hír, hogy amint felhagyunk a káros szenvedélyekkel, szervezetünk azonnal nekilát az öngyógyító folyamatoknak.

2. Éljünk stresszmentes életet!

Igaz, hogy a legtöbb bőrbetegség – csalánkiütés, ekcéma, pikkelysömör – a tudomány mai állása szerint nem pszichoszomatikus eredetű, stresszes élethelyzeteket követően viszont súlyosbodhatnak a panaszok. Már ezek elkerülése miatt is érdemes mindent megtenni annak érdekében, hogy minimálisra csökkentsük életünkben a feszült helyzeteket. A jóga, a meditáció vagy akár a helyes légzés elsajátítása is sokat segíthet ebben.

3. Figyeljünk oda, hogy mit eszünk!

A rendszertelen táplálkozás vagy a divatos fogyókúrák mind-mind negatívan hatnak a bőrünkre. Az étkezéseknek ugyanis létfontosságú szerepük van azoknak a tápanyagoknak a bőrbe juttatásában, amelyeket testünk nem képes előállítani, viszont szüksége van a fejlődéshez, megújuláshoz és az egészséges működéshez. Figyeljünk oda, hogy minden nap biztosítsuk a megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagokat a szervezetünk számára.

Szeretne elindulni a fiatalos bőrhöz vezető úton? Fogadja meg a tanácsainkat és keresse fel a tartózkodási helyéhez legközelebb található ZO® Skin Health partnerorvosunkat! KATTINTSON IDE!

A ZO® Skin Health termékek használatával bőrproblémától és kortól függetlenül, rövid idő alatt látványos bőrminőség javulás érhető el. Egyeztessen konzultációs időpontot, hogy partner orvosaink elkészíthessék Önnek a személyre szabott javaslatukat.
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfirsebb tartalmainkról!
Copyright ©

site by meraki

Lépjen velünk kapcsolatba


Kérjük adja meg elérhetőségeit, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot és mielőbb lefoglalhassuk az ön számára alkalmas időpontot.

ZO® Skin Health
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.

H
í
r
l
e
v
é
l
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfrissebb tartalmainkról!