A helyes bőrápolás lépései

Az arcápolás nagyon sokszor egy egyszerűnek tűnő rutinnak hat: megmossuk, majd hidratáljuk...bárcsak így lenne! Noha nem rakétatudományról beszélünk, de vannak bizonyos lépések, amelyeket nem árt betartani, ha helyes bőrápolási rutint szeretnénk megcélozni.

Nézzük a szakaszokat!

1. lépés: Arctisztítás

Helyes bőrápolás lépései: arctisztítás

Az arc letisztítása, azaz a bőr előkészítése a későbbi hatóanyagbevitelre és hidratálásra az első és egyik legfontosabb lépés. A megfelelő készítmény megválasztása (lemosó + peeling/bőrradír) mellett fontos, hogy a víz hőmérséklete ne legyen se túl hideg, se túl forró, mert egyik szélsőség sincs jó hatással a bőrre: szárító hatással bírnak, mely faggyútermelést idéz elő. Az arc megtisztítása után következik annak szárazra törlése. Kerüljük az agresszív, erőszakos dörzsölést, mert ez akár sérülésekhez is vezethet, továbbá a bőr megnyúlását is eredményezheti.

Kapcsolódó termékek:

2. Tonizálás

Bőrünk felszíne enyhén savas pH értékkel bír. Ennek jelentősége, hogy ily módon védje magát a különféle kórokozókkal szemben. Az első lépés, azaz az arctisztítás egyfajta lúgosítással jár együtt, hogy a szennyeződések minél inkább eltávolíthatók legyenek, a tonik pedig alapvetően a bőr pH kiegyenlítését segíti, más néven faggyúkontrollnak is hívjuk ezt a lépést.
Ezen felül számos extra tulajdonsággal is rendelkezik, melyek nagyon előnyösek bőrünk számára, mint például a pórusok méretének csökkentése vagy a gyengéd hámlasztó hatás.

A tévhitekkel ellentétben egy jó tonik nem szárítja szét a bőrt, alacsonyabb alkoholtartalmú (esetleg alkoholmentes) és esetleg glicerin alapú. Ám akkor sem kell megijedni, ha alkoholt találunk az összetevők közt: a kulcsösszetevők, amelyek a felsorolás elején szerepelnek, mindig arányosan a legdominánsabb anyagokat jelentik, így ha az összetevők listájának végén esetleg rábukkanunk, akkor lehetséges, hogy valamelyik hatóanyag feloldása miatt volt szükség a hozzáadására. Ha nincs extrém száraz bőröd, akkor nincs félnivalód!

Kapcsolódó termékek:

3. Szérumok, aktív hatóanyagok

Helyes bőrápolás lépései: szérumok használata

Az aktív összetevő kifejezés olyan vegyi anyagot jelent, amely aktívan megcéloz egy adott bőrproblémát – például pattanást, pigmentációt vagy ráncokat – és fizikai változást idéz elő a bőrben. Ezek az összetevők elengedhetetlenek az egyes készítmények eredményes működéséhez. A bőrápolásban leggyakrabban használt aktív összetevők közé tartoznak a savak, a retinoidok, a C-vitamin vagy a niacinamid. A kísérő összetevők, azaz az inaktív hatóanyagok pedig más dolgokért felelnek: pl. a termék textúrájáért, kinézetéért, tartósításáért, stb. Ez a passzivitás azonban nem jelenti azt, hogy ezeknek ne lenne pozitív vagy negatív (!) hatásuk a bőrödre - csak épp nem ezektől várható az a fajta javulás, amit a termék ígér, és ami miatt leginkább használjuk.

Kapcsolódó termékek:

4. Hidratálás

A bőr nedvességtartalmának meg- és fenntartása, a szárazság enyhítése és a kívülről érkező negatív hatásokkal szembeni védelem – röviden talán így lehetne összefoglalni, mi is a fontossága, lényege az arc hidratálásának.

A bőrsejtek fontos alkotórészei közé tartozik a hialuronsav és a ceramid, melyek a jó minőségű hidratálók fontos alapanyagai. Ezek a vegyületek a víz megkötésében játszanak szerepet, támogatják a hidratációt. Az idő előrehaladtával sajnos egyre kisebb mennyiségben vannak természetesen jelen, ezért külsőleg kell pótolnunk őket. Ha egy sejt megfelelően hidratált, akkor a térfogata megsokszorozódik, így a bőr feszessé válik, a ráncok pedig kisimulnak. Ezen a ponton pedig ne feledjük el megemlíteni a szemkörnyék ápolást, mely terület kiemelt, intenzív táplálást kíván, speciális termékekkel.
Látjuk tehát, hogy a hidratálás egyszerűen elengedhetetlen kulcsa a makulátlan és fiatalosan ragyogó bőrnek.

Kapcsolódó termékek:

5. Fényvédelem

Helyes bőrápolás lépései: fényvédelem

A nap sugarai számos előnyös hatással bírnak számunkra: segítik például a D-vitamin termelődését és jó hatással vannak a hangulatunkra. A fent említettek mellett azonban veszélyfaktorként is tekintenünk kell rá. Súlyos leégést, bőrelváltozásokat, vagy akár bőrrákot is okozhatnak, ezek mellett pedig elősegítik a bőr korai öregedését is. A fényvédelem ezért nemcsak fontos, hanem még inkább kötelező a tudatos bőrápolás során, az év minden egyes napján.

Kapcsolódó termékek:

Dehidratált bőr, zsíros bőr, érzékeny bőr – a bőrproblémák bármelyikéről is legyen szó, a fenti lépések betartásával és a megfelelő készítmények alkalmazásával könnyen kialakítható a helyes bőrápolás protokollja és minden problémánk kezelhetővé válik.

A ZO® Skin Health termékek használatával bőrproblémától és kortól függetlenül, rövid idő alatt látványos bőrminőség javulás érhető el. Egyeztessen konzultációs időpontot, hogy partner orvosaink elkészíthessék Önnek a személyre szabott javaslatukat.
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfirsebb tartalmainkról!
Copyright ©

site by meraki

Lépjen velünk kapcsolatba


Kérjük adja meg elérhetőségeit, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot és mielőbb lefoglalhassuk az ön számára alkalmas időpontot.

ZO® Skin Health
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.

H
í
r
l
e
v
é
l
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfrissebb tartalmainkról!