Az aknés bőr kezelhető, nem kell együtt élni a kellemetlenségekkel!

Bár a pattanásos bőr ritkán számít súlyos megbetegedésnek, jelentős kellemetlenséget és érzelmi megterhelést okozhat az érintetteknek. Az elváltozást hegesedés kísérheti, ami akár életre szóló „emlékké” is válhat. Sajnos sokan beletörődnek a sorsukba, és megtanulnak együtt élni az aknés bőr okozta kellemetlenségekkel. Pedig a hatékony kezelés rendelkezésre áll…

Ezt a bőrbetegséget többnyire a serdülőkornak tulajdonítják, de a közhiedelemmel ellentétben bármely életszakaszban kialakulhat. Az előfordulásának a gyakorisága valóban magasabb a kamaszok körében (a tizenéves korban bekövetkező fizikai változásokat előidéző hormonok ugyanis fokozzák a faggyútermelést), de a probléma akár 40-50 éves korban is fennállhat.

AZ AKNÉS BŐR KIALAKULÁSÁNAK LEHETSÉGES OKAI

Az akne a bőr faggyúmirigyének, szőrtüszőjének gyulladásos, gennyes duzzanatát jelenti. Ilyenkor a pórusok eltömődnek, és a Propionibacterium acnes nevű baktérium elszaporodik. Általában az arcon, a mellkason és a hát felső részén alakul ki, megjelenésének hátterében pedig számos tényező meghúzódhat:

 • hormonális problémák
 • keringési zavarok
 • helytelen táplálkozás
 • stressz
 • rossz minőségű kozmetikumok használata
 • menstruáció
 • terhesség
 • bizonyos gyógyszerek szedése

A bőrelváltozást kiváltó tényezők többsége sajnos elkerülhetetlen, a megfelelő kezelés – a pattanásos bőrot előidéző októl függetlenül – viszont rövid időn belül, szemmel látható változást eredményezhet.

AZ AKNE KEZELÉSE – A SZÉP BŐR ALAPJA A GYULLADÁSMENTES ÁLLAPOT!

Akne vagy pattanás bármely életkorban előfordulhat! A probléma kezelését azzal kell kezdenünk, hogy megszüntetjük az okokat, amik a gyulladást kiváltják a bőrben!” – mondja Dr. Zein Obagi.

A megfelelő bőrtisztítás, az elhalt hámsejtek állandó eltávolítása, a bőr Ph-jának visszaadása, a tonizálás alapvető műveletek az akne és pattanás kezelésében. Kontrollt kell gyakorolni továbbá a faggyútermelésre, hogy a pórusok összehúzódjanak, és elősegítsük a gyógyító hatóanyagok bőrbe jutását.

Ezt biztosítja a nagy hatékonyságú ZO® Skin Health Getting Skin Ready® programja, amely hatóanyagaival erőteljesen csökkenti a faggyútermelést, valamint további antibakteriális és gyulladáscsökkentő termékekkel megakadályozhatjuk az új pattanások kialakulását.

Szeretne búcsút inteni a fájdalmas pattanásoknak és a kellemetlen hegeknek? Meg akarja előzni a kialakulásukat? Keresse fel a tartózkodási helyéhez legközelebb található ZO® Skin Health partnerorvosunkat, és kérje a szakember segítségét! KATTINTSON IDE!

A ZO® Skin Health termékek használatával bőrproblémától és kortól függetlenül, rövid idő alatt látványos bőrminőség javulás érhető el. Egyeztessen konzultációs időpontot, hogy partner orvosaink elkészíthessék Önnek a személyre szabott javaslatukat.
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfirsebb tartalmainkról!
Copyright ©

site by meraki

Lépjen velünk kapcsolatba


Kérjük adja meg elérhetőségeit, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot és mielőbb lefoglalhassuk az ön számára alkalmas időpontot.
 • Complexion Renewal Pads
 • Hydrating Creme 2
 • Daily Sheer 2
 • Wrinkle Texture Repair 6
 • Brightalive Skin Brightener 5
 • Daily Power Defense 1

Bőrproblémák

ZO® Skin Health
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.

H
í
r
l
e
v
é
l
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfrissebb tartalmainkról!