Sokakat érintő probléma: tudj meg mindent az aknékról

Mi is az az akné?

A faggyúmirigyek a bőrben található külső elválasztású mirigyek, melyek a szőrtüszőkhöz kapcsolódva jelennek meg. Ez a csatlakozás azért fontos tényező, mert váladékukat a szőrtüszőkből eredő szőrszálakhoz kapcsolódva ürítik. Ezzel egyrészt a szőrszálaknak biztosítanak vízhatlan tulajdonságot, illetve bőr felszínét is hasonló ismérvekkel ruházzák fel.

Hormonális hatásokra a szőrtüszőkben dugóra emlékeztető hámtörmelék keletkezik, amely szabotálja a faggyú szabad távozását, így létrejön a közönséges mitesszer.

Abban az esetben, ha a pangó faggyúba baktérium kerül és megindul annak elszaporodása, gyulladás alakul ki, melyek fájdalmas vörös csomók formájában jelentkeznek a bőrfelszínen, ezeket hívjuk a köznyelvben pattanásoknak.

A mitesszerek és akné közt tehát a különbség a gyulladás megléte: mitesszerek esetén gyulladásmentes állapotról beszélhetünk, míg az aknék, pattanások esetében baktériumok - a legtöbb esetben Propionibacterium aknes - és sarjadzó gombák okozzák a gyulladást.

Miért alakulnak ki bőrünkön?

Fontos kiemelni, hogy a tünetek komolyabb belső panaszt is jelezhetnek. Az aknék megjelenése utalhat policisztás ovárium szindrómára vagy inzulinrezisztenciára is, így a lokális kezelésen túl mindenképpen fontos a teljes vérkép és a hormonokra koncentrál laborvizsgálat elkészíttetése, természetesen szakorvosunkkal egyeztetve.

A fent említett eseteken túl aknéval találkozhatunk akár kozmetikumokra adott heves bőrreakciókként is, illetve a rossz, poros levegő vagy némely étel is okozhat ilyen típusú problémákat.

Hogyan kezeljük?

Az aknék kezelésére kitűnően alkalmazhatók a ZO® Skin Health termékei, melyek a speciális, páciens igényeknek megfelelően összeállított protokollt követve jelentős javulást hoznak.

Az akné protokollban legtöbbször alkalmazott termékek a következők:

  • Exfoliating Cleanser: ez az arctisztító gél gyengéden tisztítja és egyszerre gyengéden hámlasztja is a bőrfelszínt glikolsav és szalicilsav tartalmának köszönhetően. Ezáltal csökkenti a bőrfelszíni faggyú mennyiségét, E-vitamin tartalmával pedig egyúttal hidratálja az igény bevett bőrt.

  • Dual Action Scrub: ez a terápiás bőrradír hatékonyan veszi fel a harcot a zsíros szennyeződésekkel és a felesleges faggyúval szemben. Intenzív hatása a pattanások kialakulásáért felelős baktériumok elpusztításában rejlik, így csökkentve a bőrfelszín generális gyulladását.
  • Oil Control Pads: a különféle AHA és BHA savakkal átitatott párnácskák extra hatékonyan segítik a pattanásos bőr megújulását és maximális segítséget nyújtanak a megelőzésben. Hatásmechanizmusának kulcsa a faggyútermelés csökkentése, mely a pórusok összehúzásával egészül ki.

A ZO® Skin Health termékeinek köszönhetően van megoldás a problémára. Ne hagyd, hogy az aknés bőr tönkre tegye hétköznapjaid! Fordulj ZO® partner orvosainkhoz!

A ZO® Skin Health termékek használatával bőrproblémától és kortól függetlenül, rövid idő alatt látványos bőrminőség javulás érhető el. Egyeztessen konzultációs időpontot, hogy partner orvosaink elkészíthessék Önnek a személyre szabott javaslatukat.
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfirsebb tartalmainkról!
Copyright ©

site by meraki

Lépjen velünk kapcsolatba


Kérjük adja meg elérhetőségeit, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot és mielőbb lefoglalhassuk az ön számára alkalmas időpontot.

ZO® Skin Health
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.

H
í
r
l
e
v
é
l
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfrissebb tartalmainkról!