Bőrápolási rutin - igazodni kell a megváltozott helyzethez

A koronavírus-járvány feje tetejére állította a hétköznapjainkat. Nem szabad azonban megfeledkeznünk róla, hogy bőrápolási rutinunknak – ahogy az életünk többi részének is – igazodnia kell ehhez a megváltozott helyzethez. Pontokba gyűjtöttük, mi mindenre érdemes odafigyelni, ha a szokásosnál több időt kell otthon töltenünk.

A nyüzsgő hétköznapok „szüneteltetése” nem azt jelenti, hogy az arc- és testápolásnak is megálljt kellene parancsolnunk. Egyszerűen csak újra kell gondolnunk, hogy jelenleg mire van szüksége a bőrünknek. Vegyük sorra a legfontosabb teendőket!

OTTHON TÖLTÖTT HÉTKÖZNAPOK – BŐRÁPOLÁSI RUTIN 5 LÉPÉSBEN

1. Bizonyos dolgoknak nem kell megváltozniuk. Függetlenül attól, hogy kisminkelve vagy smink nélkül telnek a napjaink, a reggeli és az esti bőrápolásra ugyanúgy időt kell szentelnünk. A rendszeres és alapos tisztításnak, valamint tonizálásnak fontos szerepe van abban, hogy hosszú távon megőrizhessük arcunk fiatalos vonásait, és bőrünk ellenálló maradjon a káros hatásokkal szemben.

2. Figyelni kell a páratartalomra. A kisebb, zárt terekben általában száraz a levegő, ez pedig természetesen a bőrünkre is hatással lehet. A hidratálásról – bőrtípusunkhoz igazodva – az otthon töltött időszakban is folyamatosan gondoskodnunk kell (ha lehetőségünk van rá, próbáljuk 40-60% között tartani lakásunk páratartalmát).

3. Ha nem kell kimozdulnunk, használjuk ki a lehetőséget. A magasabb retinol koncentrációt tartalmazó termékek drámaibb eredményeket hozhatnak a bőrfiatalításban. Az otthon töltött időszak a legalkalmasabb arra, hogy belekezdjünk az agresszívebb anti-aging protokollok alkalmazásába. Mivel a lakásban kevésbé kell a napsugárzás káros hatásaival szembe néznünk – ami lassíthatja a gyógyulási folyamatot –, a bőrünknek több ideje van a regenerálódásra.

Ráadásul amiatt sem kell izgulnunk, hogy az utcán sétálva mit szólnak majd a járókelők a kipirosodott, hámló bőr látványa miatt.

Azok számára, akik még nem használtak retinolos terméket, az alacsonyabb koncentrációt tartalmazó ZO® Skin Health Retinol Skin Brightener 0,5% ajánlható. Amennyiben valaki már korábban is alkalmazott ilyen készítményeket, 1%-ra is növelhető a retinol koncentráció – az ideális mennyiséget minden esetben a kezelőorvos határozza meg.

4. A fényvédelemről a lakásban is gondoskodni kell. A hagyományos és tetőtéri ablakokon keresztül beáramló természetes fény éppoly káros lehet a bőrünkre, mintha a szabadban lennénk; a számítógépek, tabletek, telefonok és egyéb technikai eszközök képernyőjén keresztül sugárzó HEV fények pedig szintén hozzájárulhatnak a bőr öregedéséhez. A bőrápolási rutin utolsó lépéseként mindig gondoskodjunk a fényvédelemről – a ZO® Skin Health Sunscreen + Powder Broad-Spectrum SPF 30 például tökéletes választás lehet (akár smink fölé helyezve is alkalmazható).

5. Frissítsük fel a bőrünket. A ZO® Skin Health Enzymatic Peel enzimeket tartalmaz, amely láthatatlan hámlással biztosít gyengéd bőrfelület megújulást, kisimítja a durva és egyenetlen bőrfelületet és eltávolítja az elhalt hámsejteket. Ezt a terméket leghatékonyabban az esti rutinunkban alkalmazhatjuk.

Az otthoni bőrápoláshoz szükséges készítmények kiválasztásához és szakszerű alkalmazásuk elsajátításához keresse fel a tartózkodási helyéhez legközelebb található ZO® Skin Health partnerorvosunkat, és kérje a szakember segítségét! KATTINTSON IDE!

A ZO® Skin Health termékek használatával bőrproblémától és kortól függetlenül, rövid idő alatt látványos bőrminőség javulás érhető el. Egyeztessen konzultációs időpontot, hogy partner orvosaink elkészíthessék Önnek a személyre szabott javaslatukat.
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfirsebb tartalmainkról!
Copyright ©

site by meraki

Lépjen velünk kapcsolatba


Kérjük adja meg elérhetőségeit, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot és mielőbb lefoglalhassuk az ön számára alkalmas időpontot.

ZO® Skin Health
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.

H
í
r
l
e
v
é
l
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfrissebb tartalmainkról!