Az őszi bőrápolás legfontosabb tudnivalói

A szélsőséges időjárás gyakran megviseli bőrünket: a forró nyár után és a jeges tél előtt különösen fontos az őszi bőrápolás, a regenerálás jeligéjével. A megelőző szezon okozta „károkat” és a közelgő évszakkal járó extrémitásokat az őszi hónapokban kiválóan lehet kezelni. A következő aranyszabályok betartásával közelebb kerülhetsz a makulátlanul ragyogó bőrhöz – íme az őszi bőrápolás legfontosabb tudnivalói:

Hidratálj belülről!

Őszi bőrápolás - hidratálás

A bőrápolás alfája és omegája a megfelelő hidratálás, amelyet nem elég kívülről, külsőleg alkalmazandó készítményekkel megtámogatni. Naponta minimum 1.5-2 liter folyadék elfogyasztásával a sejtjeid belülről is hidratálhatod, melynek áldásos hatását aztán „saját bőrödön is megtapasztalhatod.” Fontos megemlíteni, hogy a folyadék ásványvíz, vagy szűrt, tisztított víz legyen, ellenkező esetben – cukros, szénsavas üdítők esetén – a hatás éppen az ellenkező lesz: a méreganyagok felhalmozódnak. Abban az esetben, ha kávézol vagy alkoholt fogyasztasz, mindig plusz egy pohár folyadékkal kalkulálj, hiszen ezek a folyadékok nagyon könnyen teszik bőrödet dehidratálttá.

Tápláló vitaminok és ásványi anyagok

Amíg a nyár a zöldségekről, gyümölcsökről szólt és mindenben ott volt a vitamin, addig az őszi, majd téli szezonban sokkal fókuszáltabban és kellő tudatosággal kell ezeket a mikrotápanyagokat pótolni. A bőrápolás, táplálás tekintetében leginkább javasolt vitaminok az A-vitamin, melyet a répában, sütőtökben találhatsz meg nagyobb mértékben természetesen, ezeken felül pedig a C-, D-, és E-vitamin bevitelére érdemes odafigyelni. A bőregészség szempontjából szintén fontos szerepet tölt be az omega-3 esszenciális zsírsav. Mivel ezt a vitamint szervezetünk nem tudja előállítani, ezért bevitelük kardinális jelentőségű. Bőrünkre gyakorolt hatása kiváló: normalizálják a szaru képződését, beépülnek a sejtjeink hártyájába, így azok rugalmasabbak és ellenállóbbak lesznek az ártalmas külső tényezőkkel szemben, ezek mellett pedig gyulladásgátló szerepet is betöltenek, tehát aknés gondok esetén kiváló eredményeket hozhat. Legközvetlenebb módon lenolajban, dióban, halakban (tonhal, hering, lazac) fordul elő.

Nincs szép bőr megfelelő arctisztítás nélkül

Őszi bőrápolás: arctisztítás

Bőrtípustól és problémáktól függetlenül megvannak a kötelező lépések, amelyeket be kell tartanunk a ragyogó bőr érdekében. A protokoll az alábbi lépéseket tartalmazza:

Bőrelőkészítés (tisztítás, radírozás, faggyúkontroll): a bőrelőkészítési program legfontosabb célja, hogy megfelelő módon készítse fel az arcbőrt a terápiás hatású kezelésekhez. A folyamat során normalizálódik a bőr normál kémhatása és felkészül a további hatóanyagok bejutására annak mélyebb rétegekbe.

  • Arctisztítás: az első és legfontosabb lépés a szennyeződések eltávolítása, mint például a zsír, smink, por és egyebek.
  • Radírozás: a radír segít az elhalásnak indult hámsejtek gyengéd, de hatékony eltávolításában, melynek eredményeképpen élettel teli és ragyogó bőr marad hátra.
  • Faggyúkontroll: a bőr optimális pH értékének beállításával normalizálódik a faggyútermelés, a kitágult pórusok összehúzódnak, így garantáljuk a bőr hatékony megújulását.

Hámlasszunk...de okosan!

A bőrünk folyamatosan veszíti el a már elhalt hámsejteket napról napra, mely egy teljesen általános folyamat. Vannak helyzetek, amikor a regenerálódás és az új sejtek képződése belassul, a nyári, intenzív napsugarak károsító hatása például éppen ezt idézi elő. A bőrünk természetesen nem felejt és egyből reagál: ráncok, pigmentfoltok, hegek formájában jelzi, hogy érdemes komolyabban foglalkozni vele.

Bizonyos esetekben és megfelelő gyakorisággal fontos, hogy célzott módon adjunk bőrünknek olyan kivételes kezelést, amely révén hatásosan és nagy mértékben újul meg és rövid időn belül. A hámlasztókkal éppen ezt a remek hatást érhetjük el, akár otthon, akár orvosi felügyeletet alkalmazva. Természetesen a kétféle hámlasztás között jelentős különbségek tapasztalhatók: gyengébb savas kezelés esetében nincs erős hámlás és azonnal érzékelhetünk egyfajta ragyogást, míg a mélyre ható, orvosi kezelések erősebb hámlással és érzékenységgel járhatnak, de aztán láthatóbb pozitív eredménnyel is.

A bőr legfelső rétegében hatnak, az úgynevezett AHA-savak, mint például a glikolsav, tejsav vagy az érzékeny bőrűek számára is ajánlott mandulasav. A BHA-savak a zsírban is oldódnak, képesek a pórusokba bejutva oldani az ott felgyülemlett zsírt, így kiválóan alkalmazhatók mitesszeres, pattanásos bőrön. A legismertebb BHA-sav a szalicilsav.

Az orvosok által irányított kémiai hámlasztás kúraszerűen alkalmazandó, erre pedig kiváló az őszi időszak. A kúra hosszát, a kezelés pontos menetét a szakorvos határozza meg a bőr típusának és az elérni kívánt céloknak megfelelően.

A hámlasztás kéz a kézben jár a fényvédelemmel, ezt sose felejtsük el, különben fáradozásaink nem sokat értek. Minimum 30 faktoros fényvédelemmel támogassuk bőrünket nap mint nap, de a kezelések utáni időszakban különösen!

Hidratálj kívülről is

Őszi bőrápolás - krém, hidratálás

A belső hidratálásról már szó esett, jöjjön most a külső hidratálás. A könnyebb, vizesebb, nyáron használt krémeket nyugodtan válthatod gazdagabb textúrájú készítményekre. A bőröd igazán hálás lesz a személyre szabott, megfelelő készítményekért.

A megfelelő hidratálás segít megóvni a bőrt a fokozott vízvesztéstől. A hidratálás a bőr víztartalmának optimális szinten tartását jelenti, amely révén a bőr kisimult, rugalmas, és ragyogó lesz. A megfelelő hidratálókrémek helyreállítják a bőr barrier funkcióját, támogatják a lipidréteget, valamint fenntartják a bőrfelszín épségét és víztartalmát. Abban az esetben is fontos ez a lépés, ha zsíros bőrrel rendelkezel, ha pedig kifejezetten problémás a bőröd, például rozáceaval küzdesz, vagy nagyon száraz bőrű vagy, egyenesen kötelező a megfelelő hidratáló beszerzése. A ZO® Skin Health bőrterapeutái segítenek a megfelelő termékek kiválasztásában!

Folyamatos fényvédelem

Hiába a sok tévhit: UV védelemre akkor is szükség van, ha a hőmérséklet 20, 10 vagy akár 0 fok alá csökken, tehát az év minden napján. Az igaz, hogy az UV-index az egyes évszakokban változik, de minden szezonban jelen van, persze eltérő mértékben. Annak érdekében, hogy bőrünk DNS-szerkezetét megvédjük és ne tegyük ki bőrünket az öregedésnek és pigmentációs zavaroknak, használjunk minimum 30 faktoros fényvédő terméket az őszi bőrápolásunk során is.

A ZO® Skin Health termékek használatával bőrproblémától és kortól függetlenül, rövid idő alatt látványos bőrminőség javulás érhető el. Egyeztessen konzultációs időpontot, hogy partner orvosaink elkészíthessék Önnek a személyre szabott javaslatukat.
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfirsebb tartalmainkról!
Copyright ©

site by meraki

Lépjen velünk kapcsolatba


Kérjük adja meg elérhetőségeit, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot és mielőbb lefoglalhassuk az ön számára alkalmas időpontot.

ZO® Skin Health
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.

H
í
r
l
e
v
é
l
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfrissebb tartalmainkról!