Hámlasztás fizikai úton: a bőrradír

A bőrradír használata évszaktól függetlenül az arcápolási rutin fontos részét képezi. Ha a bőrön a hámlás jelei mutatkoznak meg, az arc pedig fakó árnyalatú lesz, akkor megeshet, hogy intenzívebb hidratálásra van szükség, de az is előfordulhat, hogy a hámlasztás nem, vagy nem megfelelő módon történik. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a hámlasztásról!

Mi az a hámlasztás és miért van rá szükség?

A hámlás természetes folyamat, amelynek során az elhalt hámsejtek leválnak, így utat engednek a friss bőrnek. Ez azonban az öregedéssel vagy a bőr károsodásának hatására lelassul, az elhalt sejtek nem válnak le kellő ütemben, az arc színe pedig fénytelenné válik, markánsabban látszanak majd a ráncok, illetve nem utolsó sorban a pórusok is könnyebben eltömődnek, aminek következtében pattanások alakulhatnak ki.

A hámlasztás típusai

A hámlasztásnak két típusa a legelterjedtebb: a kémiai és fizikai hámlasztás, de létezik ezek keveréke, egy hibrid megoldás is. Ebben a bejegyzésben a fizikai hámlasztásról, vagyis a bőrradírozásról írunk részletesebben, néhány szót azonban a kémiai hámlasztásról is ejtünk.

A kémiai hámlasztás

A kémiai hámlasztás lényege, hogy az elhalt hámsejtek tapadását biztosító anyagot feloldják, így az könnyebben le tud válni a bőr felszínéről. Ezek az anyagok általában alfa-hidroxisavat (AHA), béta-hidroxisavat (BHA), így például tejsavat, szalicilsavat, glikolsavat vagy gyümölcsenzimet tartalmaznak. A kémiai hámlasztás a bőr megtisztításának és az új, friss bőrréteg felszínre juttatásának egy kíméletes módja. Erre a célra kiválóan alkalmazható az Exfoliation Accelerator, ami glikolsavat és tejsavat egyaránt tartalmaz. Ezen felül gyulladáscsökkentő hatású, mely a bőrfunkciók megfelelő működését támogatja aloe, zöld tea és kamilla keverékkel.

A fizikai hámlasztás

A fizikai hámlasztók általában apró szemcséket tartalmaznak, amelyek finoman dörzsölve, masszírozva távolítják el a nemkívánatos hámsejteket. Ezek az apró szemcsék lehetnek jojobagyöngyök, cukorszemcsék, de akár szilícium-dioxid darabkák is.

A bőrradírok előnye, hogy nemcsak a hámsejteket távolítják el, hanem fokozzák a vérkeringést is az érintett területen. Segítenek abban, hogy a különféle hatóanyagok el tudjanak jutni a bőr mélyebb rétegeibe és ott fejtsék ki hatásukat.

Ha valaki a radírozást a rendszeres rutin részévé teszi, akkor elősegíti a bőr tisztulását, így a pórusok nem tudnak eltömődni. Arról nem is beszélve, hogy a hosszú távú használata a kollagéntermelést fokozza, ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy bőrünk ragyogó legyen.

A bőrradírozás legfontosabb lépése a megfelelő termék kiválasztása. Ha nem jól döntünk, és például túlságosan durva szemcséjű a bőrradír, akkor a bőr felszínén mikroszakadások alakulhatnak ki, amelyekben a különféle baktériumok könnyedén megtelepedhetnek.

Bőrradírozás a ZO® Skin Health termékeivel

A ZO® Skin Health termékeivel a radírozás hatékony, ám mégis kíméletes. A terápiák és a rendszeres arcápolási rutin során használt kozmetikumok eltávolítják az elhalt hámsejteket, a felesleges faggyút, a szennyeződést, serkenti a bőrfelszín megújulását, csökkentik a gyulladást és elpusztítják a baktériumokat.

Az Exfoliating Polish egy ultrafinom bőrradír, mely magnéziumkristályok segítségével távolítja el a hámsejteket. A-, C- és E-vitamin tartalmának köszönhetően erősíti a bőrt, segít megőrizni a bőr barriert és egyenletesebb, tónusosabb bőrfelszínt eredményez. Fő összetevői: a ZO® Skin Health saját szabadalma, a ZOX12®, ami kimagasló védelmet nyújt a szabadgyökök káros hatásai ellen, illetve a tetrahexildecil-aszkorbát, ami egy C-vitamin típus, és a bőr ragyogását, simaságát adja vissza.

A Dual Action Scrub egy intenzív terápiás bőrradír a fizikai és a kémiai hámlasztást együttesen alkalmazza. A tejsav és a szalicilsav hatására kémiai folyamatok zajlanak le, így megy végbe a hámlás, tartalmaz azonban szintetikus viaszt is, ami a környezetbarát fizikai hámlasztást teszi lehetővé. A termékben található ZO-RRS2® is, ez egy növényi őssejtkeverék, ami markáns antioxidáns hatást biztosít és csökkenti az arc bőrének pirosságát.

Bármelyik hámlasztás típusról is legyen szó, érdemes a ZO® szakértőivel konzultálni arról, hogy milyen bőrápolási protokollt célszerű követni és mely termékek a legmegfelelőbbek a bőrtípushoz vagy éppen egy adott probléma hatékony kezeléséhez.

A ZO® Skin Health termékek használatával bőrproblémától és kortól függetlenül, rövid idő alatt látványos bőrminőség javulás érhető el. Egyeztessen konzultációs időpontot, hogy partner orvosaink elkészíthessék Önnek a személyre szabott javaslatukat.
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfirsebb tartalmainkról!
Copyright ©

site by meraki

Lépjen velünk kapcsolatba


Kérjük adja meg elérhetőségeit, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot és mielőbb lefoglalhassuk az ön számára alkalmas időpontot.

ZO® Skin Health
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.

H
í
r
l
e
v
é
l
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfrissebb tartalmainkról!