Pattanás elleni korrektor: kerekedjünk felül a nemkívánatos pattanásokon

A legismertebb bőrproblémák egyike, a tinédzserek és sokszor a felnőttek életének megkeserítője a pattanás. Hívatlanul jönnek, olykor fájdalmat is okoznak és persze esztétikai szempontból sem éppen kívánatosak. Mit tegyünk, ha felbukkan? Hogyan tisztítsuk és hidratáljuk a bőrünket, ha pattanásokkal küzdünk? És hogyan segít a pattanás elleni korrektor?

Mi okozza a pattanásokat?

A pattanás, vagy más néven akné akkor keletkezik, ha a szűrtüszőket eltömíti az olaj, az elhalt bőrsejtek, a szennyeződés és a baktériumok. A pattanások kialakulásának hátterében számos ok állhat, ezek közül vannak, amelyek a bőr felszínén jelennek meg, mint például a C. acnes baktériumok, de érdemes mélyebbre is nézni, annak ugyanis lehet oka, ha hajlamosabbak vagyunk a pattanásokra. A háttérben lehet például hormonális zavar, helytelen étkezés, stressz, érzékenység, irritáció és valamilyen gyulladás is.

Az akné számos formában megjelenhet, vannak például mitesszerek, csomók, ciszták, a legtipikusabb területek pedig, ahol találkozhatunk velük az az arc, a mellkas és a hát.

A pattanás kialakulása egy folyamat. Először eltömődnek a pórusok, a lehámlott sejtek összetömörülnek és akadályt képeznek a pórusok belsejében. Ez a közeg lehetővé teszi a különféle baktériumok, például a C. acnes elszaporodását.

Ha aknétól szenved, több mint valószínű, hogy számos tanácsot kapott a kezeléssel vagy a megelőzéssel kapcsolatosan, azonban ezen ajánlások közül nem mind az igazságon alapul. Az alábbiakban bemutatjuk a leggyakoribb mítoszokat.

Magától meggyógyul

Hatalmas tévedés, hogy a pattanás magától képes meggyógyulni, olyannyira, hogy még súlyosbodhat is a helyzet, ha nem kérünk megfelelő kezelést. Ide kapcsolódik, hogy sokan azt gondolják, pattanások csak a tinédzsereknél fordulhatnak elő, valójában azonban bármely életkorban megjelenhetnek az aknék.

A zsíros ételek fogyasztását érdemes kerülni

Alapvetően a zsíros ételek fogyasztása nem egészséges, az azonban tévedés, hogy az olajban gazdag, sült ételek fogyasztása rontja az akné tüneteit. Tény azonban, ha további olajat viszünk fel a bőrre, akkor az valóban súlyosbíthatja a pattanásokat. Vannak olyan munkakörök, ahol ez fokozott veszélyfaktor, például egy konyhában.

A kozmetikumok a pattanások ellenségei

Az olajmentes smink és bőrápoló, nem komedogén termékek nem rontanak a pattanásokon. Lényeges, hogy a smink használata után alaposan tisztítsuk meg a bőrt, így annak maradványai nem tömítik el a pórusokat.

Az akné hátterében a szennyeződések állnak

A bőr tisztítása, tonizálása igen lényeges, és valóban, szennyeződés is állhat az akné hátterében, ezen kívül azonban számos más ok is lehet, például a stressz, a hormonális egyensúly hiánya és a genetikai tényezők.

A nap jót tesz a pattanásoknak

Tévedés, hogy a nap segíti a pattanások eltűnését, sőt! Irritálja és károsítja a bőrt, ráadásul növeli a hegesedés valószínűségét. A fényvédő alkalmazása nem elhagyható semmilyen esetben sem, erre érdemes mindig ügyelni!

Az akné kezeléséhez nem szükséges orvos

Az akné diagnosztizálásához és hatékony kezeléséhez megfelelő szakértelemre és jó minőségű bőrápoló termékekre van szükség. Bár a piacon bőséges a választék a pattanások kezelésére szolgáló termékekből, nem érdemes kockáztatni, ha ugyanis nem megfelelő a termék még ronthatunk is a pattanásokon.

Hogyan tisztítsd a pattanásos bőrt?

A bőr tisztántartása alapvető feladat. Bár a pattanásokat jellemzően nem a szennyeződés okozza, a tisztítást nem szabad háttérbe szorítani. Nehezebb azonban a helyzet pattanásos bőr esetén.

Alapvetően elmondható, hogy a pattanásos bőrt az arctisztítás során nem szabad szárítani, ezzel ugyanis csak rontunk a helyzeten. A faggyúmirigyek ugyanis ebben az esetben túltermelhetnek, ami végső soron a pattanások kialakulásának kedvez.

Az arctisztításnál fontos, hogy a reggeli és esti rutinunkban is szerepeljen. Az ideális arctisztító jellemzője, hogy a bőr pH egyensúlyát nem borítja fel, eltávolítja a felesleges faggyút, baktériumokat és sminket, de nem szárít. Lényeges az is, hogy az arclemosó alkoholmentes legyen.

A ZO® Skin Health Exfoliating Cleanser egy arctisztító gél, amely gyengéden hámlasztja és tisztítja a bőrt. Eltünteti a felesleges faggyút és semlegesíti a szabadgyököket is. Használatát normál és zsíros bőrre ajánljuk. E-vitamin tartalmának köszönhetően hidratáló hatású, illetve visszaállítja a bőr természetes egészségét.

Smink pattanásos bőrre

Mint minden esetben, a pattanásos bőr esetében is a legfontosabb, hogy a smink tiszta és hidratált felületre kerüljön. Érdemes ilyenkor kerülni az olajos termékeket, ezek ugyanis a pórusok eltömődését okozhatják.

Alapozóból olyat válasszunk, ami matt hatású és vízbázisú, az árnyalatban pedig olyan mellett döntsünk, ami egységesíti a bőrtónust.

A pattanások fedésében a korrektor igen fontos szerepet tölt be. Nézzük, melyik korrektor a legjobb választás!

Pattanás elleni korrektor

Ma már léteznek olyan speciális korrektorok, amiket kifejezetten terápiás céllal fejlesztettek ki aknés és pattanásos bőrre. Ilyen például a ZO® SKIN HEALTH Correct + Conceal-Medium is. Ez a pattanás elleni korrektor láthatatlanná teszi a bőrhibákat, legalábbis elhalványítja azokat, eközben pedig finoman eltávolítja azokat a hámsejteket, amelyek a pórusok eltömődését okozhatják.

Kezeli a pattanásokat és hozzájárul a megelőzéshez is. Tartós és matt fedést biztosít, a benne lévő teafaolaj antibakteriális hatása miatt pedig nyugtató hatású és segíti a bőr fertőtlenítését.

A bőrápolás egy igazi művészet, ami a mindennapjaink része. Akkor lehet igazán sikeres, ha rendszeres, és ha minőségi kozmetikumokat használunk. Nem érdemes kockáztatni, hiszen könnyen tönkretehetjük ezzel bőrünket. Érdemes tudatosan válogatni a termékek közül, ha bőrünk problémás, hajlamos a pattanásokra és aknékra.

Tudjon meg többet a pattanásokról, és arról, hogy hogyan illeszthetők be a kezelésük a bőrápolási protokollba a ZO® hivatalos szakembereitől!

A ZO® Skin Health termékek használatával bőrproblémától és kortól függetlenül, rövid idő alatt látványos bőrminőség javulás érhető el. Egyeztessen konzultációs időpontot, hogy partner orvosaink elkészíthessék Önnek a személyre szabott javaslatukat.
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfirsebb tartalmainkról!
Copyright ©

site by meraki

Lépjen velünk kapcsolatba


Kérjük adja meg elérhetőségeit, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot és mielőbb lefoglalhassuk az ön számára alkalmas időpontot.

ZO® Skin Health
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.

H
í
r
l
e
v
é
l
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfrissebb tartalmainkról!