A hatékony és helyes arctisztítás lépései - ZO® Skin Health módra

A makulátlan, csodásan ragyogó arcbőr nem a kevesek kiváltsága: egy megfelelő termékekkel beállított protokoll révén bárki számára elérhető ez az ideális állapot, nemtől és életkortól függetlenül.

Bármilyen bőrtípusról, bőrproblémáról is beszélünk, vannak bizonyos alapvetések, amelyeket mindenképp be kell tartani a cél elérésének érdekében. Az egyik legfontosabb ilyen lépés az arctisztítás, hatékony és alapos bőrelőkészítés nélkül ugyanis nem beszélhetünk arcápolásról.

Az arctisztítás lényege, hogy a nap során a bőrünk felszínére került szennyeződéseket, porszemcséket, mikroméretű piszkokat, elhalt hámsejteket és a természetes módon felhalmozódott faggyút alaposan eltávolítsuk. Fontos azonban, hogy a bőrünk szarurétege egy szenzitív felület, melynek víz- és zsírtartalmára vigyáznunk kell, ellenkező esetben – a bőr barrier rétegének megborulásával – nagy károkat okozhatunk.

Milyen tipikus hibákat érdemes elkerülni?

Arctisztítás lépései - milyen hibákat érdemes elkerülni?

  • Szappan: a hagyományos szappanokat felejtsük el arctisztítás során! Ezeknek a pH értéke ugyanis nagyon magas és képes teljesen felborítani a bőr egyensúlyi állapotát. A szappanhasználat következményeként az arc kipirosodhat és szárazzá válhat.

  • Kezeink tisztasága: nagyon fontos, hogy ügyeljünk kezeink tisztaságára. Az alapos kézmosás mellőzésével a kezünkön található kórokozóknak adhatunk zöld utat. A szétkent szennyeződések a pórusokba jutva komolyabb gyulladásokat is előidézhetnek.

  • Forró víz: érdemes odafigyelni az arctisztításhoz használt víz hőmérsékletére is. Nagyon gyakori hiba, hogy túl forró vizet alkalmazunk. Ez azért okoz gondot, mert a forró víz erős bőrszárító hatással bír, amely a faggyútermelést fokozza, így a tisztítást követően hamar újra csillogni fog bőrünk és ezzel egy ördögi kört indítunk el. Ezzel szemben a langyos víz gyengéden nyitja meg a pórusokat, ezáltal sokkal könnyebben és hatékonyabban tisztítható az arcunk.
  • Dörzsölés: az arctisztítás után nagyon fontos lépés annak szárazra törlése. Ezt azonban mindenképp óvatosan tegyük, ugyanis az erős dörzsölés szintén irritáló hatású lehet és akár mikrosérüléseket is okozhat.

Bőrtípusok és jellemzők

Ahogyan azt már említettük, bármilyen típusú bőrről is legyen szó, a tisztítás minden esetben elengedhetetlen lépés. Az ehhez alkalmazott készítmények természetesen változók, melyek attól függnek, hogy milyen fajta bőrről is beszélünk pontosan. Vegyük most ezeket a típusokat sorra:

  • Normál bőr: ez a bőrtípus a legegészségesebbnek mondható. Nem száraz, nem hajlamos a zsírosodásra, nem reagál érzékenyen a környezeti hatásokra, kellően rugalmas és a pórusok sem tágak. A normál bőrnek megvan az az előnyös tulajdonsága, hogy képes kontroll alatt tartani saját zsír- és nedvességtartalmát. Ennek a bőrnek nincs szüksége speciális készítményekre, a cél, hogy fenntartsuk ezt az ideális állapotot a használt készítményekkel.
  • Zsíros bőr: erre a bőrtípusra a túlzott faggyútermelés jellemző. A faggyútermelés mitesszerekkel és pattanásokkal jár, továbbá jellemző rá a csillogó felület és a nagy, tág pórusok, főleg a T-zónában. Ezen a helyzeten a stressz, a szélsőséges étkezési szokások, illetve különféle hormonális változások – mint pubertás kor vagy terhesség – sokat ronthatnak, így ezekre a tényezőkre és időszakokra fokozottan oda kell figyelni, hogy bőrünk állapotát a lehetőségekhez képest minél inkább karban tudjuk tartani. Ennek a típusnak nagyon jót tesznek a különféle savakat tartalmazó készítmények.

  • Száraz bőr: a száraz bőr egy összetett kérdéskört takar, hiszen ezen belül megkülönböztethetünk egymáshoz képest vízhiányos és zsírhiányos bőrt is. Az előbb említett esetben a bőr vízmegkötő-képességével van probléma, míg a második esetben az alulműködő faggyútermelés. A száraz bőr kialakulásáért külső és belső tényezők egyaránt felelősek, úgymint helytelen étkezési szokások, alkoholfogyasztás, dohányzás, hormonális eltérések. Száraz bőr esetén jellemző a bőr húzódása, irritációra való hajlam, vörös foltok és ráncos bőrfelület. Tisztításakor tehát fontos, hogy a bőrtípusnak megfelelő, a probléma okára ható készítményt alkalmazzuk.
  • Vegyes bőr: az elnevezés is beszédes, a vegyes bőr esetén a száraz és a zsíros bőr jellemzői is egyaránt megjelennek: az úgynevezett T-zónában, amely az orr és a homlok területeit jelenti, a zsírosság dominál, tág pórusokkal és csillogó bőrfelszínnel karöltve, míg az orcákon a szárazság jellemző, mely érzékenységgel is párosulhat. Kombinált bőr esetén szem előtt kell tartani a bőr nedvességtartalmának és megfelelő zsírtartalmának fenntartását.

Milyen termékeket érdemes használni az arctisztítás, bőrelőkészítés során?

Az arctisztítás – a ZO® protokollban bőrelőkészítés - legfontosabb célja, hogy előkészítse az arcbőrt a terápiás hatású kezelésekhez, visszaállítsa a bőr normál kémhatását, és elősegítse a további termékek bejutását a bőr mélyebb rétegeibe. A teljes folyamat három lépést takar: lemosás, radírozás és a faggyútermelés kontrollja.

Arctisztítás lépései: milyen termékeket érdemes használni?

Ennek első lépése a szennyeződések eltávolítása a bőrfelszínről, melyekhez bőrtípustól függően az alábbi termékek valamelyike javasolt:

  1. ZO® Skin Health Gentle Cleanser: Ez a termék eltávolítja a bőrről a szennyeződéseket, felesleges zsírt és sminket, kifejezetten hatékonyan alkalmazható sminkeltávolításra. Magas számban tartalmaz antioxidánsokat, csökkenti az irritációt és minden bőrtípusra javasolt.
  2. ZO® Skin Health Exfoliating Cleanser: A normál és zsíros bőr leghatékonyabb lemosója. Gyengéden hámlasztja és tisztítja a bőrt, csökkenti a felesleges faggyút, és semlegesíti a szabad gyököket. Fokozott E-vitamin tartalma biztosítja az antioxidáns védelmet és a hidratálást, visszaállítva a bőr természetes egészségét.
  3. ZO® Skin Health Hydrating Cleanser: A Hydrating Cleanser oly módon fejti ki hidratáló és bőrmegújító hatását, hogy közben nem károsítja a bőr védelmi szerepét ellátó barrier funkcióját. Panthenol és allantoin tartalma megnyugtatja, regenerálja és visszaállítja a bőr eredeti állapotát, eltávolítja az elhalt hámsejteket, és támogatja a sejtmegújulást. Normál és száraz bőrre ajánljuk.

A második fontos pontja a tisztító-bőrelőkészítő fázisnak az arcradírozás. Ennek a folyamatnak a során az elhalt hámsejtektől szabadítjuk meg a bőrfelszínt, így mindig friss és élettel teli felületre kerülnek a további hatóanyagok, melyek ezáltal még inkább hatnak. A következő termékekkel radírozhatjuk arcbőrünket:

  1. ZO® Skin Health Exfoliating Polish: A termék ultra-finom magnézium kristályai eltávolítják az elhalt hámsejteket. A radír serkenti a hámsejtek újraképződését, tisztább, egyenletesebb, tónusosabb bőrt eredményez. A, C, E vitamin tartalma és egyéb antioxidáns hatóanyagai erősítik a bőrt, segítenek megőrizni a bőr védő funkcióját. Finomsága és összetétele miatt minden bőrtípusra ajánlott.
  2. ZO® Skin Health Dual Action Scrub: Ez az intenzív terápiás bőrradír a komolyabb aknés problémák esetén nyújt megoldást: hatékonyan távolítja el a bőr felszínéről a felesleges zsíros szennyeződést és faggyút, valamint elpusztítja a pattanások kialakulásáért felelős baktériumokat és csökkenti az akut gyulladást.

Az előkészítés zárólépése a faggyúkontroll. Ennek a szakasznak a célja, hogy normalizálja a bőr faggyútermelését és kiegyensúlyozza a bőr pH-ját. A faggyútermelés optimalizálásával a pórusok összehúzódnak és a zsírnemű anyag eltávolításával fokozzuk a bőr megújulását.

Az alábbi termékekkel támogathatjuk a folyamatot:

  1. ZO® Skin Health Complexion Renewal Pads: A termék csökkenti a faggyútermelést és eltávolítja az elhalt hámsejteket. Megakadályozza továbbá a pattanások kialakulását, valamint magas számban tartalmaz antioxidánsokat és csökkenti az irritációt is. Minden bőrtípusra ajánlott termék.
  2. ZO® Skin Health Oil Control Pads: Ez a készítmény maximális segítséget nyújt az akne kialakulásának megelőzésében. Eltávolítja a felesleges hámsejteket, csökkenti a faggyútermelést és pórusösszehúzó hatású, melyet koncentrált savtartalmának köszönhet, így a zsíros bőrűeknek nyújt kiváló megoldást.
  3. ZO® Skin Health Calming Toner: Ez a nyugtató, pH-érték kiegyenlítő tonik csökkenti a pórusok méretét. Gyengéden távolítja el a felesleges hámsejteket a száraz, irritált bőrről. Gazdag hatóanyagai révén továbbá hidratálja és intenzíven meg is nyugtatja a bőrt, így a tonizálást kíméletesen, mégis hatékonyan végzi el a termék.
A ZO® Skin Health termékek használatával bőrproblémától és kortól függetlenül, rövid idő alatt látványos bőrminőség javulás érhető el. Egyeztessen konzultációs időpontot, hogy partner orvosaink elkészíthessék Önnek a személyre szabott javaslatukat.
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfirsebb tartalmainkról!
Copyright ©

site by meraki

Lépjen velünk kapcsolatba


Kérjük adja meg elérhetőségeit, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot és mielőbb lefoglalhassuk az ön számára alkalmas időpontot.

ZO® Skin Health
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.

H
í
r
l
e
v
é
l
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfrissebb tartalmainkról!