Otthoni bőrápolás, avagy rutin és életmódtanácsok a mindennapokra

A rendszeres és hatékony bőrápolás a napi rutinunk természetes része. A kifejezés hallatán leginkább általában csak a kozmetikai termékekre gondolunk, ám ezek sikerességét is meg kell alapozni ahhoz, hogy a legoptimálisabb végeredményt láthassuk viszont a tükörben: a ragyogó bőrt.

Két fontos alappillért kell megemlíteni az otthoni bőrápolás kapcsán, amelyek a siker, azaz a makulátlan bőr zálogai:

1. Bőrünket támogató életmód

A bőrünket kényeztető és ápoló kozmetikumok a rutinunk tökéletesítését segítik, bőrünk állapota nagy mértékben függ bizonyos életmódbeli tényezőktől. Ilyen faktorok például:

  • a helyes, tápanyagokban gazdag táplálkozás, jó minőségű alapanyagok: a makro- és mikrotápanyagok elégséges bevitelével garantálhatjuk testünk és persze bőrünk számára is a megfelelő vitaminokat és ásványi anyagokat.
  • a megfelelő hidratálás: kellő mennyiségű folyadék bevitelével belülről is biztosíthatjuk bőrünk hidratáltságát.
  • az erős napsugárzás mellőzése: a nap káros sugarai elpusztítják a bőrben található kollagént és elasztint. A napkárosodás ellen megfelelő faktorszámú fényvédővel védekezhetünk, hogy elkerüljük a pigmentálódást és a bőr korai, idő előtti öregedését.
  • bizonyos környezeti tényezők: túlzott fűtés, túlzott légkondícionálás, az uszodák vizei mind-mind szárító hatással vannak bőrünkre, így érdemes kerülni, illetve megfelelően kezelni a szélsőséges vagy irritáló helyzeteket (például uszoda esetén extra hidratálás).
  • dohányzás és alkoholfogyasztás kerülése: a dohányzás és az alkoholfogyasztás egyaránt károsítják a sejtjeinket, ezek alól pedig a bőrünk sejtjei sem kivételek. A két tényező szárító, öregítő hatással bír, így törekedjünk arra, hogy kiiktassuk őket.
  • nem megfelelő tisztítás: az el nem távolított smink a pórusok eltömődésével jár, mely miatt mitesszerek és aknék alakulhatnak ki a bőr felszínén. Ezt akár irritáció vagy bakteriális felülfertőződés is fokozhatja, így az arctisztítást sose hagyjuk ki.

Az otthoni bőrápolás tehát azzal indul, hogy felhagyunk a rossz szokásainkkal.

2. Bőrtípusnak és életkornak megfelelő készítmények használata

Abban az esetben, ha a fenti tényezők mellé pipát tudunk tenni, nincs más hátra, mint hogy a megfelelő rutint alkalmazzuk, a megfelelő készítményekkel.

A ZO® Skin Health termékekből álló személyre szabott protokollt minden esetben bőrterápiás szakember állítja össze. Ez – bőrtípustól függetlenül - ugyanazokból a lépésekből áll: a protokoll a bőrelőkészítéssel indul, tehát tisztítással, bőrradírozással és faggyúkontrollal, azaz tonik típusú termékkel. Ezt követik a terápiás készítmények, aktív hatóanyagok, szérumok, különleges hatóanyagtartalmú krémek, melyek a konkrét problémára fókuszálva oldják meg az adott helyzetet, például pigmentációs problémát, rozáceát vagy aknét, majd a rutin lezárását a hidratálás és a fényvédelem jelenti. A készítmények és a hatóanyagok bőrtípus szerint természetesen minden esetben másak, de a lépések mindig megegyeznek.

A megfelelő otthoni kezelés mindennek az alfája és omegája, de ezen a ponton nem árt beszélnünk a hatásos kiegészítésekről, melyek nagy százalékban képesek a bőr állapotát javítani. Problémásabb bőr kapcsán a rendszeres időközönként végzett kozmetikai kezelések is valós segítséget jelentenek. Ezek folyamatos, alapos, de kíméletes tisztítást jelentenek szakember segítségével, amelyek a bőrminőség látványos javulását idézik elő. Bőrterapeutánk javaslata szerint tehát ezt is beiktathatjuk.

Bizonyos szépészeti kezelések nagy hatékonyságúak és csodás eredményeket produkálnak, így például:

  • a kollagénindukción alapuló mikrotűs kezelések, amelyek kontrollált mélységben okoznak mikrosérüléseket, amelyre a bőr „újraképződéssel” reagál,
  • az orvosi hámlasztások, melyek kontrollált körülmények közt, gyorsan segítik a bőr megújulását különféle savakkal,
  • a rádiófrekvenciás kezelések, amelyek segítik a hegek halványodását, a pórusok méreteinek csökkenését és mérséklik a faggyú termelődését is.

Az otthoni bőrápolás során nem árt észben tartani, hogy testünk további részét is ápoljuk, karbantartsuk. Fordítsunk figyelmet például a megfelelő testápolásra, amely már a tusfürdő kiválasztásával elindul: ez is legyen bőrtípusunknak megfelelő, száraz bőr esetén olajosabb alapú, zsíros bőr esetén gélesebb. A test ápolása ugyanígy történjen, a típusnak megfelelő készítménnyel. Száraz bőrűeknél testvajak és olajok is szóba jöhetnek, zsíros bőr esetén pedig nem komedogén testápolókat preferáljunk. Narancsbőr esetén vegyünk fel a rutinba bátran speciális, a problémára ható terméket.

A ZO® Skin Health termékek használatával bőrproblémától és kortól függetlenül, rövid idő alatt látványos bőrminőség javulás érhető el. Egyeztessen konzultációs időpontot, hogy partner orvosaink elkészíthessék Önnek a személyre szabott javaslatukat.
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfirsebb tartalmainkról!
Copyright ©

site by meraki

Lépjen velünk kapcsolatba


Kérjük adja meg elérhetőségeit, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot és mielőbb lefoglalhassuk az ön számára alkalmas időpontot.

ZO® Skin Health
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.

H
í
r
l
e
v
é
l
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfrissebb tartalmainkról!