Az antioxidánsok szerepe a bőrápolásban

Az antioxidánsok manapság már szinte mindegyik bőrápolási termékben megtalálhatóak. Nem mindegy azonban, hogy pontosan melyik összetevő, és milyen mértékben kap helyet egy-egy készítményben. Az antioxidánsok szerepe összetett, az ideális végeredmény elérése érdekében pedig ajánlott célzottan, a bőrgyógyász iránymutatása szerint alkalmazni őket.

A szakemberek minden bőrápolási kezelésbe beépítenek olyan készítményeket, amelyek tartalmazzák az értékes összetevőket. De mi ennek az oka? Mik is azok az antioxidánsok? Egy adott bőrtípusnak vagy bőrfelületnek mire van pontosan szüksége?

Miben segítenek az antioxidánsok?

Ha röviden kéne összefoglalni a lényeget: az antioxidánsok szerepe, hogy felvegyék a harcot a szabadgyökökkel szemben, amik káros reakciókat indíthatnak be a bőrben. Az anyagcsere folyamat során ezek a káros részecskék folyamatosan keletkeznek, de a stressz, a szennyezett levegő, a nap sugarai vagy az egészségtelen étkezés is hozzájárulhat a szabadgyökök elszaporodásához. Ez az, aminek megálljt parancsolnak az antioxidánsok, emellett pedig támogatják a bőrt a megújulásban.

  • Segítenek megelőzni a korai ráncok és a megereszkedett bőr kialakulását.
  • Minimalizálják a pigmentfoltok megjelenésének az esélyét.
  • Hozzájárulnak az egészséges bőrállapot fenntartásához.
  • Támogatják a bőr fényvédő hatékonyságát.
  • Bizonyos antioxidánsok hozzájárulhatnak a bőrrák kialakulásának a megelőzéséhez.

Antioxidánsokat tartalmazó készítmények

A bőrgyógyászatban leggyakrabban használt antioxidánsok nevei sokak számára ismerősen csenghetnek. A ZO® Skin Health termékek kizárólag azokat az összetevőket – és olyan mennyiségben – tartalmazzák, amik bőrtípustól függetlenül biztosítani tudják az egészséges bőrállapot fenntartását, valamint képesek megálljt parancsolni a szabadgyökök okozta bőröregedési folyamatoknak.

  • A-vitamin – A retinol tulajdonképpen a tiszta A-vitamin szinonimája, a retinoidok legismertebb változata, amely a bőrbe jutva retinolsavvá alakul. Legfontosabb tulajdonsága, hogy sejtszinten működik, és képes egészségesebb, fiatalosabb működésre átprogramozni a bőrsejteket (a retinolról bővebben ide kattintva olvashat).

ZO® Skin Helath Eye Brightening Crème retinol tartalma csökkenti a finom vonalak és ráncok megjelenését, a Shea vaj összetevő pedig helyreállítja a bőr rugalmasságát, növeli a hidratáltságát és javítja a bőr barrier funkcióját.

  • C-vitamin – Az aszkorbinsavként is emlegetett antioxidáns az egyik legnagyobb szakirodalommal rendelkező összetevő a piacon. Segít a sötét foltok elhalványításában, kiegyenlíti az egyenetlen bőrtónust, és csökkenti a ráncok kialakulásának az esélyét.

ZO® Skin Helath 10%-os C-vitamin szérum stabilizálja és fényesíti a bőrt, valamint javítja a textúráját. A magas aszkorbinsav koncentráció gyorsan halványítja a hámfelszín pigmentálódását, mélyre jutva pedig megakadályozza az új melanin képződését. Erős antioxidáns hatásának köszönhetően a környezeti faktorok által okozott szabadgyök képződését csökkenti, és korrigálja a pigmentanyagot termelő sejtek működését.

  • E-vitamin – A tokofelor a ráncok kialakulása mellett képes fellendíteni a kollagéntermelődést – ami fontos szerepet játszik a bőr rugalmasságának a megtartásában –, valamint segíti az új bőrsejtek növekedését, és felgyorsítja a regenerálódásukat.

ZO® Skin Health Daily Power Defense egy komplex összetételű DNS-helyreállító nappali krém. A benne található antioxidánsok, valamint a speciális DNS-javító enzimek minimalizálják az UV-fény oxidáló és DNS károsító hatását, miközben visszaállítják a bőr eredeti funkcióját és rugalmasságát.

Szeretné a saját bőrén is megtapasztalni az antioxidánsok klinikai vizsgálatokkal igazolt jótékony hatásait? Keresse fel a tartózkodási helyéhez legközelebb található ZO® Skin Health partnerorvosunkat, és kérje a szakember segítségét! KATTINTSON IDE!

A ZO® Skin Health termékek használatával bőrproblémától és kortól függetlenül, rövid idő alatt látványos bőrminőség javulás érhető el. Egyeztessen konzultációs időpontot, hogy partner orvosaink elkészíthessék Önnek a személyre szabott javaslatukat.
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfirsebb tartalmainkról!
Copyright ©

site by meraki

Lépjen velünk kapcsolatba


Kérjük adja meg elérhetőségeit, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot és mielőbb lefoglalhassuk az ön számára alkalmas időpontot.

ZO® Skin Health
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.

H
í
r
l
e
v
é
l
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfrissebb tartalmainkról!