A bőrradírozás menete, fontossága és hasznos tudnivalók

Nyilvánvalóan mindannyiunk számára fontos, hogy a napi szinten használt kozmetikumok felszívódása minél inkább hatékony legyen és maximálisan kifejtsék számunkra értékes hatásukat. Ehhez kulcsfontosságú lépés, hogy a bőr megfelelő rétegéig eljuthassanak az egyes hatóanyagok. Hogy miként is segíthetjük elő ezt a folyamatot? Röviden csak annyit mondhatunk: a bőrradír jó barátod lesz ebben!

Az arcunkon, illetve testünkön használt radírok eltávolítják a bőrünk felszínéről a bőr anyagcseréje révén keletkezett, már elhalt hámsejteket az a különféle szennyeződéseket, így szabad utat biztosítanak minden fontos összetevőnek, melyeket a radírozás után alkalmazunk. Használatát követően a bőr fellélegzik és szemmel láthatóan tisztábbá válik.

A bőrradír funkcionális tulajdonságai

  • a bőrradírozás legfontosabb funkciója a már fent említett tény, hogy alaposan tisztítsa meg a hámréteg felső rétegét.
  • a bőrradír előkészíti a bőrt arra, hogy minél inkább magába szívhassa a megfelelő hatóanyagokat
  • a rendszeresen, fix időközönként végzett radírozás abban is segít, hogy a bőr puha és egyenletes felszínű legyen, ne legyenek rajta érdes vagy aknés elváltozások
  • a folyamatos bőrradírozás egyéb előnyökhöz is hozzájuttat: a felvitt smink nem csak hogy szebb, de egyenletesebb összhatást is fog nyújtani, hiszen a sima bőrfelületen minden még szebben fog mutatni
  • a bőrradírozással az alapvető bőrtónusunk sokkal élénkebbé válik. Ez azért van, mert az apró szemcsék serkentik a mikrokeringést, amely révén a bőr sejtszinten még több oxigénhez, illetve tápanyaghoz jut, így ez a bőr színén is megnyilvánul.
  • fontos, hogy kizárólag a bőrtípusunknak megfelelő termékeket használjunk: a nem megfelelő termékek alkalmazása során mikroszakadások jöhetnek létre a bőrünk felszínén, amelyek lehetővé teszik a baktériumok bejutását. Ezek a folyamatok később gyulladást, eltömődött pórusokat, megrepedt hajszálereket és hegesedést okozhatnak, így a kezdetekkor ne essünk túlzásokba. Mindig inkább egy gyengébb radírral kezdjünk és fokozatosan haladjunk az erősebb készítmények felé.

 

A bőrradír nem a modern kor terméke

A bőrradírozás áldásos hatásaira már évezredekkel ezelőtt rájöttek: feljegyzések szerint az ókori görögöknél is bevett szépségápolási eszköz volt a radírozás. Ők tengeri homokot használtak bőrük mikropolírozására.

A bőrradírokat alapvetően két nagy csoportra oszthatjuk:

  1. A mechanikai vagy fizikai radírok célja, hogy számos-számtalan erős, durva tapintású dörzsanyaggal segítsék a már nem élő hámsejtek eltávolítását. A mechanikus koptatás révén így ragyogó bőr lesz a végeredmény.
  2. A kémiai peelingek sajátossága, hogy – amint a nevük is mutatja – nem fizikai, hanem kémiai úton bontják el a bőr felszínén található nem kívánatos dolgokat. Itt legtöbbször valamilyen a sav szolgáltatja az alapot, mint például a tejsav vagy glikolsav.

Nagyon fontos, hogy mindkét esetben használjunk fényvédő termékeket, hogy az elért pozitív hatást maximalizálhassuk!

 

A bőrradírozás menete

Bőrradírozás menete

Sokan úgy hiszik, hogy csak bizonyos szezonokban, évszakokban van helye és ideje a bőrradírozásnak, ám ez tévedés: megfelelő elő- és utótermékek használatával a peeling használata nemcsak biztonságos, de kötelezően ajánlott is!

Ehhez első lépésként tisztítsuk meg alaposan az arcot. Ez annyit tesz, hogy távolítsuk el róla a sminket, az éjjeli krém maradványait, az egyéb szennyeződéseket valamilyen lemosóval. Ezt követően – kissé nedves bőrre – vigyük fel a bőrradírt. Oszlassuk el finom mozdulatokkal a megfelelő – körülbelül borsónyi – mennyiséget és gyengéden, körkörösen masszírozzuk vele a bőrfelszínt, nagyjából 1-2 percen keresztül. Legyünk kitartóak: az alapos radírozás szuperül ágyaz meg a későbbi hatóanyagbevitelnek. Amint ez megtörtént, mossuk le arcunkról alaposan langyos, kézmeleg vízzel és folytassuk rutinunkat a megszokott módon.

A ZO® Skin Health terápiás bőrradírok gyengéden és mégis hatékonyan távolítják el az elhalt hámsejteket és a túlzott faggyútermelés következtében keletkezett felesleges zsíros szennyeződést. Emellett serkentik a hámsejtek újraképződését, elpusztítják a pattanások kialakulásáért felelős baktériumokat és csökkentik a gyulladást.

A ZO® Skin Health termékcsalád két fantasztikus radírral segíti a bőrmegújulást:

  1. ZO® Skin Health Exfoliating Polish ultrafinom bőrradír minden bőrtípusra: a készítmény extra finom szemcséjű magnézium kristályai eltávolítják az elhalt hámsejteket. A termék nagy mértékben élénkíti az új bőrsejtek képződését, így tisztább, egyenletesebb, tónusosabb bőrt eredményez. Az A, C, E vitamin tartalma és egyéb antioxidáns hatóanyagai erősítik a bőrt, valamint segítenek megőrizni a bőr védő funkcióját.
  2. ZO® Skin Health Dual Action Scrub intenzív terápiás bőrradír: ez a termék elpusztítja a pattanások kialakulásáért felelős baktériumokat, csökkenti a gyulladást, mindamellett, hogy klasszikus bőrradír funkciókat is ellát, tehát hogy alaposan távolítja el a bőr felszínéről az elhalt hámsejteket, a felesleges faggyút. A radír alpha-hidroxi savakat (AHA) és beta-hidroxi savakat (BHA) tartalmaz, melyek terápiás célt szolgálnak és még intenzívebb bőrmegújulást eredményeznek a kritikusabb bőrállapotú és tág pórusú pácienseknél is.

 

 

A ZO® Skin Health termékek használatával bőrproblémától és kortól függetlenül, rövid idő alatt látványos bőrminőség javulás érhető el. Egyeztessen konzultációs időpontot, hogy partner orvosaink elkészíthessék Önnek a személyre szabott javaslatukat.
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfirsebb tartalmainkról!
Copyright ©

site by meraki

Lépjen velünk kapcsolatba


Kérjük adja meg elérhetőségeit, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot és mielőbb lefoglalhassuk az ön számára alkalmas időpontot.

ZO® Skin Health
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.

H
í
r
l
e
v
é
l
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfrissebb tartalmainkról!