Anti-aging: egy problémakör, amely egyszer mindenkit elér

Az anti-aging, avagy az öregedésgátlás napjaink legnépszerűbb bőrápolási témái között szerepel. A folyamat mindenkit érint, rengeteg nő és férfi keres hatékony megoldást az öregedés látható jeleinek eltüntetésére.

Az öregedés és a bőr öregedése az élet természetes velejárói, azonban megfelelő kezeléssel rengeteget tehetünk ennek lassításáért és az egészséges, jól táplált, üde bőr szinten tartásáért.

Okok

A genetika mellett életmódbeli szokásaink és a környezeti hatások befolyásolják legjobban bőrünk öregedésének mértékét. Az UV sugárzás nagyban hozzájárul a sejtek roncsolódásához, ugyanez igaz a dohányzásra is. A helytelen táplálkozás, mozgás és alváshiány, stressz és a nem megfelelő bőrápolás mind elmélyíthetik ráncainkat.

Ezek a folyamatok fokozatosan zajlanak az évek alatt, ám negyven fölött felgyorsulnak és látványosabbá, intenzívebbé válnak. A sejtek anyagcseréje egyre jobban lelassul, mélyülnek a ráncok. Itt már érdemes annak is komolyan venni a tudatos bőrápolást, aki esetleg korábban hanyagolta.

Mit tehetünk?

Első és legfontosabb anti-aging lépés, amit tehetünk a megelőzés. Az öregedési folyamatok a hámrétegben, a kötőszövetben és az izomszövetben egyaránt lejátszódnak, ezért fontos, hogy mindegyiket célzottan kezeljük. A rendszeres megfelelő bőrápolással rengeteget tehetünk a bőrünkért, ugyanis ezek a folyamatok már húsz éves kor fölött elkezdődnek a bőr különböző rétegeiben ezért fontos a hatóanyagok folyamatos biztosítása egészen fiatal kortól elkezdve.

Amennyiben már aktívan érint minket a probléma igyekezzünk ránctalanító és öregedésgátló hatóanyagokkal megfelelő mennyiségben ellátott kozmetikumokat használni.

Anti-aging hatóanyagok

A különféle anti-aging hatóanyagokat folyamatosan fejlesztik a kutatók és igyekeznek ezeket minél modernebb és hatékonyabb technológiával a bőrünkbe juttatni. Az ideális ránctalanító összetevők megválasztásával sokat tehetünk bőrünk állapotáért legyen az hagyományos vagy újgenerációs.

Vitaminok

A hagyományosabb hatóanyagok közé sorolhatjuk a vitaminokat. Ezek közül is az A- vitamin származékok családja, más néven retinoidok rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek a ráncok eltűntetésére használt magas hatásfokuk miatt. A retinol többek közt a bőrbe jutva retinolsavvá alakul ahol fiatalosabb, élénkebb működésre ösztönzi a bőrsejteket. Anti-aging hatásai régóta bizonyítottak, serkenti a kollagéntermelést, kiváló antioxidáns, serkenti a felhám megújulását, ezáltal a pigmentfoltok halványításában is részt vesz, eredményes ránctalanító.

C-vitamin főként erős antioxidáns tulajdonságairól ismert. Enyhe halványító hatása miatt az aszkorbinsav hozzájárul az egyenletesebb, élettel telibb bőrtónus eléréséhez.

Hámlasztók

Különféle hámlasztó anyagokkal is jó eredményeket érhetünk el bőrünkön. Ezek közül is az AHA, BHA, PHA savak a legismertebbek, ezek közül is leginkább növényekből kivont savakat használják kozmetikai célokra. A hámlasztós kezelések elsősorban a bőrmegújításról szólnak, ami egy részről fiatalabb bőrképet kölcsönöz másfelől viszont nagyban növeli a kezelést követő esetleges öregedésgátló hatóanyagok mélyebb felszívódását a bőrben.

Növényi anyagok

A flavonoidok és a fitoösztrogének szintén hagyományosnak mondható összetevői lehetnek a ránctalanító kozmetikumoknak. Míg a flavonoidok erős antioxidáns hatással bírnak, addig a fitoösztrogének a szervezet ösztrogén receptoraihoz kötődve, ösztrogénszerű hatást váltanak ki a bőrben így fiatalítva azt.

Peptidek

Új generációs hatóanyagként tartjuk a számon a peptideket. Ezek az egymással peptid-kötéssel összekapcsolódó aminosavakból felépülő molekulák, apró méretük miatt eredményesen képesek behatolni a bőrbe és helyileg kifejteni hatásukat. A kozmetika főként az oligopeptideket, réz-peptideket, valamint a hexapeptideket alkalmazza. A különféle peptideket bőrünk nagy hatásfokkal tudja hasznosítani. Ideálisak a mimikai ráncok és a bőr kipirosodása ellen, csökkentik a ráncok mélységét, növelik a bőr hidratáltságát és kitűnő gyulladásgátlók.

Hialuronsav

Viszonylag modernebb hatóanyagnak számít még a hialuronsav, ami bőrünkben fiatalon még nagy számmal jelen van. A kor előrehaladtával bőrünk folyamatosan veszít víztartalmából, ezért használata nagy segítség lehet a bőr nedvességtartalmának megtartásában, valamint a mélyebb rétegek hidratálásában.

Fényvédelem

fényvédelem napjainkra az egyik legjobban elismert öregedésgátló metódussá vált. Nem csak nyaraláskor vagy hámlasztó kúrák alatt ajánlott erősen a fényvédők használata, hanem egész évben javallott, amennyiben meg akarjuk őrizni a bőrsejtek fiatalságát. Az elmúlt száz évben rengeteget változott Földünk klímája, sokkal többet utazunk, változatosabb és intenzívebb külső behatások érik a bőrt. Megfelelő védelem nélkül az UV sajnos rengeteg apró károsodást ejthet bőrünkön, amik csak jóval később, hajszálértágulatok, pigmentfoltok és dehidratált bőr formájában mutatkozhatnak. A fényvédő mindig tartalmazzon UVA és UVB sugarak elleni védelmet és legalább 30 faktoros legyen. Ügyeljünk rá továbbá, hogy napos időszakokban megfelelő vastagságban és kellő gyakorisággal kenjük fel.

Az igazán eredményes anti-aging bőrápolás érdekében érdemes olyan kozmetikumokat választani amik a fentiekből akár többet is tartalmaznak egyszerre.

Ilyen többek közt a Radical Night Repair, intenzív retinolos éjszakai szérum, amely magas 1%-os retinol tartalmával, valamint a vitaminok és növényi őssejt tartalmával alvás közben veszi fel a harcot az öregedéssel.

Ugyancsak az említett hatóanyagokat ötvözi a Wrinkle + Texture Repair mikroemulzió, ami peptidekkel és retinollal segít a bőr kollagén és hialuronsav tartalmát helyreállítani.

A ZO® Skin Health termékek használatával bőrproblémától és kortól függetlenül, rövid idő alatt látványos bőrminőség javulás érhető el. Egyeztessen konzultációs időpontot, hogy partner orvosaink elkészíthessék Önnek a személyre szabott javaslatukat.
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfirsebb tartalmainkról!
Copyright ©

site by meraki

Lépjen velünk kapcsolatba


Kérjük adja meg elérhetőségeit, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot és mielőbb lefoglalhassuk az ön számára alkalmas időpontot.

ZO® Skin Health
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.

H
í
r
l
e
v
é
l
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfrissebb tartalmainkról!