A téli bőrápolás 5 pontja - fel kell készülni a hideg hónapokra!

A tél beköszöntével nem csak a hideggel, hanem az egyre gyakrabban feltámadó csípős szelekkel is szembe kell néznünk. Ilyenkor a bőr felső rétege kiszáradhat, berepedezhet, kipirosodhat, és jelentős mértékben lecsökkenhet az ellenálló képessége. Mindezt természetesen lehetőségünk van megakadályozni, ha egy kicsit előrelátóan gondolkodunk.

Vegyük sorra azokat a teendőket, amikre decembertől egészen márciusig fokozottan oda kell figyelnünk, hogy elkerüljük az imént említett kellemetlenségeket.

A TÉLI BŐRÁPOLÁS 5 PONTJA

1. Ne használjunk olyan arctisztító szereket, amelyek megfosztják bőrünket a természetes hidratáltságától. Érdemes előnyben részesíteni azokat az készítményeket, amelyek nem szárítják ki a bőrt, és nem okoznak irritációt.

A ZO® Skin Health Hydrating Cleanser kettős hatást biztosít: nem csak alaposan megtisztítja, hanem egyúttal hidratálja, és bársonyosan puhává is varázsolja az érzékeny bőrt (ha száraz és szenzitív bőrrel rendelkezünk, ez a termék egy kötelező eleme kell, hogy legyen a mindennapos bőrápolási rutinunknak).

2. Télen sem szabad megfeledkezni a gyengéd hámlasztásról. A hűvös szél miatt kiszáradt bőrön az elhalt hámsejtek fokozottan felhalmozódhatnak, ez pedig egyenetlen bőrfelület kialakulásához vezethet. A lágyabb és egyenletesebb tónus elérése érdekében válasszunk egy gyengéd bőrradírt, és naponta, vagy legalább hetente 2-3 alkalommal távolítsuk el az elhalt hámsejteket – mindez nem csak esztétikai szempontból fontos, hanem a többi bőrápoló készítmény hatékonyságát is növelhetjük vele.

Az ZO® Skin Helath Exfoliating Polish rendkívül finom magnézium kristályokat tartalmaz, amelyek képesek helyreállítani a bőr sima textúráját és egészséges ragyogását.

3. Támogassuk bőrünk védekező képességét antioxidánsokkal. A gyenge és sérült bőrréteg nem képes megkötni a nedvességet, így a bőr kiszáradhat, az irritáló anyagok és a baktériumok pedig könnyebben behatolhatnak.

Egészítsük ki az étrendünket magas antioxidáns-tartalmú gyümölcsökkel és zöldségekkel – például áfonyával, brokkolival, spenóttal és dióval. További segítséget nyújthatunk bőrünknek, ha a napi bőrápolási rutinunkba beépítjük a ZO® Skin Health Daily Power Defense funkcionális hidratáló krémet. Az E- és A-vitamint is tartalmazó készítmény alkalmazásával megvédhetjük a bőrt a szabad gyökök okozta károsodástól, és támogathatjuk a természetes regenerálódási folyamatot.

4. Gondoskodjunk a bőrünket megnyugtató éjszakai hidratálásról. A hagyományos arc- és testápoló készítmények általában sajnos több kárt okozhatnak, mint amennyi hasznot remélhetünk tőlük. Válasszunk olyan funkcionális hidratálót, amely bizonyítottan csökkenti a bőrreakciók – például a szárazság, a bőrpír és a viszketés – súlyosságát, miközben belülről gyorsítja fel a hidratálás folyamatát. Amennyiben a bőrünk fokozottan érzékeny, és a téli hónapokban hajlamos a kipirosodásra, felüdülést jelenthet számára a ZO® Health Skin Health Hydrating Crème, ami egy könnyed, retinolmentes készítmény.

Amennyiben az öregedés apróbb jeleinek csökkentése az elsődleges célunk, a ZO® Skin Health Recovery Crème retinol alapú készítmény lehet az ideális választás – elősegíti a sejtek megújulását, miközben bőrpuhító hidratációt biztosít.

5. Alkalmazzunk fényvédelmet biztosító termékeket. Annak ellenére, hogy a nyári hónapokat magunk mögött hagytuk, nem jelenti azt, hogy a fényvédő krémeket el kellene tennünk a fiók mélyére. Az UV-B sugárzás a téli hónapokban kevésbé erőteljes, az UV-A sugárzással szemben viszont továbbra is érdemes elővigyázatosnak lennünk. Amennyiben részt veszünk az ünnepi szezonban bármilyen agresszívebb kezelésben – például hámlasztásban vagy más, hosszabb gyógyulást igénylő eljárásban –, a bőrünk fokozottan érzékeny lehet az UV-sugarakkal szemben. Ilyenkor ügyelnünk kell arra, hogy 30 faktoros vagy akár annál magasabb védelmet biztosító fényvédőt alkalmazzunk, amivel nem csak a bőrünk egészségét, hanem a kezelések eredményét is megóvhatjuk. A ZO® Skin Health a professzionális fényvédő termékek széles választékát kínálja.

A téli bőrápoláshoz szükséges készítmények kiválasztásához keresse fel a tartózkodási helyéhez legközelebb található ZO® Skin Health partnerorvosunkat, és kérje a szakember segítségét! KATTINTSON IDE!

A ZO® Skin Health termékek használatával bőrproblémától és kortól függetlenül, rövid idő alatt látványos bőrminőség javulás érhető el. Egyeztessen konzultációs időpontot, hogy partner orvosaink elkészíthessék Önnek a személyre szabott javaslatukat.
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfirsebb tartalmainkról!
Copyright ©

site by meraki

Lépjen velünk kapcsolatba


Kérjük adja meg elérhetőségeit, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot és mielőbb lefoglalhassuk az ön számára alkalmas időpontot.

ZO® Skin Health
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.

H
í
r
l
e
v
é
l
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfrissebb tartalmainkról!