Pigmentfoltok – Késő ősztől kora tavaszig ajánlott igénybe venni a kezelést

Vannak olyan bőrproblémák, amik elviselhetetlen fájdalommal járnak, és vannak azok az elváltozások, amelyek „csupán” esztétikailag zavaróak. A pigmentfoltok az utóbbi csoportba tartoznak, mégis sokan szeretnének megszabadulni tőlük. Vegyük sorra a kiváltó okokat, és nézzük meg, hogyan lehet hatékonyan kezelni az egyik leggyakrabban előforduló kozmetikai problémát.

A szabálytalan alakú, barnás foltok általában az arcon, a homlokon, valamint a száj körül jelennek meg, és gyakran figyelhető meg szimmetria az elhelyezkedésükben. Sokan az időskor természetes velejárójaként tekintenek rájuk – öregségi foltként is emlegetik –, és egy bizonyos életkor után szinte törvényszerűnek gondolják a megjelenésüket. Ez az állítás viszont több szempontból sem állja meg a helyét:

  • pigmentfoltok a fiatalabb generáció tagjai között is kialakulhatnak,
  • és több tényező befolyásolhatja, hogy milyen mennyiségben, vagy egyáltalán jelentkeznek-e barna elváltozások a bőrön.

A pigmentfoltok kialakulásának az okai

A pigmentfoltokra jellemző, hogy nyáron sötétebbé válnak, télen pedig elhalványulnak – akár el is tűnhetnek –, sokan ezért minden egyes barna foltot a Nap számlájára írnak. Ez szintén nem állja meg a helyét. Akárcsak az öregedés, a napfény is „mellékszereplője” a történetnek. A pigmentfoltok kialakulását elsősorban

  • hormonális zavarok,
  • bizonyos májat érintő megbetegedések,
  • vagy gyógyszerek – például hormonális fogamzásgátlók – szedése válthatja ki,
  • de a terhesség „kísérő tünetei” is lehetnek.
 

A pigmentfoltok kezelése

Első lépésként tisztázni kell, hogy pontosan mi áll a probléma hátterében. A kezelőorvos csak ennek tudatában tudja meghatározni a hatékony kezelés menetét. Miután ez megtörtént, a megfelelő hatóanyagok bejuttatásával a folyamat visszafordítható, az egyenletes bőrszín és tónus pedig akár néhány hónap alatt elérhető.

Fontos szem előtt tartani, hogy a Nap sugarai negatívan befolyásolhatják a kezelések eredményességét, ezért a pigmentfoltok eltüntetését célzó kezeléseket késő ősztől kora tavaszig ajánlott igénybe venni.

Dr. Zein Obagi által kifejlesztett készítmények egyenletes bőrszínt és tónust biztosítanak. Stimulálják a kollagén, valamint az elasztin termelését, használatukkal pedig ragyogó, feszes és sima arcbőrt lehet elérni. A ZO® ultrapotens retinol koncentrációjának egyedi probléma alapján történő kiválasztásával a pigmentet termelő sejtek beszabályozhatók, ezáltal pedig egyenletes bőrszín alakítható ki.

A fényvédelemre egész évben oda kell figyelni!

Az arcbőr foltjai és elszíneződése egy nagyon sok embert érintő, általános probléma. A pigmentfoltok egyenetlenné teszik a bőr megjelenését, valamint egyenetlen és nem megfelelő védelmet jelentenek a káros UV-sugarakkal szemben. […] A bőr toleranciájának növelésével, saját regeneráló képességét megerősítve és megfelelő fényvédőt használva a bőr nagyobb védelmet élvez az UV-sugarakkal szemben” –

hívja fel a figyelmet Dr. Zein Obagi.

A széles spektrumú ZO® Skin Health 30 faktoros színezett fényvédő krém alkalmazásával kivédhetővé válnak az UVA- és UVB-sugarak, valamint a nagy energiájú látható (HEV) fényekkel – számítógépek és különböző digitális eszközök sugaraival – szemben is védelmet lehet biztosítani a szervezet számára.

Szeretne búcsút inteni az egyre szaporodó barna foltoknak, vagy meg akarja előzni a kialakulásukat? Keresse fel a tartózkodási helyéhez legközelebb található ZO® Skin Health partnerorvosunkat, és kérje a szakember segítségét! KATTINTSON IDE!

A ZO® Skin Health termékek használatával bőrproblémától és kortól függetlenül, rövid idő alatt látványos bőrminőség javulás érhető el. Egyeztessen konzultációs időpontot, hogy partner orvosaink elkészíthessék Önnek a személyre szabott javaslatukat.
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfirsebb tartalmainkról!
Copyright ©

site by meraki

Lépjen velünk kapcsolatba


Kérjük adja meg elérhetőségeit, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot és mielőbb lefoglalhassuk az ön számára alkalmas időpontot.

ZO® Skin Health
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.

H
í
r
l
e
v
é
l
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfrissebb tartalmainkról!