Problémát okozhat, ha nem a megfelelő hidratálót használjuk

Az érzékeny bőrre sokan még manapság is a nőiesség egyik szimbólumaként tekintenek, pedig a kellemetlen tünetekkel járó elváltozás nem csak a hölgyeket érintheti. A szenzitív bőr valójában a bőr gyengeségének a jele, és gyakran a nem megfelelő kozmetikumok – túlnyomórészt éppen a hidratáló készítmények – helytelen használata idézheti elő.

Mindez elsőre furcsának tűnhet, hiszen a legtöbb ember éppen azért használ hidratáló termékeket, hogy az érzékeny bőrrel járó kellemetlenségeket elkerülje. Dr. Zein Obagi munkásságának köszönhetően azonban ma már tudjuk, hogy elsősorban ezek a bárki számára megvásárolható „csodaszerek” váltják ki a bőr érzékenységét, fokozzák öregedési hajlamát és okoznak károsodást.

Az érzékeny bőr tünetei

  • diffúz bőrpír, irritáció
  • bizsergés, húzódás, szárazság és égő érzés
  • foltok, duzzanatok, ödémák
  • kellemetlen reakciók különböző eljárások – borotválkozás, gyantázás – vagy kozmetikumok használata után

Az imént felsorolt kellemetlen tünetek a Föld lakosságának körülbelül 40%-át érintik, szerencsére azonban ezeknek a panaszoknak kortól és nemtől függetlenül bármikor búcsút lehet inteni.

„A bőr szárazsága, érzékenysége, a viszkető, égető érzés a bőr krónikus gyulladásának tünetei lehetnek. Hasonló állapotra utal az egyenetlen bőrszín és a bőr szerkezeti durvasága. A sejtek szintjén kell serkentenünk a bőrt, hogy a gyulladásos állapotot visszafordítsuk, és a bőr újra ragyogóvá váljon!”

mondja Dr. Zein Obagi.

A bőr sejtjei téves üzenetet kapnak

A dermisz (ismertebb nevén irha) a bőr két rétege közül az alsó. Laza, rostos kötőszövet alkotja, és legfőbb feladata, hogy mechanikai támaszt, szilárdságot, megfelelő vastagságot biztosítson a bőrnek. Egy egészséges és fiatal bőr esetében a dermisz sejtjei az elfogyasztott ételekből és italokból összegyűjtik a vizet, majd a bőr felszínére juttatják. Ez a sejtmegújulás természetes folyamata, és ezért olyan fontos a bőrsejtek aktivitásának a megőrzése.

Amennyiben azonban nem a bőrtípusának megfelelő mennyiségű és minőségű hidratálót alkalmaz, az epidermisz bőrsejtjei azt az üzenetet küldik a dermisz sejteinek, hogy „lassítsunk le, eléggé zsírosak vagyunk”. Ez a dermisz sejtjeinek nyugalmi állapotát idézi elő, a bőr pedig szárazabbá, vékonyabbá és rugalmatlanabbá válik. A bőr elveszíti azon képességét, hogy természetes védőgátként működjön, mindez pedig érzékenységet vált ki, bőrpírhez, irritációhoz és ráncosodáshoz vezet.

A retinol éberen tartja a bőrsejteket

Ne feledje tehát, hogy azok a hidratálók, melyeket a bőr megnyugtatására szánnak, akár a vágyott hatás ellenkezőjét is kiválthatják. Dr. Zein Obagi kortól és nemtől függetlenül mindenkinek azt javasolja, hogyha hidratálót használ, mindig olyan készítményeket válasszon, amik retinolt tartalmaznak, és éberen tartják a bőrsejteket.

Az ultramagas koncentrációjú retinolos termékek a leghatékonyabb bőrmegújító készítmények. Amennyiben Ön még soha nem használt ilyen készítményeket, a bőrének fokozatos hozzászoktatásra van szüksége. Fontos tudni, hogy a ZO® Skin Health legpotensebb retinolos termékei 1%-os retinol koncentrációjúak, melyek 5-10-szeres hatékonyságot jelentenek az üzletekben elérhető készítményekhez képest.

Szeretné megóvni bőre egészségét? Keresse fel a tartózkodási helyéhez legközelebb található ZO® Skin Health partnerorvosunkat, aki – miután felmérte a bőre állapotát –, részletes tájékoztatást nyújt a készítmények szakszerű használatával kapcsolatban! KATTINTSON IDE!

A ZO® Skin Health termékek használatával bőrproblémától és kortól függetlenül, rövid idő alatt látványos bőrminőség javulás érhető el. Egyeztessen konzultációs időpontot, hogy partner orvosaink elkészíthessék Önnek a személyre szabott javaslatukat.
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfirsebb tartalmainkról!
Copyright ©

site by meraki

Lépjen velünk kapcsolatba


Kérjük adja meg elérhetőségeit, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot és mielőbb lefoglalhassuk az ön számára alkalmas időpontot.

ZO® Skin Health
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.

H
í
r
l
e
v
é
l
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfrissebb tartalmainkról!