Tavaszi bőrápolás – Ideje felkészülni a változásra!

A fokozatosan emelkedő hőmérséklet, a lassacskán zöldbe boruló természet és az egyre hosszabbá váló nappalok mindannyiunkat arra csábítanak, hogy – a koronavírus megfékezése érdekében hozott korlátozásokat figyelembe véve – egyre több időt töltsünk a szabadban. A tavasz beköszöntére azonban nem csak lelkileg kell készen állni. A változásra bőrünket is érdemes felkészíteni.

A tavaszi bőrápolás 5 pontja

1. A nagytakarítás kezdődjön a fürdőszoba polcain!

Minden fürdőszobában találhatóak olyan arclemosók, tonikok vagy hidratálók, amik az elmúlt hónapokban háttérbe szorultak és eljárt felettük az idő. Ellenőrizzük a lejáratot és azoktól a termékektől, ahol a dátum egy korábbi időpontot jelöl, szabaduljunk meg (az ilyen készítmények alkalmazása bőrirritációt okozhat).

Tavaszi bőrápolás – Ideje felkészülni a változásra! - ZO® Skin Health

2. Viszlát felesleges hámréteg!

A száraz „téli bőrtől” a testfelületen egy zuhany alatt használható kesztyű segítségével könnyedén megszabadulhatunk, ezt követően pedig a nedves bőrön alkalmazhatjuk a tisztító készítményeket. Az arc esetében finomabb mozdulatokra lesz szükség. A bőrradír használatával apró, körkörös mozdulatokkal vehetünk búcsút az elhalt hámsejtektől (radírozás után a bőr érzékenyebben reagálhat a UV-sugárzásra, ezért a fényvédelmet nyújtó termékek használata ilyenkor fokozottan indokolt).

Tavaszi bőrápolás – Ideje felkészülni a változásra! - ZO® Skin Health

A ZO® Skin Health Gentle Cleanser hármas hatást biztosít: megtisztítja, hidratálja és bársonyosan puhává varázsolja a bőrt.

3. Változtatni kell a hidratálási rutinon!

Az elmúlt hónapokban bizonyos bőrfelületeket gondosan elrejtettünk a szeles-hideg idő elől – kesztyűk, sapkák és sálak fedték érzékeny testrészeinket. A tavasz beköszöntével ezeknek a felületeknek is szükségük van a törődésre. A téli hidratáló termékeknek lassacskán búcsút inthetünk, és előkerülhetnek a könnyebb hidratálók, amikkel elkerülhetjük a pórusok eltömődését.

Tavaszi bőrápolás – Ideje felkészülni a változásra! - ZO® Skin Health

A ZO® Skin Health Hydrating Crème hámosító és bőrregeneráló krém esszenciális hidratálást és nyugtató hatást biztosító két-célú formula, amely megnyugvást nyújt a száraz vagy irritált bőr számára. Támogatja a regenerációs folyamatokat a megújulásban és a finomabb ráncok csökkentésében. Gazdag hidratáló faktorai pótolják a lipideket, visszaállítják a bőr barrierjét, beta glükán tartalma pedig segít csökkenteni a vörösséget és az irritációt.

4. Ideje fényvédőt váltani!

Végre egyre többet láthatjuk a napot. Nem szabad azonban megfeledkeznünk arról, hogy a közérzetünknek oly kedves sugarak a szükséges D-vitamin biztosítása mellett veszélyeket is rejtenek. Az UVA- és UVB-sugarak különböző szűrő felületeken – üvegen vagy felhőn – keresztül is hatással vannak a bőrünkre.

Tavaszi bőrápolás – Ideje felkészülni a változásra! - ZO® Skin Health

A bőrtípusunknak megfelelő fényvédő készítmények rendszeres használatával elkerülhetjük a bőr károsodását. A széles spektrumú ZO® Skin Health 30 faktoros színezett fényvédő krém alkalmazásával kivédhetővé válnak az UVA- és UVB-sugarak, valamint a nagy energiájú látható (HEV) fényekkel – számítógépek és különböző digitális eszközök sugaraival – szemben is védelmet biztosíthatunk a szervezetünk számára.

5. Érdemes segítségül hívni az antioxidánsokat!

Az antioxidánsok alkalmazása az egyik leghatékonyabb módja, hogy fiatalosan, üdén és egészségesen tartsuk a bőrünket – segítenek megelőzni a korai ráncok és a megereszkedett bőr kialakulását, minimalizálják a pigmentfoltok megjelenésének az esélyét, hozzájárulnak az egészséges bőrállapot fenntartásához, és támogatják a bőr fényvédő hatékonyságát. Különösen nagy szükség van erre az egyre hosszabb napos órákkal kecsegtető hónapokban (az antioxidánsokról IDE KATTINTVA olvashat részletesebben).

Tavaszi bőrápolás – Ideje felkészülni a változásra! - ZO® Skin Health

A ZO® Skin Health Daily Power Defense egy komplex összetételű DNS-helyreállító nappali krém. A benne található antioxidánsok, valamint a speciális DNS-javító enzimek minimalizálják az UV-fény oxidáló és DNS károsító hatását, miközben visszaállítják a bőr eredeti funkcióját és rugalmasságát.

A tavaszi bőrápoláshoz szükséges készítmények kiválasztásához keresse fel a tartózkodási helyéhez legközelebb található ZO® Skin Health partnerorvosunkat, és kérje a szakember segítségét! KATTINTSON IDE!