Sokszor emlegetjük, mégis keveset tudunk róla – Miért hasznos a retinol?

A retinol népszerűsége elsősorban a bőröregedést gátló hatásának köszönhető, de klinikai vizsgálatok támasztják alá a pattanásokkal, pigmentfoltokkal és tág pórusokkal szembeni hatékonyságát is. Vizsgáljuk meg egy kicsit közelebbről, hogy miben rejlik a csodaszerként emlegetett összetevő különlegessége.

A retinol tulajdonképpen a tiszta A-vitamin szinonimája, a retinoidok legismertebb változata, amely a bőrbe jutva retinolsavvá alakul. Az anti-aging hatásán túl mintegy 125 bőrgyógyászati betegség esetén bizonyosodott be, hogy hasznos része lehet a kezeléseknek. Legfontosabb tulajdonsága, hogy sejtszinten működik, és képes egészségesebb, fiatalosabb működésre átprogramozni a bőrsejteket.

Miben segít pontosan a retinol?

 • ránctalanít
 • serkenti a kollagén és a bőrben található fehérje termelődését
 • gyorsítja a bőr megújulását
 • csökkenti a pigmentfoltok intenzitását és kiterjedését
 • csökkenti a pattanások miatt kialakult hegek méretét
 • feszesíti a bőrt

A pozitív hatások mellett fontos megemlíteni, hogy még az alacsony retinol tartalmú készítmények is előidézhetnek mellékhatást – pirosságot, irritációt vagy hámlást –, ezért a hatóanyag-tartalommal, az alkalmazás idejével és helyével kapcsolatban még a retinolos készítmény használata előtt ajánlott bőrgyógyászhoz fordulni segítségért.

Sokszor emlegetjük, mégis keveset tudunk róla – Miért hasznos a retinol?- Zo Skin Health

Mivel fontos tisztában lenni retinol tartalmú készítmények használatakor?

 • A retinol nem egyik napról a másikra hat.
 • A készítményekhez fokozatosan kell hozzászoktatni a bőrt.
 • A 0,1-0,3%-os erősségű szérumok gyengének, a 0,5%-os közepesnek, az 1%-os szérumok erősnek számítanak.
 • A retinol fényérzékennyé teszi a bőrt.
 • Retinol tartalmú készítmény használata esetén napközben ZO® Skin Health fényvédő krém alkalmazása ajánlott.
 • Bizonyos bőrbetegségek esetén az összetevő használata fokozott körültekintést igényel.
 • A retinol tartalmú készítményeket nem szabad alkalmazni a terhesség és a szoptatás időszakában, illetve vényköteles akne gyógyszer szedésével egy időben.

Retinol tartalmú készítmények – A bőrgyógyászok ajánlásával

ZO® Skin Health Radical Night Repair

Magas potenciálú retinol tartalma az idősödő bőr összetett problémáit célozza meg, eközben maximális védelmet nyújt a környezeti behatásokkal szemben.

Sokszor emlegetjük, mégis keveset tudunk róla – Miért hasznos a retinol?- Zo Skin Health

A ZO® Skin Health Radical Night Repair használatának bevezető fázisában bőrszárazság, irritáció és hámlás tapasztalható – ez jelzi a bőrsejtek aktiválódását, és a károsodott sejtek fokozatos leválását. Amennyiben még nem használt retinol tartalmú készítményt, törekedjen a fokozatosságra. Az arctisztítást követően alkalmazzon 1-2 pumpányi mennyiséget hetente kétszer, esténként, 30 perccel lefekvés előtt. A hozzászokás után növelheti a mennyiséget. A cél a minden este történő használat.

ZO® Skin Health Eye Brightening Créme

Multifunkciós formulájának fő célja, hogy az érzékeny szemkörnyéki területen korrigálja és megakadályozza a bőröregedés folyamatát. Aktív A-vitamin és biomimetikus fehérje tartalma ösztönzi a természetes kollagéntermelést, és helyreállítja a bőr rugalmasságát. A koffein és a koenzim-A csökkentik a szemkörnyéki duzzanatokat – a bőr megjelenése azonnal feszessé és hidratálttá válik. Antioxidáns és retinol tartalma csökkenti a finom vonalak és ráncok megjelenését, a Shea vaj összetevő pedig helyreállítja a bőr rugalmasságát, növeli a hidratáltságát és javítja a bőr barrier funkcióját.

Sokszor emlegetjük, mégis keveset tudunk róla – Miért hasznos a retinol?- Zo Skin Health

A ZO® Skin Health Eye Brightening Créme használata reggel és este egyaránt ajánlott. A szemkörnyéki csont mentén kis pontokban érintéssel vigye fel, majd masszírozza be a teljes felszívódásig. Mivel erős hatású termék, alkalmazása a retinol tolerancia kialakulása után javasolt.

Szeretné a saját bőrén is megtapasztalni a retinol klinikai vizsgálatokkal igazolt jótékony hatásait? Keresse fel a tartózkodási helyéhez legközelebb található ZO® Skin Health partnerorvosunkat, és kérje a szakember segítségét! KATTINTSON IDE!