Kapcsolat

Küldje el nekünk üzenetét az alábbi űrlap kitöltésével, vagy tekintse meg a leggyakrabban felmerülő kérdésekre adott válaszainkat!

Gyakori kérdések

Mire számíthatok, ha elkezdem használni a ZO® Skin Health protokollokat?

A magas koncentrációjú, és speciális összetételű hatóanyagoktól a bőre teljesen meg fog újulni. El fogja kápráztatni Önt és környezetét az új bőre, de ennek eléréséhez a hámfelszínnek meg kell szabadulnia a már károsodott rétegektől, hogy az új bőr a felszínre kerüljön, valamint a mély kötőszöveti rétegekben a sejteknek el kell kezdeni működniük. Ez a speciális összetevőknek köszönhetően mindenképpen meg fog történni, de a bőr adaptálódásának fázisában kisebb kellemetlenségekre számíthat.

Hogyan működik a megújítás folyamata?

A harmincas éveinkre a bőrsejtek működése lelassul. Ez a lassulás a hámfelszín és a kötőszöveti réteg valamennyi sejtjére egységesen vonatkozik. A hámsejtek lassabban osztódnak, kevésbé újulnak meg, a kötőszöveti sejtek kevesebb kollagént, elasztint és hyalorunsavat termelnek, így a bőr tónusa, vízmegtartó képessége, vitalitása fokozatosan csökken. A sejtmegújulás lassulását jelzi, hogy amíg a fiatal bőrön a sejtcsere 4 hétig tart, addig egy negyven éves bőrön mindez 7-8 hét is lehet. A hámfelszín elvékonyodik, ráncok és pigmentfoltok jelennek meg a napnak kitett felszínen a bőrsejtek nem megfelelő működését jelezve.

A ZO® Skin Health termékrendszerben alkalmazott ultramagas koncentrációjú retinol egyedülálló bejutási metódusával felébreszti az alvó, lassuló, nem működő sejteket a bőr teljes rétegében. Azt az utasítást közvetíti a sejteknek, hogy működjenek újra az élettani folyamataiknak megfelelően.

Hogyan kell használni a magas retinol koncentrációjú termékeket?

Az ultramagas koncentrációjú retinolos termékek nagyon hatékony bőrmegújító készítmények. Ha Ön még soha nem használt retinolt, a bőrének fokozatos hozzászoktatásra van szüksége. Ez abban az esetben is érvényes, ha már használt más, alacsony potenciálú retinolos készítményt. Fontos tudni, hogy a ZO® Skin Health legpotensebb retinolos termékei 1%-os retinol koncentrációjúak, melyek 5-10-szeres hatékonyságot jelentenek az üzletekben elérhető retinolos készítményekhez képest.

A termékek használatát fokozatosan kell elkezdeni, először két-háromnaponta alkalmazza, majd fokozatosan növelje a gyakoriságot a minden másnapi, majd a mindennapi használat eléréséig. A retinol fokozottan érzékennyé teszi a bőrét a napsugárzásra, mindenképpen alkalmazzon 30 SPF fényvédő faktoros készítményt.

Mire számíthatok a retinolos készítmények használatakor?

A retinolos készítmények alkalmazásakor, a bőr hozzászokásának fázisában tapasztalható enyhe hámlás, a bőr kipirosodása, enyhe égő, viszkető, száraz érzés. Ezek mind jó jelek, annak a jelei, hogy a bőrünk elkezdett működni, leveti magáról az elhalt sejteket, és kezdődik a megújulása. A retinol hatás első hat hetében ez a kellemetlenség előfordulhat, a bőr állapota átmenetileg a kiindulási helyzethez képest kissé rosszabb is lehet. A retinol hatás következtében a hámlás, vagy irritáció akár intenzívebb is lehet az elején, de a krém mennyiségének, vagy a használat gyakoriságának csökkentésével az átmeneti irritáció is csökken. Amint a bőre a használat második hathetes periódusára hozzászokik a retinolhoz, a reakciók lényegesen csökkennek, az újabb hathetes periódusban már élvezheti a megújult, tónusos bőr látványát.

Mitől különleges a az 1%-os retinol összetevő?

A tudósok egyetértenek abban, hogy a retinol magasabb koncentrációban (pl. 2%, 3%, esetleg 4%) sokkal hatékonyabb lehet, ám figyelembe kell venni a bőrirritáció mértékét is. Az 1%-os retinol ideális koncentráció a hatékonyság illetve a bőrirritáció közti kényes egyensúly megtartásához.

Mire számíthatok? Mely bőrtípus esetén várható erősebb irritáció, szárazság és hámlás?

Azok a páciensek, akiknek az arcbőre eredendően nagyon vékony illetve azok a páciensek, akiknél fokozott a nap okozta károsodás mértéke, mindenképpen intenzívebb bőrpírt és hámlást tapasztalhatnak.

Mikor érdemes elkezdeni az ultramagas retinolos termékek használatát mindennaposan?

Akkor, amikor a bőre már tolerálja a magas koncentrációt. Ez változhat egyénenként, ám általában a harmadik héttől érdemes mindennapossá tenni a potens retinolos krémek használatát.

Az arcbőröm hámlani kezdett. Hagyjam abba a termékek használatát?

Nem, semmiképpen, hiszen ezt a reakciót várjuk. A hámlás azt bizonyítja, hogy a bőrsejtek megújulnak. A hámlási folyamat során egy újabb, fiatalabb, egészségesebb bőr képződik. A hámlás csak addig tart, amíg a bőr meg nem erősödik eléggé. Következetes használat mellett a hámlás és irritáció 2-8 héten belül megszűnik.

Egy igen fontos eseményen kell részt vennem. Mit tegyek, hogy ne látszon az intenzív hámlás?

Amennyiben a fontos esemény előtt még bőrpírt, hámlást tapasztal, függessze fel a retinolos termékek használatát 3 nappal az esemény előtt, majd kezdje el újból használni azokat az esemény után. Az Exfoliating Polish vagy a Dual Action Scrub™ termékek segítségével radírozza le bőrét az alkalom előtt.

A bőröm igen érzékeny és irritált. Mit tegyek rá?

Függessze fel a retinolos termékek használatát. Alkalmazzon egy gyengéd arctisztító terméket (Hydrating Cleanser), nyugtató krémet (Renewal Créme), esetleg nagyon kevés 1%-os hydrokortison krémet és nyugtató maszkot (ZO® Brightening Mask). Amennyiben az irritáció egy hét alatt sem csökken, forduljon kezelőorvosához.

Mi a teendő peeling vagy lézer kezelés előtt?

Függessze fel a magas koncentrációjú retinolt tartalmazó termékek használatát egy héttel, legkevesebb 4 nappal a peeling vagy lézeres beavatkozás előtt. Ne használja az intenzív szalicilsavas vagy glikolsavas készítményeket sem (Exfoliation Accelerator™).

A ZO® Skin Health termékek használatával bőrproblémától és kortól függetlenül, látványos bőrminőség javulás érhető el.
Egyeztessen konzultációs időpontot, hogy partner orvosaink elkészíthessék Önnek a személyre szabott javaslatukat.