Éjszakai bőrápolás – Miért van rá szükség?

A nappali bőrápolás fontosságát senkinek sem kell részletezni. Mindannyian megtapasztaltuk már, hogy milyen kellemetlenségekkel jár, ha néhány napra elmulasztjuk a védelmet jelentő kültakaró hidratálását, megfeledkezünk a fényvédelemről, vagy félvállról vesszük az erős szelet és a csípős hideget. Az éjszakai bőrápolás esetében már kevésbé egyértelmű a helyzet, hiszen ilyenkor a felhám és az irharéteg nincs kitéve a káros környezeti hatásoknak. De akkor miért van rá szükség?

Éjszakánként nem csak lelkileg, hanem fizikálisan is fel kell töltődnünk. Bőrünknek ebben az időszakban van lehetősége újjáépülni, és hatékonyan befogadni a sejtek egészséges működését támogató hatóanyagokat. Éjjel ugyanis felerősödik a vérkeringés, felgyorsul az anyagcsere, mindez pedig együtt jár a vízfelhasználás növekedésével.1 Ilyenkor siethetnek segítségünkre a hidratációt és a regenerációt biztosító készítmények.

Éjszakai bőrápolás 4 lépésben – Idejében el kell kezdeni!

A fényvédelem biztosítása, a rendszeres és alapos tisztálkodás, valamint az egészséges életmód alapelveinek szem előtt tartása mellett az éjszakai bőrápoló készítmények használatával is hozzájárulhatunk, hogy minél később jelentkezzenek az öregedés jelei. Ennek érdekében a 4 lépésből álló éjszakai bőrápolási rutint minden nap érdemes elvégezni, a sejtek megújulási folyamatait támogató hatóanyagokat pedig már a legelső ráncok megjelenése előtt ajánlott biztosítani a szervezetünk számára.

Éjszakai bőrápolás - Miért van rá szükség? - Zo Skin Health

Lefekvés előtt minden esetben gondoskodjunk

  • arcunk alapos megtisztításáról,
  • az elhalt hámsejtek eltávolításáról,
  • a faggyútermelés kontroll alatt tartásáról,
  • valamint bőrünk hidratálásáról és regenerálásáról.

A megfelelő felszívódás érdekében a 4 lépéses folyamatot lefekvés előtt fél órával végezzük el, és figyeljünk rá, hogy az erőteljes bedörzsölés helyett könnyed masszírozással oszlassuk el a készítményeket. A szem körüli területre mindig fordítsunk kiemelt figyelmet: ezen a bőrfelületen kizárólag szemkörnyékápoló készítményeket alkalmazzunk (további részletekért kattintson ide).

Az éjszakai bőrápolás elengedhetetlen kellékei

  1. A ZO® Skin Health Gentle Cleanser hármas hatást biztosít: megtisztítja, hidratálja és bársonyosan puhává varázsolja az érzékeny bőrt (ha száraz és szenzitív felhámmal rendelkezünk, ez a termék egy kötelező eleme kell, hogy legyen a mindennapos bőrápolási rutinunknak).
Éjszakai bőrápolás - Miért van rá szükség? - Zo Skin Health
  1. A ZO® Skin Health Exfoliating Polish ultra-finom magnézium kristályai eltávolítják az elhalt bőrréteget. A termék serkenti a hámsejtek újra képződését, és tisztább, egyenletesebb, tónusosabb bőrt eredményez. A-, C-, E-vitamin tartalma, valamint egyéb antioxidáns hatóanyagai erősítik a bőrt, és segítenek megőrizni a védelmező funkcióját.
Éjszakai bőrápolás - Miért van rá szükség? - Zo Skin Health
  1. A ZO® Skin Health Complexion Renewal Pads faggyútermelést kontrolláló áttörlő párna minden bőrtípus esetén csökkenti a faggyútermelést, eltávolítja az elhalt hámsejteket, és megakadályozza a pattanások kialakulását. Magas számban tartalmaz antioxidánsokat, és csökkenti az irritációt.
Éjszakai bőrápolás - Miért van rá szükség? - Zo Skin Health
  1. A ZO® Skin Health Recovery Crème egy éjszakai hidratáló anti-aging készítmény. Nyugtató hatóanyagai segítenek megelőzni a gyulladást, míg a retinol és egyéb összetevők aktívan javítják, valamint regenerálják a bőrsejteket – így csökkentve a mimikai ráncok és a bőregyenetlenségek kialakulását.
Éjszakai bőrápolás - Miért van rá szükség? - Zo Skin Health

Az éjszakai bőrápoláshoz szükséges készítmények kiválasztásához és szakszerű alkalmazásuk elsajátításához keresse fel a tartózkodási helyéhez legközelebb található ZO® Skin Health partnerorvosunkat, és kérje a szakember segítségét! KATTINTSON IDE!

1 Miért fontos az éjszakai bőrápolás?