Vízhiányos bőr kezelése: a ragyogó bőr a hidratáltsággal kezdődik

Az egészséges bőr jellemzője, hogy hidratált és rugalmas. Míg babakorban az ember bőre még tökéletes, az idő előrehaladtával ez az állapot folyamatosan romlik. 25 éves kor felett a bőr segítségre szorul, ennek hiányában az egészséges állapotát nem tudja fenntartani. A barrier funkciója az öregedéssel és a külső hatások következtében meggyengül: vízhiányos, érzékeny és száraz lesz, foltok jelenthetnek meg rajta, színe pedig fakóvá és fénytelenné válik. A bőrszárazság megannyi probléma hátterében állhat, éppen ezért a vízhiányos bőr kezelése, a hidratálás minden helyzetben és életkorban lényeges. Mit kell tudni a hidratálásról, és hogy zajlik a vízhiányos bőr kezelése? Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat!

Az emberi test víztartalma meglehetősen magas, nagyjából 65%-ra tehető. A bőr azt a funkciót tölti be, hogy burokként védi a szervezetet és megakadályozza a vízvesztést. A bőr mélyebb rétegében, az irhában kollagének és elasztikus rostok vannak, utóbbiak egy olyan közegbe ágyazódnak be, amely képes a víz megkötésére. 

A bőr azonban nem egy áthatolhatatlan pajzs, temérdek tényező van, ami gyengítheti. Öregedéssel és a külső környezeti tényezők hatására például a csökken a kollagén- és elasztinszint, illetve a vízmegkötő anyag sem tudja maradéktalanul ellátni feladatát. 

A transzepidermális vízvesztés egy természetes folyamat, amely során a víz az irhából átkerül a felhámba. Itt a hidrolipid réteg feladata a párolgás megakadályozása, ha azonban ez megsérül, akkor a vízvesztés folyamata sokkal gyorsabb lesz, kevés folyadék marad az alsó rétegekben, ennek eredményeképpen kialakul a vízhiányos bőr.

A vízhiányos bőr tünetei
Az egészséges bőr sima, a bőfelszín egyenletes, feszes és kellően rugalmas. A bőrszín egyöntetű, nincsenek foltok, elváltozások a felső rétegen. Természetesen hidratált és ragyogó, ellenáll a környezet káros hatásainak. Ha ez a természetes állapot felborul, akkor a helyreállítás érdekében külső beavatkozás szükséges. 

Milyen tüneteket kell figyelni? Intő jel lehet, ha:

  • a bőr fénytelenné és fakóvá válik,
  • irritáció, gyulladás, elváltozás jelenik meg a felületén,
  • hámlik és viszket.

A vízhiányos bőr kialakulásának okai
A vízhiányos bőr kialakulásának a hátterében számos ok állhat. Előfordulhat, hogy valamilyen külső környezeti tényező idézi elő a szárazságot, például az erős UV sugárzás vagy a túl nagy hideg, esetleg a levegő szennyezettsége. A vízháztartás felborulásáért okolhatók olyan rossz szokások, mint a dohányzás, a szolárium és az alkoholfogyasztás, de az sem ritka, hogy a stressz vagy a fáradtság, esetleg valamilyen betegség felelős a kialakult állapotért.

Sajnos a nem jó minőségű kozmetikumok és a helytelen használat is eredményezheti a vízhiányos bőr kialakulását. Sok estben, amikor valaki felfedezi magán a bőrszárazság jeleit, akkor a hagyományos hidratálókrémekhez nyúl. Ezzel azonban többet árt a bőrének, mint amennyit használ.

A hagyományos hidratálókrémek ugyanis csak még inkább gyengítik a bőrt. Hatóanyagaiknak köszönhetően a sejtek ellustulnak, a szaruréteg hámlása lelassul. Mivel nem képesek ezek a kozmetikumok arra, hogy a mélyebb rétegekbe is eljussanak, ezért csak nagyon kis mértékben állítják helyre a bőr barriert, nem adnak azonban teret a valódi regenerálódásnak.

A bőr hozzászokik a hidratálóhoz, ami azzal jár, hogy a hámlási ciklus felborul. A felszíni vízhiány megszűnik, a mélyrétegi vízhiány azonban továbbra is fennáll. A bőr tehát idővel szárazabbá válik, a pórusok eltömődhetnek és fokozódhat a pattanások és a rosacea kialakulásának esélye.

Nem mindegy tehát, hogy az ember mihez nyúl, ha valódi hidratálást szeretne elérni. A következőkben a ZO® funkcionális hidratálóit mutatjuk be. 

Vízhiányos bőr kezelése a ZO® termékeivel
A ZO® hidratáló termékei speciálisak abban az értelemben, hogy nem csupán a felületi kezelésre koncentrálnak, éppen ezért, ezek nem hagyományos hidratálókrémek, hanem funkcionális hidratálók. Hatóanyagaik a természetes hidratációt segítik elő és azt, hogy helyreálljon az egyensúly, új erőre kapjon a bőr.

Renewal Crème
A Renewal Crème egy könnyed hidratáló, amit enyhén száraz bőrre fejlesztettek ki. Legfontosabb összetevői az ectoin, a glicerin, a nátrium hialuronát, ezen kívül tartalmaz még abrakzab és erdei deréce plankton kivonatokat, illetve retinolt is.

Csökkenti a dehidratált bőr irritáltságát, a ráncokat, javítja a textúrát, miközben feszesíti és simítja a felső réteget.

Recovery Crème
Ezt a hidratálót azoknak tervezték, akiknek a bőre fokozottan száraz. Egy tápláló és bőrpuhító krém, ami tartalmaz retinolt, ceramid NG-t, szkvalént, sheavajat, micrococcus luteust, erdei deréce és rutatermésű mézesfa kivonatokat.

A hidratáló segíti a sejtek megújulását és a DNS helyreállító folyamatokat. Visszaállítja a lipideket és megelőzi a pirosság és a gyulladás kialakulását.

Hydrating Crème
A Hydrating Crème egy olyan retinolmentes hidratáló krém, ami súlyosan száraz és irritált bőrre javasolt. A fő összetevők között kap helyet a japán kagylószakáll gyökerének kivonata, a myristoyl pentapeptid-11, a tetrapeptid-21, a kolloid zab, a béta-glükán és a ZO® Skin Health saját fejlesztésű hatóanyaga, a ZOX12® is.

Segít abban, hogy helyreálljon a vízhiányos bőr barrier rétegének működése, csillapítja a gyulladást, a pirosságot, a viszketést. Természetes módon támogatja a bőr megújulását. Hatékonyan alkalmazható ekcémás kiütések esetén, illetve a szabad gyökök elleni védelemben is. A hialuronsav termelődését és a hámosodást segíti elő. Kifejezetten ajánlott ekcéma, atopiás dermatitisz, akne, napkárosodott bőr, illetve finom ráncok esetén.

Ismerje meg a ZO® Skin Health termékeit!
https://zoskinhealth.hu/hidratalo-termekek 

A ZO® Skin Health termékek használatával bőrproblémától és kortól függetlenül, rövid idő alatt látványos bőrminőség javulás érhető el. Egyeztessen konzultációs időpontot, hogy partner orvosaink elkészíthessék Önnek a személyre szabott javaslatukat.
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfirsebb tartalmainkról!
Copyright ©

site by meraki

Lépjen velünk kapcsolatba


Kérjük adja meg elérhetőségeit, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot és mielőbb lefoglalhassuk az ön számára alkalmas időpontot.

ZO® Skin Health
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.

H
í
r
l
e
v
é
l
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfrissebb tartalmainkról!