Pigmentfoltok az arcon

A bőr az UV-sugárzás ellen a melanin segítségével védekezik. Ez természetesen termelődik, ha azonban felborul az egyensúly, akkor túl sok melanin termelődik, a bőr pedig védtelenné válik és pigmentfoltok alakulhatnak ki. Miért jelennek meg pigmentfoltok az arcon és miként lehet felülkerekedni rajtuk? Ennek jártunk utána ebben a blogposztban!

Mitől alakulnak ki a pigmentfoltok az arcon?
A pigmentfoltok a bőrön megjelenő, a bőr alapszínétől eltérő árnyalatú foltok, melyek hátterében több tényező is állhat, a leggyakrabban azonban az öregedés váltja ki. A bőr hámrétegében találhatók a melanociták vagy más néven pigmentsejtek, amelyek a melanin termeléséért felelnek. A pigment egy színezőanyag, amelynek feladat igen szerteágazó, egyfelől meghatározzák a bőrszínt, a hajszínt és a szem színét, másfelől pedig védik a bőrt a káros sugaraktól. Ha túlműkődnek, akkor alakulnak ki a pigmentfoltok.

A szabálytalan pigmentáltságnak többféle tünete is lehet, ilyen a pigmentfolt vagy más néven májfolt, a járomcsonton és az orron megjelenő hajszálerek, a bőr megvastagodása és a ráncok elmélyülése.

Az egyenetlen bőrszín kialakulását olyan tényezők is befolyásolják, mint a genetikai hajlam, a hormonhatás, például a terhesség, de ide tartozik a szoláriumozás, a napozás és a dohányzás is. Ezek mind a bőr öregedését segítik elő, ami azzal jár, hogy a bőr megújulási folyamata lelassul, az elhalt hámsejtek leválása nehézkes lesz, a bőr pedig veszít fényéből és ragyogásából. 

A bőr azonban nemcsak a külső hatásoknak köszönhetően öregedik, hanem a korral is. A melanin termelése idővel csökken és nem lesz egyenletes, aminek következtében a napsugárzás különösen nagy veszélyt jelent, a bőr ugyanis sokkal érzékenyebb lesz. Az UV-sugarak hatására kialakulhat az úgynevezett öregségi pigmentfolt. Ez barnás, szabálytalan alakzatú, a szeplőre hasonlító elváltozás, ami leggyakrabban az arcon, a nyakon, a dekoltázson és a kézfejen jelenik meg.

Hogyan előzhető meg a pigmentfoltok kialakulása?
A szabálytalan pigmentáció kezelése nagy körültekintést igényel, így célszerű szakember iránymutatása alapján belevágni. A retinol és a hidrokinon például igen hatékony lehet, de ha nem megfelelően alkalmazzák, akkor károkat is okozhatnak. 

Éppen ez az oka annak, hogy a ZO® szakemberei a páciens alapos vizsgálata után állítják össze az a bőrápolási protokollt, amivel a leghatékonyabban kezelhető a probléma. Felmérik a bőr állapotát és azt is, hogy mi állhat a pigmentfoltok hátterében. Egészen más kezelést kell ugyanis alkalmazni akkor, ha a kiváltó ok hormonális, és akkor is, ha a kor felel a nemkívánatos foltokért.

A pigmentfoltok kezelése a ZO® Skin Health segítségével
A hiperpigmentáció kezelése során a termékekkel a kollagén és az elasztin termelését stimulálják, így a bőr újra sima és ragyogó lesz. A pigmentsejtek kontrolljáért a retinol felel, ennek köszönhetően az egyenletes bőrszín helyreáll.

A ZO® Skin Health szakemberei összeállítottak egy alap pigmentációs kezelőprogramot, azonban fontos, hogy miden kezelés előtt konzultálás szükséges, mivel a termékek és protokollok összeállítása az egyéni bőrproblémától és bőrtípustól függően változhat. Az alap protokoll az alábbi termékekből áll:

Gentle Cleanser
A protokoll alapbástyája egy arctisztító gél, ami antioxidáns és antiirritáns hatású. Eltávolítja a szennyeződéseket, a felesleges zsírt és a sminket a bőr felszínéről. Fő összetevői a zabból kinyert nátrium-lauroil-zab-aminosavak és különféle gyógynövénykivonatok.

Exfoliating Polish
A bőrradír különlegessége, hogy ultrafinom magnézium kristályokat tartalmaz, amelyekkel gyengéden masszírozza le az bőr felső rétegét, az elhalt hámsejteket. Egyenletesebb tónust ad, erősíti a bőr barrier funkcióját és segíti a hámsejtek újraképződését. Hatékonyságát a ZOX12® antioxidáns keverék adja, ami a ZO® saját fejlesztésű hatóanyaga, illetve a tetrahexildecil-aszkorbát, ami a C-vitamint a bőr mély rétegeibe igen nagy hatékonysággal tudja eljuttatni.

Complexion Renewal Pads
A Complexion Renewal Pads segítségével a faggyútermelés kontrollálható, illetve az elhalt hámsejtek is könnyedén eltávolíthatók a párnákkal. Az antioxidánsoknak köszönhetően csökkenti az irritációt.

Daily Power Defense
Ez egy komplex összetételű DNS-helyreállító nappali krém. Segítségével erősíthető a bőr barrier rétege és védelmet nyújt a káros környezeti tényezők ellen. A megújult termék retinolmentes, tartalmazza a ZPOLY™ hatóanyagot, ami a ZO® saját fejlesztése.

Retinol Skin Brightener 1%
A pigmentációs problémák kezelésében igen jelentős szerep jut a Retinol Skin Brightener 1% terméknek. Hatóanyagainak köszönhetően elősegíti a melanin termelődését. Az oleoszómák közreműködésével jut a szérum a bőrbe, ami biztosítja a hosszantartó hatást. Az oleoszómák ugyanis kis buborékok, melyeken idővel hézagok keletkeznek, a hatóanyag pedig ezeken keresztül elnyújtva szivárog át és jut a bőr mélyebb rétegeibe. 1%-os és 0,5%-os retinollal is kapható, előbbi egy intenzívebb, utóbbi pedig egy enyhébb kezelésbe építhető be. Halványító hatásának köszönhetően kevésbé lesznek markánsak a pigmentfoltok az arcon. 

Brightalive® Skin Brightener
Retinolmentes bőrszín-egyenletesítő ás pigmentkorrekciós krém. Egyedülálló hatóanyag kombinációja a pigmentfolt-képződés folyamatának minden egyes szakaszára hat. Egyenletes bőrszínt biztosít, emellett javítja az általános bőrminőséget is. Használatával fényesebbé válik a bőr. 

Smart Tone Broad-Spectrum
A protokoll utolsó eleme a fényvédelem kialakításáért felel. Ez a Smart Tone Broad-Spectrum, egy 50 faktoros, bőrtónushoz igazodó színezett fényvédő, ami melanint is tartalmaz. Az egyedileg szabadalmaztatott technológia, a színes gyöngyök gondoskodnak arról, hogy a bőr egyenletes, ragyogó és egészséges legyen.

A ZO® Skin Health termékcsalád orvosok által támogatott és magas hatóanyagtartalmú, aminek köszönhetően a kozmetikumok használatával igen szép eredményeket lehet elérni akár rövid időn belül is. További részletek a termékekről: https://zoskinhealth.hu/ 

A ZO® Skin Health termékek használatával bőrproblémától és kortól függetlenül, rövid idő alatt látványos bőrminőség javulás érhető el. Egyeztessen konzultációs időpontot, hogy partner orvosaink elkészíthessék Önnek a személyre szabott javaslatukat.
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfirsebb tartalmainkról!
Copyright ©

site by meraki

Lépjen velünk kapcsolatba


Kérjük adja meg elérhetőségeit, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot és mielőbb lefoglalhassuk az ön számára alkalmas időpontot.

ZO® Skin Health
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.

H
í
r
l
e
v
é
l
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfrissebb tartalmainkról!