Nyak feszesítése – tippek, trükkök és a leghatásosabb bőrápolási készítmények

Az öregedési folyamatokkal együtt járó látványos és sok esetben kellemetlen tünetek a test minden tájékát érintik. Az idő múlásával így nemcsak az arcon, hanem a nyak régiójában és a dekoltázson is megjelennek a ráncok. Ez sokak számára éppen ugyanannyira bosszantó tünet lehet, mint az előbb említett arc területe, így reális vágyként merül fel a dekoltázs és a nyak feszesítése és a hatékony kezelés lehetősége.

A dekoltázs és a nyak bőre vékonyabb és sokszor érzékenyebb is, mint a test egyéb bőrfelületei, ezért a ráncok korán és szokatlan mélységben üthetik fel fejüket. Kevesebb az olajat termelő mirigyek jelenléte is, ez okozza a szenzitivitást. Az életkor előrehaladta továbbá kéz a kézben jár a kötőszöveti rugalmasság és az általános nedvességtartalom csökkenésével.

A sálak, kendők és garbók kiváló átmeneti megoldást nyújthatnak, de a hatásos és hosszútávú jó eredmények érdekében érdemes célzott kezelést bevetni a kritikus területeken a ráncok csökkentésének érdekében.

Nyakfiatalító megoldások

Nyakjóga

Az áll alatti izmok rendszeres edzésével a bőr feszesebbé, kevésbé lógóvá válik, mely jobban ellenáll a gravitációnak. Gondoljunk csak bele: ha testünk egyéb területei edzés hatására tónusosabbá válnak, miért is ne működhetne ugyanez a megoldás a test ezen részén is?
Dolgoztassuk meg nyakunk izmait egy kiadós arc- és nyakjógával! A YouTube-on számtalan különféle ingyenes gyakorlatot találhatunk, melyet bármikor segítségül hívhatunk egy kb. negyedórás mozgás erejéig, amennyiben a nyak feszesítése a célunk.

Masszázs

A masszázs szintén egy könnyen és olcsón elérhető kezelési mód a nyaki ráncok esetén. Mindezt a legújabb trendekhez passzoló gua sha kővel is végezhetjük, de kezeinkkel és némi olajjal ugyanilyen csodákat tudunk művelni. A masszázs során élénkül a vérkeringés és megindul a nyirok elvezetődése is. Fontos, hogy a mozdulatokkal mindig lentről felfelé és kifelé irányba haladjunk. Érdemes az állcsont körüli terület átmasszírozása is, valamint a kulcssont alatti részek megmozgatása, így tényleg hatásos eredményekkel számolhatunk a nyaki ráncokat illetően.

Életmód

A kiegyensúlyozott, mozgásban és tápanyagokban gazdag étkezés minden fiatalságért való küzdelem alapja, így ezt a pontot is fontos megemlíteni a dekoltázsi és nyaki ráncok felszámolása kapcsán.

Orvosi kezelések

Eljön az az idő és az az állapot, amikor már még célzottabb és professzionálisabb kezelésre van szükség a nyak feszesítése kapcsán. Az orvosesztétika számtalan megoldással segíti ezt:

  • Mezoterápia
    A mezoterápia egy olyan tű alapú módszer, amely a bőr mélyebb rétegeibe, az irhába is képes hatóanyagokat bejuttatni. Azonnali és látványos megoldást nyújt a fáradt, megereszkedett bőr kezelésében. A bejuttatott koktél általában hialuronsavat és egyéb vitaminokat tartalmaz, melyek késleltetik a bőr öregedését.
  • Kollagén indukciós terápiák
    A korszerű mikrotűs eszközök a test öngyógyítására alapozva fejtik ki hatásukat. A hajszálvékony tűk kontrollált mélységben okoznak mikrosérüléseket. A kis sebek mentén megújul a sebgyógyulás, regenerálódás, így a kezelt területen fokozódik a kollagén és az elasztin termelése, mely új és rugalmasabb bőrt eredményez és segíti a nyaki ráncok minimalizálását.
  • Megfelelő kozmetikai termékek
    A ZO® Skin Health magas hatóanyagtartalmú termékei hatásosan veszik fel a harcot a problémákkal szemben.

Napkárosodás esetén elsősorban a retinoltartalmú készítmények lesznek segítségünkre. A megújult Retinol Skin Brightener bakuchiol tartalmával hatékonyan segíti az elszíneződések felszámolását, mellette pedig egyszerre biztosítja a retinol kapcsán felmerülő irritáció minimalizálását, így hamar ragyogó bőrre tehetünk szert.
 
A mélyebb ráncok esetén a Wrinkle + Texture Repair termék használata lehet megfontolandó. Amint már említettük, a mellkas és a nyak bőre érzékeny az idő múlására és fokozottabb a ráncok kialakulásának lehetősége, melyet erősítenek az olyan mozdulatsorok is, mint a telefonunk nézegetése vagy a bizonyos pozíciókban történő alvás. A Wrinkle + Texture Repair mikroemúlziós formulája gyorsan és hatékonyan éri el a bőr mélyebb rétegeit, intenzívebb megújulást generálva ezzel. A megújulás pedig együtt jár a javuló bőrtextúrával és a ráncok eltünésével is.
 
A ránctalanság egyik kulcsa a megfelelő hidratálás. A nyak területén a komplex hatóanyagtartalmú és megújult Renewal és Recovery Crème termékek biztosítják a természetes hidratáció megőrzését a transzepidermális víz megtartásával, valamint a barrier támogatásával, melyek ezáltal a bőr ellenállóképességének erősítését is elősegítik.
 
A készítmények kapcsán kiemelten fontos a fényvédő termékek használata, minimum SPF 30, de még inkább SPF 50 faktorszámú készítményeké. A ZO® Skin Health termékcsaládban mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb típust: legyen szó púderes, primer alapú vagy klasszikus krém formátumról, a hozzáadott extra, egyedi ZO® hatóanyagoknak köszönhetően nemcsak fényvédelemmel, hanem egyéb jótékony előnyökkel is megajándékozhatjuk bőrünket.

A ZO® Skin Health termékek használatával bőrproblémától és kortól függetlenül, rövid idő alatt látványos bőrminőség javulás érhető el. Egyeztessen konzultációs időpontot, hogy partner orvosaink elkészíthessék Önnek a személyre szabott javaslatukat.
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfirsebb tartalmainkról!
Copyright ©

site by meraki

Lépjen velünk kapcsolatba


Kérjük adja meg elérhetőségeit, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot és mielőbb lefoglalhassuk az ön számára alkalmas időpontot.

ZO® Skin Health
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.

H
í
r
l
e
v
é
l
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfrissebb tartalmainkról!