Mítoszok a fényvédelem körül

Minden bőrápolási programnak, függetlenül attól, hogy az öregedés jeleit, a bőrpírt, az egyenletlen pigmentációt vagy más problémát szeretnénk korrigálni, van egy közös eleme: a fényvédelem. A bőr védelme a káros fény, a sugárzás és más külső agresszorok ellen minden bőrtípus számára fontos lépés, amelyet nem szabad kihagyni. A naponta megfelelően alkalmazott fényvédő használata minimalizálhatja a fénykárosodás jeleit, és segíthet a bőrnek megőrizni a fiatalos és ragyogó megjelenést. A ZO®Skin Health összes protokollja éppen ezért tartalmazza a fényvédelmet utolsó lépésként.

Vannak azonban olyan tévhitek a fényvédőkkel kapcsolatosan, amelyek széles körben elterjedtek és sokak számára ismertek. Ezek a tévhitek eltántoríthatják az embereket a naptej használatától, illetve megtaníthatják őket a helytelen alkalmazásra, vagy egyszerűen csak hamis, nem tudományos kutatásokon alapuló információkat építenek be a köztudatba.

Az alábbiakban a legelterjedtebb napvédő mítoszokat mutatjuk be:

CSAK NYÁRON KELL ÓVNI BŐRÜNKET A NAPSUGÁRZÁSTÓL

A naptejet sokan csak azokban a hónapokban tartják kötelezőnek, amikor melegebb az időjárás és erősebb a napsugárzás. A nyár azonban nem az egyetlen olyan időszak, amikor a naptej a bőrápolás kötelező lépése. Minden évszakban, különösen, ha természetes fénynek van kitéve a bőrünk, biztosítanunk kell számára a megfelelő védelmet, így a fényvédők használata időjárástól függetlenül mindig és mindenki számára ajánlott.   

A fényvédelem egy nagyszerű és a bőrápolási rutinba könnyen beilleszthető szokás, amely hosszútávú bőregészségügyi előnyökkel jár. Az olyan készítmények, mint a Sunscreen + Primer Broad-Spectrum nemcsak hidratáló sminkalapként működik, hanem tartalmazza az exkluzív ZOX12® komplexet is, amely véd az UVA, UVB és IR-A sugarak, valamint a HEV fény káros hatásaival szemben.

A MAGASABB FAKTORSZÁMÚ FÉNYVÉDŐ ALKALMAZÁSA EGÉSZ NAPOS VÉDELMET JELENT A NAPSUGÁRZÁSTÓL 

A fényvédelem többféle erősségű lehet, ma már különböző faktorszámú készítmények kaphatóak. Egy magasabb faktorú termék választása jelentős védelmet nyújthat a nap sugarai ellen, ha azt előírás szerint használjuk, és olyan készítményt választunk, amely különleges összetevőket, mint például a Triple-Spectrum Protection® technológiát is tartalmaz. Sokan úgy vélik, hogy azokat a termékeket, melyek magasabb faktorszámmal rendelkeznek, elég egyszer felvinni a bőrre és a nap folyamán nem kell újra bekenni magukat, mivel ezen készítmények nagyobb védelmet nyújtanak az UV-sugarak ellen. Azonban ez az információ téves, a fényvédőket faktorszámtól függetlenül két-három óránként újra kell kenni a folyamatos védelem érdekében. Természetesen, ha valaki speciális mozgásformát folytat, ami elősegíti a fényvédő kopását a bőrről, akkor indokolt a két óránál is gyakoribb felvitel, ugyanez a helyzet áll fent intenzívebb izzadás esetén is.

CSAK VILÁGOSABB BŐRTÓNUS ESETÉN VAN SZÜKSÉG FÉNYVÉDŐ HASZNÁLATÁRA

Ez az egyik legelterjedtebb mítosz. A napfény károsítja a bőrünket, még abban az esetben is, ha nem mutatkozik ez meg rögtön a bőrünkön, például leégés formájában. Fontos, hogy bőrtípustól és bőrtónustól függetlenül mindenki naponta használjon naptejet, hogy megvédje magát a napozással és leégéssel járó kockázatoktól, például a finom vonalak és ráncok növekedésétől az olyan súlyos állapotokig, mint a melanoma.

NEM SZÜKSÉGES KÜLÖN FÉNYVÉDŐ HASZNÁLATA, HA SMINKÜNK TARTALMAZ FÉNYVÉDŐT

Az olyan sminkek, melyekben fényvédő található gyakran hamis biztonságérzetet nyújtanak a felhasználók számára. A legtöbb sminket ugyanis nem visszük fel a bőrre elég bőségesen ahhoz, hogy az megfelelő fedést biztosítson, illetve sminkünket nem frissítjük fel 2-3 óránként. Ezenkívül sok púder, krém és alapozó nem nyújt egyaránt védelmet a látható és a láthatatlan fény ellen is.

A megfelelő védelem érdekében érdemes sminkelés előtt fényvédő krémet alkalmaznunk. Szintén kiváló megoldás a fényvédőt tartalmazó púder használata, amelyet smink fölött is alkalmazhatunk. A Sunscreen + Powder Broad-Spectrum tökéletes a napközbeni újrakenéshez, az egyedi ecset kialakításának köszönhetően egyszerű az alkalmazása. Ez a fényvédő nem csak védelmet biztosít bőrünknek a káros sugarakkal szemben, hanem élénkebbé is varázsolja azt.

A NYÁRI HÓNAPOKBAN FEL KELL HAGYNI A SPECIÁLIS BŐRÁPOLÁSI KEZELÉSEKKEL

A hosszútávú, védtelen napozás hozzájárul az öregedés jeleinek, például a finom vonalaknak, ráncoknak, sötét foltoknak és más jeleknek az erőteljes megjelenéséhez. Sok páciens úgy véli, hogy a nyári hónapokban a fokozott napsütés miatt fel kell hagynia a megszokott bőrápolási rutinjával, illetve teljesen fel kell hagynia azon termékek használatával, amelyek retinolt tartalmaznak. Az igaz, hogy nyáron a bőrünk más kezelést igényelhet, mint egy hidegebb, szárazabb időszakban, azonban bőrtípustól függ, hogy kinek milyen protokoll való a melegebb hónapokban. Emiatt kifejezetten fontos, hogy a bőrápolási rutin kialakítása szakemberrel történjen meg, illetve nem elhanyagolható a folyamatos kontrollvizsgálat sem.

A ZO® MEGOLDÁSA A NYÁRI BŐRÁPOLÁSRA

A nyári hónapokban a megújult Daily Power Defense és a Brightalive® Skin Brightener tökéletes kombináció a nap bőrre gyakorolt hatásának ellensúlyozására. A Daily Power Defense erőteljes antioxidáns tartalmának köszönhetően képes megvédeni a bőrt a környezeti agresszoroktól és minimalizálni a szabadgyökös károsodások megjelenését. Emellett feltölti bőrünket, ami ezáltal egészségesen hidratáltá és üdévé válik. A Brightalive® Skin Brightener retinolmentes, így egész évben ideális megoldás minden bőrtípus számára. Klinikailag bizonyítottan növeli a ragyogást és láthatóan javítja a bőr egyenletesebb megjelenését. Egyedülálló hatóanyag kombinációjával a pigmentfolt-képződés folyamatának minden egyes szakaszára hat. A Daily Power Defense és a Brightalive® Skin Brightener alkalmazása után a kezelést fényvédővel kell kiegészíteni, ezzel a kombinációval ugyanis egyszerre védjük bőrünket és maximalizáljuk az öregedésgátló és ragyogást biztosító termékek előnyeit.

A fényvédőkkel és helyes használatukkal kapcsolatos további információkért és a megfelelő típus kiválasztása érdekében forduljon ZO® szakemberhez!

ZO® orvosok | ZO® Skin Health (zoskinhealth.hu)

A ZO® Skin Health termékek használatával bőrproblémától és kortól függetlenül, rövid idő alatt látványos bőrminőség javulás érhető el. Egyeztessen konzultációs időpontot, hogy partner orvosaink elkészíthessék Önnek a személyre szabott javaslatukat.
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfirsebb tartalmainkról!
Copyright ©

site by meraki

Lépjen velünk kapcsolatba


Kérjük adja meg elérhetőségeit, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot és mielőbb lefoglalhassuk az ön számára alkalmas időpontot.

ZO® Skin Health
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.

H
í
r
l
e
v
é
l
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfrissebb tartalmainkról!