Megújult a Retinol Skin Brightener

A hiperpigmentáció és a bőrfelszíni elszíneződések hatékony kezelése egy nagy kihívást jelentő probléma. A kezelések célja, hogy a látható, már kialakult pigmentfoltokat eltávolítsuk, továbbá optimális feltételeket teremtsünk a bőr egyes rétegeiben ahhoz, hogy az elszíneződés veszélye minimális legyen a jövőben.

A hiperpigmentáció általában sötét foltok és egyenetlen bőrtónus formájában jelentkezik a bőrön, melynek mértéke nagyban függ az epidermisz mélyén található pigmenttermelő sejtek általános aktivitásától. Az egészséges sejtmegújulási ciklus helyreállítása, normalizálása a felszíni elszíneződések megszüntetésének érdekében ragyogóbb és simább bőrt eredményez.

A Retinol Skin Brightener készítmény klinikailag bizonyítottan segíti az elszíneződések felszámolását és a ragyogóbb, simább és tisztább bőrtónus kialakítását - most pedig egy megújult, megerősített formában, még hatékonyabb módon teszi ezt.

A ZO® új ragyogás technológiája

A retinol javítja az elszíneződések megjelenését azáltal, hogy elősegíti a sejtek fokozottabb megújulását, így a bőr láthatóan egyenletesebb lesz és színe normalizálódik.

A megújult ZO® Skin Health Retinol Skin Brightener a kiváló hatóanyagokon és az oleoszómás formulán túl egy új hatóanyaggal, a bakuchiollal is erősíti az alapkészítmény hatását, a maximális ragyogás érdekében, irritációktól mentesen.

A bakuchiol a retinol természetes és tolerálhatóbb alternatívájaként vált méltán híressé, melyet a malájtea magjából nyernek ki. Bőrkisimító, nyugtató, antioxidáns hatásán túl kollagén stimuláló, ezáltal csökkenti a finom ráncok láthatóságát. Az aknés bőr állapotán is sokat javíthat, köszönhetően többek között gyulladásenyhítő és antibakteriális tulajdonságainak.

A bakuchiolnak és a retinolnak kémiailag és strukturálisan semmi közük nincs egymáshoz. Ami miatt mégis elkezdték a bakuchiolt „bioretinolnak” nevezni, az a felismerés, hogy a bőrön nagyon hasonlóan viselkedik, mint az oly népszerű retinol.

Miben nyújt újat a bakuchiollal dúsított oleoszómás termék az eddigi retinoltartalmú termékhez képest?

  • A retinol felgyorsítja a sejtmegújulást a meglévő hiperpigmentált bőrrétegek eltüntetésének érdekében.
  • A bakuchiol még alacsony retinol-koncentráció mellett is erősíti a bőrragyogását, irritáció nélkül. A két összetevő együttesen lenyűgöző eredményt nyújt.
  • A bakuchiol kiegészíti a retinolt és normalizálja a pigmentek lerakódását a bőrsejtekben, míg nyugtató tulajdonságai kezelik a bőrpírt.
  • A retinol gátolja a tirozináz aktivitást a pigmenttermelő sejtekben. A tirozináz enzim felelős a melanin képződéséért. Azokban az esetekben, amikor a melanin termelés nem szabályozott, megjelennek a sötét foltok.
  • Az oleoszómás formula elsődleges célpontja az epidermisz, ahol a sejtforgalom és a pigmenttermelés zajlik. Az új formula még hatékonyabban éri el azt a réteget, ahol a hatóanyagokra igazán szükség van

Hogyan működik az oleoszómás formula?

Az oleoszóma a bőr epidermiszét célozza meg, ahol a sejtek cseréje és a pigmenttermelés zajlik. A bőrrel érintkezve az oleoszóma feloldódik, lassan felszabadítva a benne lévő aktív retinolt. A lassú felszabadulás lehetővé teszi a retinol nagyobb százalékának hasznosulását, kevesebb kellemetlen mellékhatás mellett. Az oleoszóma így hatékonyan éri el az epidermiszt, ahol a számunkra kellemetlen melanin termelő enzim, a tirozináz termelődik.

Mit tud a retinol és a bakuchiol együttesen?

A retinolhoz hasonló, ragyogást fokozó hatással bír a bakuchiol. A bakuchiol - még alacsony retinolkoncentráció mellett is - erősíti a bőrfelszín világosodását, ragyogását és a bőr tónusának javítását. A két bőrmegújulásért felelős hatóanyag együttesen maximalizálja az eredmények hatékonyságát.

Erőteljes antioxidánsként, illetve nyugtatóként a bakuchiol továbbá csillapítja a bőrpírt és támogatja a bőr rugalmasságát magasabb mértékű retinolkoncentráció esetén, így a retinol alkalmazásának szokásos, tipikus kezdeti tüneteivel kevésbé kell számolni.

A bakuchiol a retinollal együtt még hatékonyabban javítja tehát a felszíni pigmenteloszlást, irritáció és szenzitivitás nélkül.

A protokoll felépítése

A retinol az alkalmazásának kezdetekor vörösséget, irritációt és szárazságot okozhat, mely normális reakció. A bakuchiol révén ennek mértéke csökken.

A tolerancia kialakulásakor a kezdeti kellemetlenebb panaszok fokozatosan elmúlnak.

  1. GSR – Getting Skin Ready®, azaz bőrelőkészítés: tisztítás, radírozás, faggyúkontroll
  2. Megelőzés, korrekció:
    1. Daily Power Defense (reggel) 
    2. Brightalive® Skin Brightener (reggel)
    3. 10% Vitamin C Self-Activating (reggel)
    4. ZO® Skin Health Retinol Skin Brightener (este)
  3. Fényvédelem: ZO® Skin Health fényvédő termékek

Mely termékek érhetők el Magyarországon?

  1. ZO® Skin Health Retinol Skin Brightener 0.5%: a belépő erősségű retinolos készítmény 1% bakuchiollal segíti a bőrmegújulási folyamat elindulását.
  2. ZO® Skin Health Retinol Skin Brightener 1%: a legerősebb és leghatásosabb retinoltartalmú készítmény, amely 1% bakuchiol tartalommal fokozza a bőr ellenállóképességét és javítja az elszíneződéseket.
A ZO® Skin Health termékek használatával bőrproblémától és kortól függetlenül, rövid idő alatt látványos bőrminőség javulás érhető el. Egyeztessen konzultációs időpontot, hogy partner orvosaink elkészíthessék Önnek a személyre szabott javaslatukat.
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfirsebb tartalmainkról!
Copyright ©

site by meraki

Lépjen velünk kapcsolatba


Kérjük adja meg elérhetőségeit, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot és mielőbb lefoglalhassuk az ön számára alkalmas időpontot.

ZO® Skin Health
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.

H
í
r
l
e
v
é
l
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfrissebb tartalmainkról!