Bőrápolás 40 felett – mutatjuk mire figyelj oda!

Minden életszakasznak megvan a maga szépsége és kihívása az arcbőrünk tekintetében, az általános arcápolási rutinunk így nagyon meghatározó bőregészségünk maximalizálásának szempontjából.

A negyedik ikszhez közel és azon túl bőrünk egyre inkább veszít rugalmasságából, textúrája megváltozik, így célzottabb ápolásra, bőrápolási rutinra van szüksége a mindennapokban. Hogy mikre is érdemes odafigyelni és milyen a helyes arcápolás? Csokorba szedtük tippjeinket, jótanácsainkat.

A fiatalos bőr nem jelent teljes ránctalanságot

Ahogyan a bőr érik, jellemzőbbek lesznek a finom ráncok, később pedig a mélyebb ráncok előfordulása is egyre gyakoribbá válik. Több oka is van ennek: a gravitáció hatása, az arc mimikája, a különféle környezeti tényezők és persze a genetika, az idő előrehaladta és az ebből fakadó hormonális változások (ösztrogén szint csökkenése) mind-mind olyan hatások, amelyek miatt a ráncok teljesen természetes módon kialakulnak.

Amikor anti-aging protokollt követsz, fontos, hogy tudd: nem teljes ránctalanítást és botox-hatást kell elvárnod, hanem a kulcsösszetevők hosszútávú és konzekvens alkalmazása révén önmagad legegészségesebb és legszebb, legfiatalosabb verzióját!

Hagyj fel a napozással!

A napsugárzás a bőröregedés látható jeleinek egyik legfőbb okozója, mely kollagénbomlást, szabadgyök képződést és DNS-károsodást eredményez a bőrben. Az UVA-sugárzás felel a ráncok kialakulásáért, az UVB-sugarak pedig a napégést és bőrrákot okozhatnak.
Bőregészségünkért cserébe a direkt napozást így jobb háttérbe szorítani és magas faktorszámú fényvédővel védekezni egész évben a káros sugarakkal szemben.

Életkor helyett igények

Fontos, hogy bőrünk jelzéseit jól dekódoljuk. Az anti-aging hatás maximalizálása természetesen 40-es éveinkre, az idő előrehaladtával egyre fontosabbá válik, de a bőr alapvető karakterisztikájának figyelembevételét és a „társproblémákra” való odafigyelést – mint például rosacea, zsírosság – mindig tartsuk szem előtt és ennek megfelelően válasszuk meg a termékeket - például arctisztítás, hámlasztás vagy maszkok tekintetében.

Kívül és belül

Adjunk meg mindent a bőrünknek kívülről – és támogassuk céljainkat belülről is! Testünk megfelelő tápanyagokkal való ellátása, az egészséges életmód, a kellő hidratálás bizony mind hozzásegítenek minket céljaink eléréséhez. Biztosítsuk testünknek a szükséges tápanyagokat és bőrünk bizony kamatostul hálálja meg a komplex törődést, hamar láthatjuk az áhított eredményeket.

Lépésről lépésre felállított protokoll

Egy lemosó, egy krém önmagában bizony nem képes megváltani a világot, így a szépségápolási rutinunkat nem alapozhatjuk egyetlen hatóanyagra vagy készítményre. Az egészséges működéshez szükséges összetevőket így „csomagban” kell bőrünknek megadni, hogy az a lehető legjobb formáját mutathassa.

Mik a „kötelezők” 40 éves kor felett?

Bőrápolás 40 felett

Fényvédelem

A fényvédők korosztálytól és bőrtípustól függetlenül az arcápolási protokollok utolsó, ám annál fontosabb lépését jelentik. Mivel a napsugarak a bőröregedés tüneteinek körülbelül 80%-áért is felelhetnek, ezért minden korábban felvitt aktív hatóanyag hatástalanná válik, ha ezt a terméktípust mellőzzük. Tehát 1.0: használjunk fényvédőt rendszeresen, az év minden napján!

Termékajánló: SMART TONE - Emelt szintű UV sugárzás elleni védelmet biztosító napi használatú organikus fényvédő krém, egyedileg szabadalmaztatott, színes gyöngyökkel, melyek bármely bőrtónushoz igazodva egészséges színt és ragyogást adnak az arcbőrnek. A frakcionált melanin az új fegyver a nagy energiájú látható fény (HEV) bőrt károsító hatásával szemben. Bőregyenetlenséget fedő képessége miatt önmagában, alapozóként és smink primerként is használható. Vizes arcbőrön, izzadás közben akár órákig is megőrzi fényvédő képességét.

Retinol

A retinol az aktív hatóanyagok igazi csodafegyvere, egy komplex sejtmegújító, kollagénstimuláló és ránckezelő bajnok. Természetesen, ahogyan azt már írtuk, fontos, hogy egy komplex rutin részeként szerepeljen a protokollban, de megfelelő használatával a már meglévő bőrtüneteket is nagy mértékben korrigálhatjuk.

Termékajánló: WRINKLE+TEXTURE REPAIR – Ez a termék támogatja a bőr textúrájának és színtónusának látható javulását, miközben csökkenti a finom vonalak és ráncok megjelenését. Fokozza a hialuronsav és kollagén termelést, közben pedig gyulladáscsökkentő hatásásnak köszönhetően segít megnyugtatni a bőrt.

Antioxidánsok

A szabadgyökökkel szembeni leghatékonyabb védelmet és pigmentfoltokkal való küzdelem legfontosabb hatóanyagát az antioxidánsok biztosítják. Sokféle típusuk ismert, az egyik leghatásosabb verziója pedig a C-vitamin.

Termékajánló: 10% Vitamin C Self-Activating - A potens C-vitamin szérum stabilizálja, fényesíti a bőrt, javítja a bőr mély textúráját. A magas aszkorbinsav koncentráció gyorsan halványítja a hámfelszín pigmentálódását, mélyre jutva megakadályozza az új melanin képződését. Erős antioxidáns hatásának köszönhetően a környezeti faktorok által okozott szabadgyök képződését csökkenti, korrigálja a pigmentanyagot termelő sejtek működését.

Bőrazonos anyagok

A fiatal és egészséges bőr számtalan olyan anyagot termel és tartalmaz, amelyek segítik fenntartani az optimális hidratációt, vagy fenntartják a védelmet a külső környezeti ártalmakkal szemben és segítik az esetleges sejtregenerációt. A bőr önmegújító képessége sajnos az idő előrehaladtával csökken, de a bőrazonos vegyületek – keramidok, zsírsavak, hialuronsav, kollagén, elasztin - külső pótlásával sokat javíthatunk ezen a helyzeten.

Termékajánló: GROWTH FACTOR EYE SERUM - A klinikailag bizonyított ZO® Growth Factor technológiával működő Growth Factor Eye Serumot úgy fejlesztették ki, hogy javítsa a finom vonalak és ráncok megjelenését, miközben csökkenti a duzzanatokat és javítja a szem körüli bőr megereszkedését. A hűsítő applikátor megnyugtatja a bőrt és élénkíti a szem fáradt megjelenését. Kulcshatóanyagai a növekedési faktorok, neuropeptidek.

A bőrápolás 40 felett tehát nem ördöngösség – szakembereink segítenek elérni a vágyott bőrállapotot, bármely életkorban is légy.

A ZO® Skin Health termékek használatával bőrproblémától és kortól függetlenül, rövid idő alatt látványos bőrminőség javulás érhető el. Egyeztessen konzultációs időpontot, hogy partner orvosaink elkészíthessék Önnek a személyre szabott javaslatukat.
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfirsebb tartalmainkról!
Copyright ©

site by meraki

Lépjen velünk kapcsolatba


Kérjük adja meg elérhetőségeit, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot és mielőbb lefoglalhassuk az ön számára alkalmas időpontot.

ZO® Skin Health
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.

H
í
r
l
e
v
é
l
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfrissebb tartalmainkról!