Az egészséges bőr jellemzői - minden, amit tudni akartál róla

Sokan, amikor meghallják a normál, egészséges bőr fogalmát, egyből a makulátlan arcbőrre asszociálnak, amely minden esetben teljesen hidratált, teljesen sima felszínű, amelyen továbbá nincsenek látható pórusok, bőrhibák, ráncmentes és pigmentfoltok vagy egyéb károsodás sem észlelhető a felszínén.
Mindenki megnyugtatására: a fenti bőrtípus nem létezik, az egészséges bőr jellemzői nem itt kezdődnek, így ezt a képet egy kicsit mindenképp árnyalni kell.

A normál bőr egy tág körben használt terminus és a megfelelő módon kiegyensúlyozott bőrre vonatkozik. Ezt szakszóval eudermikus bőrnek is nevezik.

A T-zónában, azaz a homlok – orr – áll tengelyen jellemző lehet rá a minimális fénylés, de általánosságban faggyútermelés és nedvességtartalom szempontjából kiegyensúlyozott, a bőr nem tolódik el sem a száraz, sem a zsíros érzet felé. Abban az esetben, ha a zsíros bőrre való termékek szárítanak, a száraz bőrre valók pedig túl gazdagok vagy túl nehezek, akkor valószínűleg normál, egészséges bőrtípusod van.

Milyen tulajdonságai vannak az egészséges bőrnek?

  • finom, alig látható, apró pórusok
  • megfelelő vérellátás, optimális vérkeringés
  • felszíne puha és lágy, tapintásra selymes
  • színe enyhén rózsás, látványra élettel teli, friss és egészségesen fénylő
  • aknéktól, pattanásoktól mentes, hormonális állapotok nem befolyásolják
  • jelentősebb ráncok nélküli
  • nem vagy alig jellemzőek a mitesszerek

Hogyan tehetsz bőrödért, hogy sokáig egészséges maradjon?

Egészséges bőr jellemzői

1. Hidratálás

A víz feszessé és hidratálttá teszi a bőrt, belülről segíti az érzet megteremtését. A víz továbbá segíti a ráncok halványítását, előnyös a vérkeringésre is.
Naponta legalább 2-2.5 liter víz elfogyasztásával sokat tehetünk bőrünk megfelelő hidratáltságáért.

2. Szelén

A szelén egy ásványi anyag, amely bőrünknek az öregedéssel szembeni harcban tud nagy mértékben segíteni. A legfontosabb természetes szelénforrások a paradió, a gombafélék, a rák, a kagylófélék, a bárány, a halak, emellett még a marhahúsban vagy sovány pulykahúsban is fellelhető.

3. Koenzim Q10

A szelénhez hasonlóan szintén antioxidáns a koenzim Q10, tehát a káros szabadgyökökre van hatással. Mindamellett, hogy kedvező tulajdonságokkal rendelkezik bőrünk szempontjából, immunrendszerünkre és energiaszintünkre is jótékony hatással bír.
Fontos forrásai a CoQ10-nek a belsőségek, például a májak, vagy az olajos halak, mint a lazac vagy a tonhal.

4. A-vitamin

Narancs, répa, sütőtök, tejtermékek, leveles zöldségek... az A-vitamin bizony sok mindenben megtalálható természetes formában. Az A-vitamin segít a bőr szárazságát kontroll alatt tartani és megelőzni a pattanások kialakulását.

5. C-vitamin

A C-vitamin a korábban már emlegetett antioxidánsokhoz hasonlóan viselkedik, emellett pedig nagy mértékben képes bőrünket – különösen a kollagén- és elasztin rostokat- a káros sugarakkal szemben megvédeni. C-vitaminban gazdag élelmiszerek a citrusfélék, a kiwi, a brokkoli, a zöld levelesek vagy a kelbimbó.

6. E-vitamin

Egy másik antioxidáns, mely gyulladáscsökkentő és immunrendszert erősítő tulajdonságokkal is rendelkezik. Megtalálható diófélékben, olajos magokban, spenótban, spárgában és az olajbogyóban is.

7. Esszenciális zsírsavak

Az omega-3 és az omega-6 zsírsavak a bőr alapvető működéséhez járulnak hozzá, képesek annak gyulladásos reakcióit képesek csökkenteni. Táplálkozásunk során jól bevihető, forrásai közé tartoznak a halak, az olívaolaj vagy a lenmagolaj.

8. Zöld tea

A zöld tea az egyik legintenzívebb természetes antioxidáns. Gyulladásgátló hatása mellett segít megőrizni a DNS-ek épségét. Fogyaszd napi egy csészével a csodás bőr érdekében!

Mit tehetsz még bőröd egészségéért?

A belső támogatás mindennél fontosabb, nem szabad elfeledkezni a megfelelő külső ápolásról sem. A ZO® Skin Health termékeivel a bőregészség maximalizálható, az öt termékből álló alap protokoll pontos betartásával a normál, egészséges bőrállapot pedig fenntartható.

A rutin ebben az esetben is a bőrelőkészítés három lépésével indul:

1. Tisztítás: a ZO® Skin Health Exfoliating Cleanser termékével gyengéden, mégis alaposan tisztíthatjuk meg a bőrfelszínt a felesleges faggyútól és szennyeződésektől. A termék E-vitamin tartalma antioxidáns-pajzsként védi és hidratálja a bőrt.

2. Radírozás: a ZO® Skin Health Exfoliating Polish bőrradírjának ultrafinom kristályai egyenletes és tiszta, tónusos bőrfelszínt eredményeznek, további hatóanyagai pedig megfelelő módon készítik elő a bőrt a további hatóanyagok bevitelére.

3. Faggyúkontroll: a ZO® Skin Health Complexion Renewal Pads párnácskái - glikol-és szalicilsavval átitva – segítik a bőr pH-jának kiegyenlítését.

A faggyúkontrollt gazdag hidratálás követi. A ZO® Skin Health Daily Power Defense komplex összetételű DNS-helyreállító nappali krémje ultra magas stabilitású retinollal, antioxidánsokkal és egyedülálló DNS-javító enzimekkel támogatja a bőrt.

Utolsó, ám annál fontosabb lépésként következzen a fényvédelem. A ZO® Skin Health Sunscreen + Primer 30 faktoros színezett fényvédője frakcionált melaninnal segíti a bőr védelmét. Körülbelül 10-12 órán keresztül közömbösíti a napfény által aktivált káros szabadgyököket. A termék extra tulajdonsága, hogy enyhén színezett, így látványosan, mégsem tolakodóan képes a bőrhibák enyhítésére. Smink alatt is bátran használható, primerként is tökéletesen működik.
 
 

A ZO® Skin Health termékek használatával bőrproblémától és kortól függetlenül, rövid idő alatt látványos bőrminőség javulás érhető el. Egyeztessen konzultációs időpontot, hogy partner orvosaink elkészíthessék Önnek a személyre szabott javaslatukat.
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfirsebb tartalmainkról!
Copyright ©

site by meraki

Lépjen velünk kapcsolatba


Kérjük adja meg elérhetőségeit, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot és mielőbb lefoglalhassuk az ön számára alkalmas időpontot.

ZO® Skin Health
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.

H
í
r
l
e
v
é
l
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfrissebb tartalmainkról!