Arcápolási rutin pattanásos bőrre - ZO® Skin Health módra

Száraz bőr, kombinált bőr, érzékeny bőr, vízhiányos bőr, normál bőr – ahány bőr, annyi fajta ápolási mód. A következő blogbejegyzésünkben egy sokakat érintő bőrtípus kapcsán, a zsíros bőr és az azzal járó aknék kezelésében adunk hasznos tippeket és információkat.

Bevezető akne kisokos – mit tudunk erről a bőrpanaszról?

A faggyúmirigyben gazdag területeken létrejövő aknék, azaz pattanások jellemzően a kamaszkor elején alakulnak ki. Az emelt androgénszint, azaz férfi nemi hormon hatására a fiúknál és a lányoknál – a petefészkek és a mellékvese révén - egyaránt kialakulhatnak a kellemetlen tünetek.

A panasz első stációja a zsíros bőr, ez egy erős aknéra hajlamosító tényező. Ehhez az állapothoz kapcsolódik a bőr felszínének elszarusodása, amely pedig – a faggyúmirigy csövek elzáródása révén - mitesszerképződéshez vezet.
A mitesszerek után pedig már csak egy lépés az akne, a két állapot közt a gyulladás a kardinális különbség: a mitesszer a gyulladás nélküli állapot, az akne esetében viszont már bejutottak a tüszőbe a  baktériumok - főként a Propionibacterium aknes és esetleg sarjadzó gombák.

Többféle pattanást különböztetünk meg a bőrgyógyászati szakirodalom szerint:

  • a legegyszerűbb pattanást papulának hívjuk és néhány naptól kezdve nagyjából egy hétig okoznak panaszokat
  • a csomókat pustulanak hívjuk és akár 2-3 hétig is jelen vannak
  • a gennyes pattanások pedig a ciszták, amik több hónapon keresztül is panaszt, akár fájdalmat is okozhatnak

Az akné megjelenése gyakran egyéb betegségekre, policisztás ovárium szindrómára vagy inzulinrezisztenciára is utalhat. Ezért a külső kezelések elkezdése mellett érdemes hormonfókuszú labort készíttetni a megfelelő szakorvossal történt vizsgálat után.

Az egészséges életmóddal járó dolgok betartása szintén nagy javulást eredményezhet. A cukrok, finomított szénhidrátok és rossz minőségű zsírok kerülésével sokat tehetünk bőrünk javulásának érdekében. Ezeket váltsuk rostdús, friss zöldségekre és gyümölcsökre, valamint sovány húsokra és halakra.

Arcápolási rutin pattanásos bőrre 

Fokozhatja továbbá az aknékat a poros városi levegő, esetleg bizonyos ételek is, a stressz, ásványi anyag és nyomelemhiány, keringési zavarok és hormonális változások, nőknél pedig a ciklus. Hajlamosító tényezkőnek számítanak a rossz szokások is: arcunk piszkálása, vakarása. Helyettük gyakori kézmosás és arcmosás, arcunk matatásának abbahagyása segítheti a vágyott bőrállapot elérését.

Látható, hogy az aknék karbantartása komoly kihívást jelent, így a probléma célzott, speciális hatóanyagokat és termékeket igényel a mindennapokban. A gondos, mindennapi, otthoni bőrápolás tehát fontos része a pattanások megelőzésének, melyhez a ZO® Skin Health termékei igazi segítséget nyújtanak.

A megfelelő kezelés, avagy arcápolási rutin pattanásos bőrre ZO® Skin Health termékekkel

A ZO® Skin Health termékek segítségével az akne és a gyakran szintén jelentkező tág pórusok, mitesszerek és fénylő bőr tünetek javíthatók és új bőrminőséget eredményeznek, jelentős életminőségbeli változást előidézve ezzel.

Az ZO® Skin Health akne protokoll termékei a következők:

1. Arctisztítás – Exfoliating Cleanser

Az Exfoliating Cleanser egy nagyon gyengéd és mégis hatékony, gél állagú arctisztító. Csökkenti a felhalmozódott, felesleges faggyút, valamint a bőröregedésért felelős szabadgyököket is. E-vitaminban való gazdagsága antioxidáns védelemmel vértezi fel a bőrt és emellett hidratálást is biztosít, mely segíti és támogatja a bőr egészségét.

2. Radírozás – Dual Action Scrub

A bőrradír segítségével egyenletes tónusú, egészséges bőrre tehetünk szert az elhalt hámsejtek mechanikai eltávolításával. A kezelt területen serken az anyagcsere és a bőr megújulási folyamatai is intenzívebbé válnak. A Dual Action Scrub egy hatóanyagdús terápiás bőrradír, mely segíti a zsíros szennyeződések és a faggyú teljeskörű eltávolítását. A termék tejsav és szalicilsav tartalma kémiai úton oldja fel a zsírt és nyitja meg az eltömődött pórusokat. A radír ZO-RRS2® növényi őssejt hatóanyaga pedig erőteljes antioxidáns hatást biztosít és csökkenti az arcbőr pirosságát.

3. Faggyúkontroll – Oil Control Pads

A termék teljes mértékben támogatja a gyulladások minimalizálását a felesleges hámsejtek eltávolításával, a faggyútermelés csökkentésével, valamint pórusösszehúzó hatással is bír. Az átitatott párnák AHA és BHA savakat egyaránt tartalmaznak: a mandulasav és glikolsav csökkentik az akne utáni hegeket, valamint a látványos pirosságot és egyúttal nagy mértékben segítik a sima bőrfelszín előidézését, a 2%-os szalicilsav pedig effektív BHA savként a leghatékonyabb akne elleni kezelést nyújtja a pórusok belsejében lévő zsírok oldása révén.

4. További intenzív hatóanyagok – Complexion Clearing Masque

A termék legfőbb hatóanyaga a szulfur, azaz a kén. A kén képes a kórokozók elpusztítására, szerepet játszik a szaruképződésben, csökkenti a bőr faggyútermelését, valamint serkenti megújulóképességét, ezáltal pedig megelőzi a pórusok eltömődését. Emellett alaposan megtisztítja az arcbőrt, és láthatóan üdébbé is varázsolja. A Complexion Clearing Masque 10%-os kéntartalmával hatékonyan segíti a pattanásos bőr javulását.

5. Hidratálás – Daily Power Defense

A ZO® Skin Health termékcsalád esszenciális eleme, a nappali krémek favoritja a Daily Power Defense hidratáló és tápláló arckrém.  A benne lévő nagy stabilitású retinol, az antioxidánsok, például az E-vitamin és a speciális DNS-javító enzimek minimalizálják az UV fény oxidáló és DNS károsító hatását, miközben visszaállítják a bőr eredeti funkcióját és rugalmasságát. 

6. Fényvédelem – Daily Sheer fényvédő

A protokoll a fényvédelemmel lesz teljes. A Daily Sheer egy 50 faktoros fényvédő kréem, amely hidratáló hatásának köszönhetően segít megelőzni a bőr kiszáradását és matt hatást biztosít. Víz- és verejtékállóságának köszönhetően kiváló védelmet nyőjt akár sportoláskor is. Hozzáadott hidratáló anyagainak köszönhetően a fényvédő visszatartja a bőr természetes víztartalmát és segít megelőzni a fokozott bőrszárazságot.

A ZO® Skin Health aknekezelő- és megelőző programja komplex módon biztosítja, hogy a gyulladások és pattanások kialakulására hajlamos bőr aktívan megtisztuljon és kicserélődjön, miközben a faggyútermelés kontroll alatt van és ezáltal a pattanások és mitesszerek kialakulása is gátolt. A faggyú csökkentésén túl a program segíti továbbá a bőr természetes kollagéntermelését és a gyulladásban lévő érzékeny bőr megnyugtatását.
A termékcsalád rendszeres használata mellett a bőr nagy mértékben normalizálódik és elérhető a gyulladás- és pattanásmentes állapot. A fő panasz kezelése után a protokoll extra termékkel – például hatásfokozó készítményekkel, a pattanások utáni pigementációt kezelő termékekkel vagy szemkörnyékápoló termékekkel– egészíthető ki.

Személyre szabott tanácsadásért fordulj a hozzád legközelebbi ZO® Skin Health terapeutádhoz!

A ZO® Skin Health termékek használatával bőrproblémától és kortól függetlenül, rövid idő alatt látványos bőrminőség javulás érhető el. Egyeztessen konzultációs időpontot, hogy partner orvosaink elkészíthessék Önnek a személyre szabott javaslatukat.
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfirsebb tartalmainkról!
Copyright ©

site by meraki

Lépjen velünk kapcsolatba


Kérjük adja meg elérhetőségeit, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot és mielőbb lefoglalhassuk az ön számára alkalmas időpontot.

ZO® Skin Health
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.

H
í
r
l
e
v
é
l
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfrissebb tartalmainkról!