A szemkörnyéki ráncok kezelése – nem lehetetlen!

Hogyan és mitől alakulnak ki a szemkörnyéki ráncok?

Az idő múlását talán az arcunkon vehetjük észre a leginkább, hiszen az nap mint nap visszaköszön ránk a tükörből. Míg a húszas éveinkben egy-egy kialvatlan éjszaka, vagy az életmódunkra negatív befolyással bíró apró döntés szinte meg sem látszik a bőrünkön - talán nem is érezzük a súlyát, hiszen gyorsan regenerálódik a test - addig ez a harmincas éveinktől kezdve már sajnos egyre kevésbé mondható el.

Természetesen a látszat csal, hiszen az öregedéshez köthető belső folyamatok már a húszas évek elején elkezdődnek, akkor is, ha ennek még ott semmi külső jelét nem látjuk. Ezért kiemelten fontos a megelőzés, a megfelelő tudatos bőrápolási rutin kiépítése már a kezdetektől és az életmódbeli szokásaink alapos átgondolása a bőrünk későbbi szépségének megőrzése érdekében.

A szemkörnyék egy vékony, érzékeny terület, éppen ezért a korral járó kollagén és elasztin termelődés csökkenése ezen a területen kezd először látszódni. A bőr vékonysága miatt a dehidratáltság szembetűnőbb lesz, kialakulnak az apróbb szarkalábak, finom ráncok, majd a későbbiekben ezek egyre inkább elmélyülnek, a bőr megereszkedik. Az öregedés mértékét és sebességét a genetika mellett leginkább az életmódbeli szokásaink és a külső, környezeti hatások is befolyásolják. Ha ezekre odafigyelünk, lényegesen lassíthatjuk ezeket a folyamatokat.

Mit tehetünk a ráncok kialakulásának késleltetéséért?

Óvatosan az UV sugárzással!

A káros ultraibolya sugarak, különösen az UV-A sugárzás, a napfény és a szolárium használat révén jut a bőrünkbe. Az egyik legnagyobb öregedési faktorként tartjuk számon, hiszen redukálja a kollagén termelését és dehidratálttá, rugalmatlanná teszi a bőrt. Használjunk tehát rendszeresen fényvédőt és a megfelelő szűrőkkel ellátott napszemüveget se felejtsük otthon, még a téli napsütésben sem!

Aludjunk eleget és kerüljük a stresszt!

A rendszertelen és nem megfelelő alvási szokások nehezítik a sejtek megfelelő regenerációját. Törekedjünk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvásra, valamint kerüljük a hason alvást, hogy a bőrünk ne gyűrődjön, húzódjon.

A stresszért felelős kortizol nevű hormon szint megnövekedése a vérben oxigénhiányos állapotokat okoz, ami nehezíti a sejtek számára szükséges tápanyagfelvételt és a hialuronsav termelődését is csökkentheti, ezért amennyire lehet kerüljük a tartós stresszt.

Ügyeljünk az életmódra!

Ma már igen ismert tény, hogy a dohányzás káros hatásai közt a bőr és a sejtek öregedése, a ráncok kialakulásának felgyorsulása is szerepel. A dohányzástól a bőrünk oxigénben szegény lesz, ez által fakó, sápadt és ráncos lehet az arcunk, nem utolsó sorban roncsolja a kollagén és az elasztin állományunkat is. Igyekezzünk hidratáltak maradni és pótoljuk a szükséges tápanyagokat, vitaminokat. Az egészséges táplálkozás irányvonalait követve gyakran fogyasszunk zöldséget, gyümölcsöt, teljes értékű gabonákat és elegendő mennyiségű folyadékot, valamint a rendszeres mozgást is igyekezzünk beiktatni az életünkbe!

El lehet tüntetni a már kialakult ráncokat?

A test természetes öregedési folyamatait ugyan megállítani és visszafordítani nem lehet, azonban a megfelelő tanácsok betartásával, és az anti-aging hatóanyagokban gazdag készítmények használatával jelentősen lassíthatjuk, akár évekkel is kitolhatjuk a bőr érését, valamint instant, teltebb hatást is elérhetünk velük.

A szemkörnyék az a terület az arcon, ahol elsőként javasolt bevezetni az anti-aging ápolást, így már egészen korán, a húszas években érdemes igényes, válogatott hatóanyagokkal dúsított szemránckrémet alkalmazni a szem alatti ráncok ellen.

Milyen hatóanyagokat keressünk?

A-vitaminok, akár az E-vitamin, C-vitamin fontos tápanyagai a bőr sejtjeinek. A C-vitamin köztudottan erős antioxidáns hatással bír, így segíthet felvenni a harcot a káros szabadgyökök ellen, emellett segíthet a szem alatti karikák halványításában is. Az E-vitamint gyakran a bőr vitaminjának is nevezik, erős sejtvédő és antioxidáns hatásai miatt, ami hatékonyan segít késleltetni a bőröregedést.

Külön említendők a retinoidok, amik az A-vitaminok családját takarják. Jó ideje az egyik legjobban bizonyított anti-aging hatóanyagnak számít a bőrápolásban, ezért előszeretettel alkalmazzák a szem alatti ráncok eltüntetésére is különböző erősségben a célzott probléma mértékének megfelelően. A bőrbe jutva képes a sejteket fiatalabb működésre programozni, így segít fokozni a kollagén és az elasztin termelődését

Nem csak a gondosan szelektált hatóanyagokkal vehetjük fel a harcot a szem alatti ráncos bőr ellen. A szemkörnyék izmait tónusosan tarthatjuk arcmasszázzsal is, amit akár saját magunkon otthon is alkalmazhatunk a megfelelő technika elsajátítása után, de a kozmetikai kezelésekbe épített arcmasszázs is szintén segíti a hatóanyag mélyebbre jutását, a mimikai ráncok enyhülését és az arcliftinget.

Sokat tehetünk még a szem körüli ráncosodás megelőzéséért azzal, ha smink eltávolításánál gyengéd lemosót használunk és ügyelünk a mozdulatainkra, hogy semmiképp se dörzsöljük, nyújtsuk a szem körüli bőrt, helyette finom, óvatos mozdulatokkal távolítsuk el a szennyeződéseket.

Milyen ZO® Skin Health termékekkel tudjuk felvenni a harcot a szem alatti ráncok ellen?

A ZO® Skin Health többféle lehetőséget kínál a szemkörnyéket célzó ápoláshoz. A termékek megoldást nyújthatnak a puffadt, karikás szemekre, de aki a mélyebb, intenzívebb anti-aging hatást keresi, szintén megtalálhatja az erre legalkalmasabb készítményt.

ZO® Skin Health Growth Factor Eye Serum

A ZO ® Skin Health saját, egyedi növekedési faktor technológiával ellátott, különleges hűsítő, masszírozó applikátoros szemkörnyéki szérumja igazi felüdülés a fáradt, megereszkedett, puffadt szemekre. Különböző növényi enzimekkel segíti a kollagén stimulációt és a benne lévő neuropeptidek hozzájárulnak a szarkalábak és a finom vonalak csökkentéséhez.

ZO® Skin Health Eye Brightening Crème

Akinek érzékeny a szemkörnyéke, annak sem kell lemondania az igazán intenzív és eredményes hatóanyagokról, hiszen a ZO® Skin Health Eye Brightening Crème szemkörnyékápoló az érzékeny bőr igényeinek megfelelően lett kifejlesztve. Gyengéd, mégis hatékony hidratálást nyújt a krémben található shea vaj és a szkvalén, valamint a szuper anti-aging hatású retinolnak, az antioxidánsoknak és a koffeinnek köszönhetően a szemkörnyék bőre teljesen megújul.

ZO® Skin Health Intense Eye Crème

Intenzíven ápoló és fiatalító szemránckrém az érett bőr számára. Olyan gondosan válogatott hatóanyagokkal veszi fel a harcot a szemkörnyéki bőr rugalmatlansága, ödémája, karikái és a ráncok ellen, mint a stabilizált retinol, a különleges peptidek, az E-vitamin és a gyulladások csökkentésére szolgáló antioxidánsok. Használatával a mimikai ráncok finomodnak, a bőr simább és szerkezete erősebb lesz.

A ZO® Skin Health termékek használatával bőrproblémától és kortól függetlenül, rövid idő alatt látványos bőrminőség javulás érhető el. Egyeztessen konzultációs időpontot, hogy partner orvosaink elkészíthessék Önnek a személyre szabott javaslatukat.
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfirsebb tartalmainkról!
Copyright ©

site by meraki

Lépjen velünk kapcsolatba


Kérjük adja meg elérhetőségeit, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot és mielőbb lefoglalhassuk az ön számára alkalmas időpontot.

ZO® Skin Health
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.

H
í
r
l
e
v
é
l
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfrissebb tartalmainkról!