A foltok ideje lejárt - Pigmentfolt halványító krém

A pigmentfoltok megannyi ember életét keserítik meg. Az arcon, a dekoltázson, a nyakon és a kézen megjelenő sötét színű foltok kialakulásának hátterében a legtöbb esetben a túlzott napozás, illetve az életkor áll. Mit lehet tenni, ha már kialakultak a foltok és hogyan hat egy pigmentfolt halványító krém? Ennek jártunk utána!

Mik azok a pigmentfoltok?

A bőr árnyalatától eltérő, sötétebb színű kis foltok a pigmentfoltok, amik a hiperpigmentáció eredményeképpen jelennek meg. A melanin egy természetes pigment, ez adja a bőr, a szem, a haj színét. Előfordulhat azonban, hogy a melanin-szint magasabb, mint kellene, ennek hatására alakulnak ki a pigmentfoltok.

Mi állhat a hiperpigmentáció hátterében?

Számos oka lehet annak, ha megjelennek az arcon, a nyakon, a dekoltázson, a kézen a pigmentfoltok. Kiváltó ok lehet a túlzásba vitt napozás a megfelelő szintű fényvédelem nélkül. Ez a pigmentfolt típus a napfolt. 

Előidézheti azonban hormonális változás is, mint például a terhesség vagy éppen a hormon tartalmú fogamzásgátló is. A hormonok miatt kialakult foltok a melasma nevet viselik. Ezek teljesen ártalmatlan foltok és a legtöbb esetben el is múlnak a hormonháztartás helyreállása után.

A kor előrehaladásával a melanociták száma ugyan jelentősen csökken, a meglévők térfogata és teljesítménye azonban megnövekszik, aminek következményeképpen megjelennek a nem kívánt foltok. Mivel ez a típus az idősödéssel alakul ki, ezért az öregségi folt nevet kapta. Érdemes tudni, hogy azok az emberek, akiknek sötétebb a bőre, több melanin pigmenttel rendelkeznek, így a pigmentfoltok is nagyobb eséllyel tűnnek fel, mint a világosabb bőrű embereknél.

Vannak olyan esetek, amikor a melanin termelése valamilyen sérülés, gyulladás következtében ugrik meg, de ugyanezt kiválthatja egy gyógyszer vagy egy gyógynövény is. PIH-nek is nevezik a gyulladás következtében kialakult foltokat, melyek igen sok esetben az aknék helyén alakulnak ki. A gyulladás következtében emelkedik a melanin-termelés, ez okozza a hiperpigmentációt.

Pigmentfoltok megelőzése

A pigmentfoltok kialakulása ellen teljes mértékig nem lehet védekezni, a megfelelő fényvédelemmel azonban a foltok kialakulásának esélyét csökkenthetjük. Minden helyzetben, amikor szabadtérre megyünk, kerüljön elő a fényvédő krém, még akár egy őszi napon is, amikor azt gondoljuk, hogy a napsugarak már nem annyira erősek. A fényvédő krém használatával megelőzhető, hogy a napsugárzás káros hatást fejtsen ki a bőrre.

A pigmentfoltok kezelése - Pigmentfolt halványító krém

Ha már kialakultak a foltok, akkor sem kell lemondani az egyenletes bőrszínről: a megfelelő kozmetikumok használatával, például pigmentfolt halványító krém alkalmazásával ugyanis a foltok árnyalata világosítható, sőt lehetséges akár a pigmentfoltok eltávolítása is.

Vegyük sorra, mely terméket ajánlja ZO® Skin Health pigmentfoltok esetén!

Gentle Cleanser
A Gentle Cleanser egy olyan antioxidáns és antiirritáns hatású arctisztító gél, amely alaposan megtisztítja a bőrt. Eltávolítja a szennyeződéseket és a felesleges zsírt, hatékonyan mossa le a smink és a tusfürdő maradványait és segíti a hidratáció folyamatát. A zabból kinyert nátrium-lauroil-zab-aminosavak támogatják a bőr barrier funkciójának megerősítését és megelőzik a tisztítás utáni szárazságot, irritácót, a gyógynövény-kivonatok keveréke pedig antioxidáns és antiirritáns hatással nyugtatják és táplálják a bőrt.

Exfoliating Polish
Az Exfoliating Polish ultrafinom magnézium kristályai eltávolítják az elhalt hámsejteket és serkenti a hámsejtek újraképződését, így tisztább, egyenletesebb, tónusosabb bőrt eredményez. A-, C- és E-vitamin tartalma és egyéb antioxidáns hatóanyagai erősítik a bőrt és segítenek megőrizni a bőr védő funkcióját. A ZOX12® antioxidáns keverékkel rendkívül hatékony védelmet biztosít a szabadgyökök káros hatásai ellen és a tetrahexildecil-aszkorbát egy stabil C-vitamin típus, amely bársonyosan simává és ragyogóvá teszi az arcbőrt.

Brightalive® Skin Brightener
Pigmentkorrekciós, vagyis pigmentfolt halványító krém a Brightalive® Skin Brightener, ami nem tartalmaz retinolt. A pigmentfolt-képződés minden szakaszában hat, irritáció nélkül járul hozzá ahhoz, hogy a bőrszín egyenletes legyen. Az intelligens peptid drón világosítja a bőrfelszínt és megakadályozza az újabb foltok kialakulását. A tranexámsav az UV káros hatásait enyhíti, a niacinamid és a B3-vitamin a barrier funkciót támogatja, a papain pedig finoman hámlasztja a bőrt.

Retinol Skin Brightener 1% és Retinol Skin Brightener 0.5%
Ez egy pigmentkorrekciós krém, ami 1%-os és 0.5%-os retinol tartalommal is elérhető. Javítja a bőrtónust, segít a már kialakult pigmentáció eltüntetésében és meggátolja az újak kialakulását. A retinolt oleoszómák segítségével juttatja a bőrbe, részben ennek köszönhető hatékonysága.

A pigmentfoltok kezelésének új generációja köszönt be a ZO® Skin Health termékeivel. A nemkívánatos sötét foltok hatékonyan tüntethetők el a speciális készítmények segítségével. Szakértőink a megfelelő kezelési protokoll összeállításával segítik, hogy a páciensek a lehető leghatékonyabb kombinációban alkalmazzák termékeinket. 

 

Ismerje meg a ZO® Skin Health világát!

https://zoskinhealth.hu/ 

A ZO® Skin Health termékek használatával bőrproblémától és kortól függetlenül, rövid idő alatt látványos bőrminőség javulás érhető el. Egyeztessen konzultációs időpontot, hogy partner orvosaink elkészíthessék Önnek a személyre szabott javaslatukat.
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfirsebb tartalmainkról!
Copyright ©

site by meraki

Lépjen velünk kapcsolatba


Kérjük adja meg elérhetőségeit, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot és mielőbb lefoglalhassuk az ön számára alkalmas időpontot.

ZO® Skin Health
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.

H
í
r
l
e
v
é
l
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen legfrissebb tartalmainkról!