8 alapelv az egészséges bőr érdekében

A bőr az emberi test legnagyobb szerve. A „vízálló pajzs” védelmet nyújt a káros külső tényezőkkel – kórokozókkal, szennyeződésekkel és az UV-sugárzással – szemben, feladatát viszont csak abban az esetben tudja maradéktalanul ellátni, ha biztosítjuk számára a regenerációhoz és az egészséges működéshez szükséges feltételeket.

Dr. Zein Obagi definíciója szerint az életteli bőr olyan, mint egy gyermek bőre: sima felszínű, feszes, rugalmas, egyenletes színtónusú, természetesen hidratált, ellenálló, kontúrgazdag, gyulladástól és aktív betegségektől mentes. A ZO® Skin Health termékcsalád alkalmazásával ez az állapot szinte bármely életkorban elérhető és megőrizhető.

Az egészséges bőr érdekében életkortól, nemtől és bőrtípustól függetlenül az alábbi elveket mindenkinek javasolt betartania.

8 alapelv az egészséges bőr érdekében - Zo® Skin Health

Egészséges bőr 8 lépésben

1. A barrier funkció támogatása – Amikor a bőr rétegei sérülnek, az érzékenységhez, szárazsághoz és gyulladáshoz vezethet. A helyreállító összetevőket tartalmazó készítmények – például a ZO® Skin Health Daily Power Defense – segíti megóvni a bőr barrier funkcióját és támogatja, hogy tökéletesen láthassa el a feladatát.

8 alapelv az egészséges bőr érdekében - Zo® Skin Health

A ZO® Skin Health termékcsalád esszenciális eleme, a nappali krémek favoritja. A benne található nagy stabilitású retinol, az antioxidánsok és a speciális DNS-javító enzimek minimalizálják az UV-fény oxidáló és DNS károsító hatását, miközben visszaállítják a bőr eredeti funkcióját és rugalmasságát.

2. Stimuláció – A  bőrt fel kell ébreszteni! Retinol használatával elősegíthetjük a kollagén és az elasztin termelését, valamint egyéb előnyöket is biztosíthatunk a bőrünk számára.

8 alapelv az egészséges bőr érdekében - Zo® Skin Health

A ZO® Skin Health Radical Night Repair magas potenciálú retinol tartalma az idősödő bőr összetett problémáit célozza meg, eközben maximális védelmet nyújt a környezeti hatásokkal szemben. Amennyiben még nem használt retinol tartalmú készítményt, törekedjen a fokozatosságra. Az arctisztítást követően alkalmazzon 1-2 pumpányi mennyiséget hetente kétszer, esténként, 30 perccel lefekvés előtt. A hozzászokást követően növelheti a mennyiséget – a cél a minden este történő használat.

3. Stabilizáció – Akik rendszeresen mozognak és egészségesen táplálkoznak, ritkábban betegednek meg, hamarabb átesnek egy-egy makacs fertőzésen és kiegyensúlyozottabb életet élnek. A ZO® Skin Health Daily Skincare Program ugyanezt a törődést biztosítja a bőrnek. Minden szükséges tápanyagot és összetevőt tartalmaz, amire szükség van a fiatalos és egészséges bőr megőrzéséhez.

8 alapelv az egészséges bőr érdekében - Zo® Skin Health

4. Faggyúszabályozás – Faggyúfelesleg számos bőrbetegség – például akne vagy rozácea – kapcsán jelentkezhet. A kialakult faggyútermelés minimalizálásával megnyugtathatjuk a bőrt, csillapíthatjuk a bőrpírt és támogathatjuk a bőr általános egészségét.

8 alapelv az egészséges bőr érdekében - Zo® Skin Health

A ZO® Skin Health Complexion Renewal Pads faggyútermelést kontrolláló áttörlő párna minden bőrtípus esetén csökkenti a faggyútermelést, eltávolítja az elhalt hámsejteket, és megakadályozza a pattanások kialakulását. Magas számban tartalmaz antioxidánsokat, és csökkenti az irritációt.

5. A krónikus gyulladás megelőzése – Ha nem tartjuk kézben a folyamatokat, az elgyengítheti a bőrt, és meggátolhatja az egészséges működést. A gyulladás megfékezése érdekében előfordulhat, hogy összetett kezelésre van szükség.

8 alapelv az egészséges bőr érdekében - Zo® Skin Health

A nagy hatékonyságú ZO® Skin Health Getting Skin Ready™ programja hatóanyagaival erőteljesen csökkenti a faggyútermelést, valamint további antibakteriális és gyulladáscsökkentő termékekkel segít megakadályozni az új pattanások kialakulását.

6. Bőrrezisztencia elkerülése – Előfordulhat, hogy egy idő után a bőr toleránssá és ellenállóvá válik bizonyos készítményekkel szemben. Ennek elkerülése érdekében a vényköteles gyógyszerkészítményeket – például retinoidsav – csak rövid távon, a szakember útmutatását követve szabad alkalmazni.

7. A bőr hidratálása, nyugtatása – Az általános hidratáló készítmények több kárt okozhatnak, mint amennyi hasznot remélhetünk tőlük – általában csak rövid távú megoldást nyújtanak, és függővé tehetik a bőrt.  A funkcionális hidratálók belülről táplálnak, és így csökkentik a reakciókat, valamint az irritáció súlyosságát.

8 alapelv az egészséges bőr érdekében - Zo® Skin Health

A ZO® Skin Health Recovery Crème egy éjszakai hidratáló anti-aging készítmény. Nyugtató hatóanyagai segítenek megelőzni a gyulladást, míg a retinol és egyéb összetevők aktívan javítják, valamint regenerálják a bőrsejteket – így csökkentve a mimikai ráncok és a bőregyenetlenségek kialakulását.

8. Tudatos fényvédelem – A napsugárzás nem csak bőrbetegségekhez – például bőrrák – kialakulásához vezethet, hanem csökkentheti a bőr vitalitását, és krónikus gyulladásokat is kiválthat. A fényvédelem egy kulcsfontosságú kérdés, amikor az egészséges bőr elérése a cél.

8 alapelv az egészséges bőr érdekében - Zo® Skin Health

Ehhez ideális választás lehet a ZO® Skin Health Sunscreen + Powder 30 faktoros fényvédő por melaninnal, ami innovatív Triple-Spectrum Protection® és exkluzív ZO® antioxidáns technológiájának köszönhetően kiváló UV-védelmet biztosít, és óv a káros környezeti hatásokkal szemben. Csökkenti a bőr vízvesztését, matt bőrfelszínt eredményez, ultra-puha sörtéivel pedig egyenletesen adagolja a hatóanyagot. Naponta többször, akár smink fölé is alkalmazható.

Tájékozódjon, hogy az Ön bőrtípusának mire van szüksége!

Az imént említett 8 alapelv túlmutat a hagyományos bőrápolási tanácsokon, és hozzásegít az egész életen át tartó egészséges bőr fenntartásához. Az Ön bőrtípusához illeszkedő protokoll beállításához keresse fel a tartózkodási helyéhez legközelebb található ZO® Skin Health partnerorvosunkat, és kérje a szakember segítségét! KATTINTSON IDE!