Dr. Zein Obagi
a ZO® Skin Health orvos igazgatója

Dr. Zein Obagi gyakorló bőrgyógyász szakorvos a kaliforniai Beverly Hills-ben, világhírű bőrápolási szakértő, kutató, könyvszerző tanár. Neki köszönhető azon legmodernebb bőrápolási eljárások, szakmai protokollok és termékek kifejlesztése, amelyek célja az egészséges bőr helyreállítása. Szakmai pályafutása során több száz bőrgyógyászati előadást tartott és több ezer orvos képzésében vett részt a világ számos táján.

Dr. Obagi több mint 35 éve szenvedélyesen munkálkodik a dermatológia tudományának előrehaladása érdekében. Szemlélete szerint az bőrproblémák kezelésének célja a minden rétegében, sejtszinten is működő, egészséges bőr létrehozása és megtartása, ellentétben a korábbi tünetekre fókuszált, felületes terápiákkal.

Életrajz

Dr. Obagi a Damaszkuszi Orvosi Egyetemen szerzett orvosi diplomát. A michigani Royal Oakban található William Beaumont Kórházban, illetve a detroiti Henry Ford Kórházban dolgozott rezidensként. Szakvizsgáját az Amerikai Bőrgyógyászok Tanácsánál szerezte, rendelkezik az Amerikai Bőrgyógyász Akadémia diplomájával, tagja az Amerikai Orvosok Szövetségének és az Amerikai Kozmetikai Sebészeti Akadémiának. Dr. Obagi tagja továbbá az Amerikai Bőrsebészeti Szövetségnek, a Nemzetközi Bőrgyógyászati Szövetségnek, a Kutató Bőrgyógyászati Szövetségnek, továbbá az Esztétikai és Helyreállító Sebészet Amerikai Akadémiájának.

Publicisztika

Dr. Obagi számos sikeres szakkönyv szerzője, mint az Obagi Skin Health Restoration & Rejuvenation (A bőr egészségének visszaállítása és a bőr rejuvenációja) (1999) és a The Art of Skin Health Restoration & Rejuvenation: The Science of Clinical Practice (A bőregészség visszaállításának és a bőr fiatalításának művészete: klinikai tapasztalatok tudományos gyűjteménye.) (2015).

Zein E. Obagi:
A The Art of Skin Health Restoration & Rejuvenation: The Science of Clinical Practice

(A bőregészség visszaállításának és a bőr fiatalításának művészete: klinikai tapasztalatok tudományos gyűjteménye.)

A szakkönyv átfogó szaktudást ad Dr. Zein Obagi tudományosan igazolt bőrterápiáiról. Több mint 200 illusztrációval bemutatásra kerül többek között Dr. Obagi bőrklasszifikációs rendszere, speciális hámlasztási technikái, a napkárosodott bőr helyreállításának módszertana, a bőr pigmentációjának kontrollálása és a bőrrugalmasság visszaállításának elvei.

Értékes forrás plasztikai sebészek, bőrgyógyászok, kozmetológusok és orvos-esztétikai specialisták részére.